ΑΕΚ

Υπέγραψε ο Φράνκε

Υπέγραψε ο Φράνκε

Την απόκτηση του Ολλανδού γκαρντ Γιανίκ Άιρτον Φράνκε ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Εδώ και μέρες ήταν γνωστό ότι ο Γιανίκ Άιρτον Φράνκε έκανε προπονήσεις με την ΑΕΚ με την προοπτική να υπογράψει κάποια στιγμή συμβόλαιο. Τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση, με την "Ένωση" να ανακοινώνει την συμφωνία για συμβόλαιο τριών ετών με τον σύλλογο.

Την δεδομένη στιγμή βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο Φράνκε δύσκολα "χωράει" στην φετινή ΑΕΚ, αφού καλά-καλά δεν υπάρχει θέση για τον Έτιν Άτιτς, ο οποίος θα αγωνίζεται μόνο στις υποχρεώσεις της ομάδας στο Champions League, λόγω του γεγονότος ότι η "Ένωση" έχει συμπληρώσει την εξάδα των ξένων της στο Stoiximan.gr Basket League. Η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα ψάξει στην αγορά για μία ομάδα να τον δώσει δανεικό προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής που δύσκολα θα έβρισκε στην "φορτωμένη" περιφέρεια των "Κιτρινόμαυρων". Μία ομάδα που λογικά δεν θα αγωνίζεται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Λίγκα. Εκτός αν τελικά αποφασιστεί να παραμείνει για να συμμετάσχει στις προπονήσεις μήπως και κάποια στιγμή προκύψει κάποιο κενό.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Ολλανδού γκαρντ:

"Συμβόλαιο (τριετούς διαρκείας) με την ΑΕΚ υπέγραψε ο Γιανίκ Άιρτον Φράνκε (20 χρ., 1μ.96).

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολλανδός γκαρντ που συμμετείχε στις προπονήσεις της «Βασίλισσας» το τελευταίο διάστημα, το περασμένο καλοκαίρι με την Εθνική της χώρας του πέτυχε πολύ καλή επίδοση συμμετέχοντας στα προκριματικά του Eυρωμπάσκετ 2017. Συγκεκριμένα, είχε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους.

Την περίοδο 2014-2015 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ολλανδικού Πρωταθλήματος με την ομάδα της Challenge Sports Rotterdam, με επίδοση 19,6 πόντους. Παράλληλα, παρέλαβε δύο βραβεία, ήτοι του πολυτιμότερου νέου παίκτη και του πιο βελτιωμένου αθλητή της λίγκας.

Αγωνίστηκε, επίσης, για 6 μήνες στη VTB League με τη φινλανδική Bisons Loimaa έχοντας 15,7 πόντους".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ