ΑΕΚ

Χάρις: "Οφείλω πολλά στον κύριο Αγγελόπουλο για την απόφασή μου"

Cleveland Cavaliers' Manny Harris (6) shoots over Chicago Bulls' Ronnie Brewer (11) in an NBA basketball game Friday, March 2, 2012, in Cleveland. (AP Photo/Mark Duncan)
(AP Photo/Mark Duncan) AP

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ έκανε στο σάιτ της ομάδας ο Μάνι Χάρις, αποκαλύπτοντας ότι ήταν η προσέγγιση του Μάκη Αγγελόπουλου ήταν αυτή που τον έπεισε να πει το "ναι", ενώ τόνισε ότι έρχεται για να γίνει ηγέτης της ομάδας.

Ο Μάνι Χάρις είναι από χθες (12/8) παίκτης της ΑΕΚ , σε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Αμερικανός γκαρντ έρχεται για να κάνει την διαφορά στην "Ένωση" και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας στο σάιτ των "κιτρινόμαυρων" έδειξε ότι ξέρει τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του νέου παίκτη της ΑΕΚ στο σάιτ της ομάδας:

"- Τι ήταν αυτό, που σε παρακίνησε να πεις το "ναι" στην ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο κλαμπ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταιριάζει πολύ στις φιλοδοξίες μου και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πάρω την απόφαση και να πω το ‘’ναι’’".

-Μίλησες με τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο;

"Ναι, μίλησα μαζί του. Η αλήθεια είναι, ότι ο Πρόεδρος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου. Από το πώς με προσέγγισε, στο πώς μου μετέφερε την προσωπική του φιλοδοξία για την ομάδα. Φυσικά ό,τι ειπώθηκε μεταξύ μας δεν λέγεται αλλά οφείλω… πολλά στον κύριο Αγγελόπουλο για την τελική μου απόφαση".

-Η ΑΕΚ, είναι η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, και μάλιστα μπροστά σε 80.000 οπαδούς της "θα γίνει" κινηματογραφική ταινία, στα 50 χρόνια από τον "θρίαμβο". Πώς νιώθεις που θα είσαι μέλος της ΑΕΚ σ’ αυτή την επετειακή σεζόν;

"Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα συμμετέχω σ’ αυτή τη μεγάλη στιγμή για την ομάδα και τον κόσμο της. Με τη σειρά μας, και εμείς ως αθλητές θα προσπαθήσουμε τη νέα περίοδο να γράψουμε τη δική μας ιστορία, ώστε να κάνουμε όσους υποστηρίζουν την ΑΕΚ υπερήφανους".

-Είχες πρόταση κι από άλλες ομάδες, πριν να πεις το "ναι" στην ΑΕΚ;

"Ναι, υπήρχε ενδιαφέρον και από ομάδες του NBA, αλλά και από πολλά ευρωπαϊκά "κλαμπ", που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Εγώ ήθελα όμως να έχω ηγετικό ρόλο στη νέα μου ομάδα, και πιστεύω, ότι πήρα τη σωστή απόφαση".

-Γνωρίζεις κάποιον από τους συμπαίκτες σου;

"Γνωρίζω πολλά για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω, ότι θα είμαστε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Ο Ντελρόι Τζέιμς έκανε εξαιρετική χρονιά στην Τουρκία. Όπως και ο Γκριν. Και οι Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο".

-Δήλωσες μέσω Instagram, ότι είσαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της ΑΕΚ, κι ότι «ανυπομονείς» να παίξεις γι’ αυτήν. Τι είναι αυτό, που σε κάνει τόσο ικανοποιημένο;

"Όπως είπα, είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί η ΑΕΚ δείχνει να ταιριάζει εξαιρετικά με αυτά που ζητάω. Μία ομάδα με Ιστορία, υπέροχους οπαδούς. Ανυπομονώ να παίξω γι’ αυτούς και να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο για την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Champions League".

-Έχεις αγωνιστεί σε Καβαλίερς και Λέικερς. Η εμπειρία σου από το ΝΒΑ πόσο σε βοηθά στην απόδοσή σου, αλλά και στη νοοτροπία σου γενικότερα;

"Το μπάσκετ είναι το ίδιο παντού. Έχω αυτοπεποίθηση ως άνθρωπος. Πιστεύω, ότι όπου και να παίξω, είτε στο NBA, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Κίνα, ότι παντού μπορώ να κερδίζω. Το ότι αγωνίστηκα δίπλα σε μεγάλους παίκτες στο NBA φυσικά και με βοηθάει".

-Πότε θα έρθεις στην Αθήνα;

"Όσο πιο σύντομα τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου εδώ στην Κίνα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα τελειώσουν τα πλέι – οφς. Αυτό που ξέρω είναι ότι την επόμενη μέρα θα είμαι εκεί, πανέτοιμος για όλα".

-Οι φίλοι των Λέικερς σε αποκάλεσαν κάποτε «Michigan Mamba», αφού ο τρόπος που έπαιζες, αλλά και η εξαιρετική επαφή σου με το καλάθι έφερνε στο μυαλό τους τον σπουδαίο Κόμπε Μπράιαντ. Ασπάζεσαι αυτόν τον χαρακτηρισμό;

" Ναι, είναι αλήθεια ότι με αποκαλούσαν έτσι. Μου αρέσει πολύ να το ακούω και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα σε μένα. Όλη μου τη ζωή από τότε που ήμουν παιδί είχα και έχω τη νοοτροπία του «Mamba». Αλλά δεν είναι ένα παρατσούκλι, που το έδωσα εγώ στον εαυτό μου, αλλά μου το έβγαλαν από το Mίσιγκαν και συνεχίστηκε στο Λος Άντζελες. Όπως και να με φωνάζουν, εγώ θέλω να κερδίζω".

(AP Photo/Mark Duncan)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ