ΑΕΚ

"Βλέπει" Βασιλόπουλο, κλείνει Ρογκαβόπουλο η ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος προτάθηκε, “αρέσει” και εξετάζεται από την ΑΕΚ, την ίδια στιγμή που η “Ένωση” προσπαθεί να “καπαρώσει” τον 16χρονο Νίκο Ρογκαβόπουλο και ψάχνει ομάδα να δώσει δανεικό τον Σκουλίδα.

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ γίνεται με αργά βήματα. Με εξαίρεση την ανανέωση του συμβολαίου του Ντούσαν Σάκοτα η “Ένωση” δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση, παρά εξακολουθεί απλώς να έχει διερευνητικές επαφές με διάφορους στόχους, όπως ο Βασίλης Ξανθόπουλος, η υπόθεση του οποίου βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Παίκτες ωστόσο συνεχίζουν να προτείνονται. Και ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται σοβαρά στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος φόργουορντ επανήλθε για τα καλά στο προσκήνιο φέτος, έχοντας μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, αριθμώντας 7.7 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο. Το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και – κυρίως – το γεγονός ότι μπορεί να μαρκάρει από σούτινγκ γκαρντ μέχρι και πάουερ φόργουορντ είναι όλα στοιχεία που αρέσουν στην ΑΕΚ.

Στην περίπτωση βέβαια που τελικά γίνει κίνηση για τον άλλοτε διεθνή φόργουορντ, τότε τίθεται ξεκάθαρα εν αμφιβόλω η περίπτωση του Μίλαν Μιλόσεβιτς. Κι αυτό γιατί ο Βόσνιος φόργουορντ έχει λίγο-πολύ τα ιδια χαρακτηριστικά με τον Βασιλόπουλο. Εκτός αν αποφασιστεί ότι με κάποιον τρόπο μπορούν να “χωρέσουν” ταυτόχρονα στην ομάδα, κάτι που πάντως μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, οι “κιτρινόμαυροι” ψάχνουν παράλληλα και ομάδα για να παραχωρήσουν δανεικό τον Διονύση Σκουλίδα, κατά προτίμηση στην Stoiximan.gr Basket League. Ο διεθνής με την Εθνικη Νέων φόργουορντ δύσκολα θα “χωρέσει” στην ΑΕΚ της νέας σεζόν, με την “Ένωση” να επιθυμεί να τον δώσει σε μία ομάδα που θα του εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής προκειμένου να εξελιχθεί.

Κίνηση για Ρογκαβόπουλο

Την ίδια στιγμή πάντως που ο προγραμματισμός για το ανδρικό τμήμα συνεχίζεται με αργά βήματα, στον τομέα του αναπτυξιακού τμήματος της ΑΕΚ οι κινήσεις συνεχίζονται. Η τελευταία κίνηση, δε, είναι και αυτή που αναμένεται να προκαλέσει τον περισσότερο θόρυβο, αν τελικά ολοκληρωθεί. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Νίκοτ Ρογκαβόπουλου (16 χρονών, 2.03 μέτρα, γκαρντ/φόργουορντ) του Δούκα, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν τον νεαρό παίκτη "κλεισμένο".

Ο Ρογκαβόπουλος αγωνίζεται στην παιδική ομάδα των εκπαιδευτηρίων, ενώ πρόσφατα κατέκτησε με την ομάδα του την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Παίδων. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στην Ευρώπη, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απέχει πολύ ακόμα από το να θεωρηθεί έτοιμος παίκτης. Πρόκειται για μία κίνηση-επένδυση της “Ένωσης”, η οποία θέλει να προσθέσει ακόμα έναν διεθνή νεαρό παίκτη στο ρόστερ της.

Όσο βέβαια και αν στην ΑΕΚ επιθυμούν την απόκτηση του νεαρού γκαρντ/φόργουορντ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δούκας θα τον αφήσει να αποχωρήσει έτσι απλά από τον σύλλογο. Στα εκπαιδευτήρια έχουν επενδύσει στο ταλέντο του Ρογκαβόπουλου, έχοντας κι αυτοί με την σειρά τους δημιουργήσει εξαιρετικές ακαδημίες, με το παιδικό τμήμα του συλλόγου να αναδεικνύεται τρίτο στην Ελλάδα, το εφηβικό τμήμα να κατακτά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την ομάδα Νέων να φτάνει μέχρι τον τελικό της ΕΣΚΑ, όπου και ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Μένει λοιπόν να φανεί τώρα ποια θα είναι και η αντίδραση του Δούκα σε αυτή την υπόθεση, αλλά και του ίδιου του παίκτη, που φαίνεται να έχει γίνει "Μήλον της Έριδος" για τις δύο ομάδες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ