ΑΕΚ

Βήμα-βήμα ξαναγίνεται ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η εύκολη νίκη μέσα στην Πάτρα επί του Προμηθέα επιβεβαίωσε ότι σιγά-σιγά η ΑΕΚ βρίσκει τον εαυτό της και γίνεται ξανά... ΑΕΚ. Η συνέχεια βέβαια πρέπει να δοθεί στο Μονακό σε μερικές μέρες.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας με τον Προμηθέα για την ΑΕΚ. Παίζοντας χωρίς τους Ντούσαν Σάκοτα και Μίλαν Μιλόσεβιτς και με το μυαλό ξεκάθαρα στον αγώνα της χρονιάς με τη Μονακό την προσεχή Τετάρτη (8/3) για το Basketball Champions League, η “Ένωση” έπρεπε να κουβαλήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Δεν πτοήθηκε όμως. Γιατί; Επειδή, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει πλέον και πάλι να βρίσκει πατήματα.

Η άνετη νίκη με 67-86 σε μία έδρα που “έφτυσαν αίμα” για να περάσουν Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ είχε πολλαπλά κέρδη για την ΑΕΚ, που κατάφερε να περάσει ξεκούραστα από μία δύσκολη έδρα και ταυτόχρονα να ενσωματώσει ακόμα περισσότερο τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Μπραντ Νιούλεϊ στην ομάδα, με τον πρώτο ειδικά να θυμίζει ανά διαστήματα τον περσινό, κυρίαρχο, εαυτό του.

Ο τραυματισμός στη μέση του Δημήτρη Μαυροειδή βέβαια μπλέκει τα πράγματα, αφού ο διεθνής σέντερ είναι πολύτιμος για την “Ένωση” και η παρουσία του στον αγώνα με τη Μονακό κρίνεται επιβεβλημένη. Αυτό δεν αλλάζει ωστόσο ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ΑΕΚ δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε μία περίοδο που σιγά-σιγά όλες οι διοργανώσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία. Και αυτό έχει βέβαια εξήγηση.

Οι προσθήκες και οι επιστροφές έδωσαν ανάσες και ψυχολογία

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Από τον Δεκέμβριο κι έπειτα η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Οι μαζεμένοι τραυματισμοί και οι διαδοχικές (επιβεβλημένες) αλλαγές προσώπων έβγαλαν εκτός ρυθμού σχεδόν τους πάντες, από τους παίκτες μέχρι τον τεχνικό της ομάδας, Γιούρι Ζντοβτς. Ήταν ένα δίμηνο που παίκτες όπως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Μάικλ Ντίξον, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Ντούσαν Σάκοτα τράβηκαν το περισσότερο κουπί, είτε παίζοντας μαζεμένα 30λεπτα, είτε αλλάζοντας συνεχώς ρόλους. Εδώ και περίπου 15 μέρες ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν να αλλάζουν.

Η επιστροφή των τραυματιών, η καλύτερη ενσωμάτωση των Ντόνι ΜακΓκράθ και Τσινεμέλου Ελόνου και οι προσθήκες των Μαυροκεφαλίδη και Νιούλεϊ έχουν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αποκτήσει ξανά λύσεις και βάθος. Σαφώς και χάθηκε μέρος της χημείας από όλη αυτή την διαδικασία , αλλά αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει μία ομάδα που κάνει μαζεμένες αλλαγές μέσα στην σεζόν. Το θέμα είναι στο κρίσιμο σημείο της σεζόν να βρίσκονται όλοι στην ίδια σελίδα, κάτι που σιγά-σιγά φαίνεται να γίνεται, με τελευταίο παράδειγμα τον αγώνα με τον Προμηθέα, όταν οι αναδιαμορφωμένοι ρόλοι σχεδόν όλων φάνηκε να απορροφούνται πλέον από το σύνολο.

Η ΑΕΚ πλέον έχει λύσεις. Ο Γιούρι Ζντοβτς μπορεί να κοιτάξει στον πάγκο του και ανά πάσα στιγμή να βάλει παίκτη που θα του δώσει κάτι καινούριο. Από ένα μακρινό σουτ, μέχρι μία άμυνα ή ένα εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού. Έχει την πολυτέλεια να εναλλάσσει τους Μαυροειδή, Ελόνου, Μαυροκεφαλίδη αλλά και Τσαλμπούρη στην θέση του σέντερ, παίρνοντας κάτι διαφορετικό από τον καθένα. Να παίζει με χαμηλά, ψηλά ή... ημίψηλα σχήματα. Και όλα αυτά χωρίς καλά-καλά να έχει επιστρέψει ο Μιλόσεβιτς, ένας από τους παίκτες-πασπαρτού της ομάδας. Πάνω από όλα όμως βλέπει ότι σιγά-σιγά επιστρέφει στην ομάδα η καλή ψυχολογία. Η πεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε, κάτι που είχε εκλείψει το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, όταν κάθε παιχνίδι μύριζε... γκέλα λόγω κούρασης και κλονισμένης αυτοπεποίθησης. Και αυτό είναι το πραγματικό κέρδος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο αγώνας της χρονιάς έρχεται...

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΕΚ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Την προσεχή Τετάρτη η ΑΕΚ ετοιμάζεται να δώσει τον αγώνα της χρονιάς μέχρι τον επόμενο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια που είχαν αυτό τον χαρακτήρα (τους δύο αγώνες με την Γιουβέντους και τον εντός έδρας αγώνα με τη Μονακό) τα πήγε εξαιρετικά. Ο αγώνας στην έδρα της Μονακό βέβαια είναι ο πιο δύσκολος από όλους τους προηγούμενους. Είναι ο αγώνας που η ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει στο παρκέ ό,τι έχει και δεν έχει για να πάρει μία πρόκριση που θα την εκτοξεύσει. Γιατί μία νίκη-πρόκριση μέσα στο Μόντε Κάρλο πραγματικά θα εκτοξεύσει την ΑΕΚ, η οποία 5 μέρες μετά από αυτό τον αγώνα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό (13/3) για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και αν έχει κερδίσει τη Μονακό είναι δεδομένο ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Η συγκυρία δεν είναι ακριβώς ιδανική για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, αφού ακόμα ψάχνεται λόγω των αλλαγών, ενώ δεν ξέρει αν θα έχει τον Μαυροειδή στην σύνθεσή της στον αγώνα με τη Μονακό. Παρόλα αυτά στην “Ένωση” ξέρουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, σε μία περίοδο που τα πράγματα δείχνουν σιγά-σιγά να μπαίνουν σε μία σειρά. Και είναι καθαρά στο χέρι όλων να μπορέσουν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση προς όφελός τους.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ