ΑΕΚ

Βαρύ το κλίμα για Ζντοβτς

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Με τους σφυγμούς να έχουν πέσει μετά τον προ διημέρου αποκλεισμό από τη Μονακό, η κατάσταση εξακολουθεί να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη για το μέλλον του Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ.

Το κλίμα έχει στραβώσει εδώ και καιρό για τον Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ. Ο Πρόεδρος της ομάδας, Μάκης Αγγελόπουλος, τον στήριξε πολύ αυτό τον καιρό, δεν προχώρησε σε βεβιασμένες κινήσεις ούτε μετά από μερικές κακές ήττες, ούτε μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη στον ημιτελικό Κυπέλλου, ούτε μετά την κακή εικόνα της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες. Σιγά-σιγά ωστόσο φαίνεται ότι ο Σλοβένος τεχνικός χάνει και τους τελευταίους συμμάχους που είχε στην ομάδα.

Ο αποκλεισμός από τη Μονακό στην φάση των 16 του Basketball Champions League και - κυρίως - η εικόνα του Σλοβένου να αποβάλλεται κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου του παιχνιδιού , όταν μπήκε μαινόμενος στο παρκέ, είναι τα δύο τελευταία γεγονότα που έχουν φτάσει την κατάσταση σε πολύ δύσκολο σημείο για τον Ζντοβτς .

Ο Σλοβένος τεχνικός με τις πολύ αυστηρές αρχές και τις πολλές εκρήξεις βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν πλέον άμεσα εξελίξεις τώρα που έπεσαν κάπως οι σφυγμοί μετά τον αποκλεισμό από τη Μονακό, με τον άμεσο βοηθό του, Σωτήση Μανωλόπουλο, να είναι ο πρώτος υποψήφιος να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που τελικά πράγματι απομακρυνθεί από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ζντοβτς έχει χάσει την εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων μέσα στην ομάδα, αλλά και αρκετών παικτών, που είδαν τον προπονητή τους να τους "κρεμάει" στον αγώνα της χρονιάς με τις αντιδράσεις του. Στην ΑΕΚ δεν θέλουν να προβούν σε κάποια βιαστική κίνηση, ωστόσο από ένα σημείο και μετά αναρωτιούνται κατά πόσο θα είναι πράγματι βιαστική κίνηση η απομάκρυνση του Σλοβένου τεχνικού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2018.

Η ΑΕΚ "χρεώνει" αρκετά στον Ζντοβτς, ο οποίος ουσιαστικά έχτισε ο ίδιος την φετινή ομάδα με τις επιλογές του, με αρκετές από αυτές να αποδεικνύεται ότι δεν ταίριαζαν στην ομάδα για διαφορετικούς λόγους (Ιβάνοβιτς, Όουενς, Φάλκερ, Ουίλιαμς), ενώ υπάρχουν παράπονα και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε συγκεκριμένες καταστάσεις μέσα στην σεζόν (διαχείριση τραυματιών, επιλογές στους ξένους, λάθη στο στήσιμο της ομάδας πριν από κρίσιμους αγώνες).

Στο τέλος της ημέρας ο Ζντοβτς είναι ένας άνθρωπος με δυνατή προσωπικότητα. Προσπάθησε πολύ αυτό τον 1 1/2 χρόνο παρουσία του στην ομάδα να περάσει τις δικές του αρχές και πράγματι έβαλε κάποιος κανόνες, ωστόσο από ένα σημείο και μετά οι πολλές αλλαγές και η εκρηκτική του συμπεριφορά έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα, που έχασε τους δύο ρεαλιστικούς στόχους που είχε θέσει από το ξεκίνημα της σεζόν (να φτάσει στον Τελικό Κυπέλλου και να προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League). Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να του πιστωθεί είναι ότι ήταν πάντα ειλικρινής με όλους και έλεγε αυτό που σκεφτόταν, ακόμα και αν αυτό απέβαινε εις βάρος του. Η ΑΕΚ όμως δεν έχει ανάγκη απλώς από έναν ειλικρινή άνθρωπο με αρχές. Έχει ανάγκη από έναν προπονητή που θα την ανεβάσει επίπεδο, κάτι που με βάση το έργο του Σλοβένου αυτό τον 1 1/2 χρόνο δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να συμβεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ