ΑΕΚ

Τσαλμπούρης: Η ανάγκη που δημιούργησε ευκαιρία

Τσαλμπούρης: Η ανάγκη που δημιούργησε ευκαιρία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι μαζεμένοι τραυματισμοί στους ψηλούς της ΑΕΚ “υποχρέωσαν” την “Ένωση” να στηριχθεί περισσότερο στον Γιώργο Τσαλμπούρη. Και ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία.

Είναι το πρόσωπο των ημερών. Και δικαίως. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης άρπαξε από τα μαλλιά τις δύο ευκαιρίες που του έδωσε ο Γιούρι Ζντοβτς κόντρα σε Παρτιζάν και Απόλλωνα Πάτρας , δίνοντας πολλές λύσεις στην ΑΕΚ. Όσοι παρακολουθούν βέβαια την φετινή ΑΕΚ ξέρουν ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Τσαλμπούρης μοιάζει έτοιμος όποτε του δοθεί χρόνος συμμετοχής να προσφέρει. Ήταν κάπως “ψαρωμένος” στην αρχή, αλλά όσο προχωρούσε η σεζόν γινόταν όλο και καλύτερος, δείχνοντας ότι πλέον έχει αρχίσει να ωριμάζει μπασκετικά . Απλώς εξαιτίας του (λογικού) άγχους που υπάρχει στην ΑΕΚ για την επίτευξη των (υψηλών) στόχων που έχουν τεθεί, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ έπαιζε ίσως λιγότερο από όσο άξιζε, κάτι που παραδέχθηκε εξάλλου και ο προπονητής της “Ένωσης”, Γιούρι Ζντοβτς μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Οι συνθήκες βέβαια τα έφεραν έτσι, που τελικά η ΑΕΚ βρέθηκε σε... ανάγκη λόγω των τραυματισμών του Ντούσαν Σάκοτα και του Δημήτρη Μαυροειδή. Αυτή η ανάγκη λοιπόν είναι που δημιούργησε ευκαιρία. Και αυτή η ευκαιρία δεν αποκλείεται να δώσει τελικά στην ΑΕΚ έναν ακόμα παίκτη για να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο στο μέλλον όπως υπολόγιζαν πολλοί, αλλά και στο παρόν.

Τσαλμπούρης: Η ανάγκη που δημιούργησε ευκαιρία

Ο Τσαλμπούρης είχε ανέκαθεν κάποια στοιχεία στο παιχνίδι που εξίταραν τον κόσμο. Κυριότερο όλων φυσικά είναι η ικανότητά του να σκοράρει από την περιφέρεια με άνεση παρά το γεγονός ότι έχει ύψος 2.16 μέτρων. Σαφώς και είχε πρόβλημα με την επαφή, αφού καλά-καλά δεν είχε το βάρος και τους μύες για να αντέξει τις μονομαχίες κάτω από το καλάθι κόντρα σε παίκτες 5 και 10 χρόνια μεγαλύτερούς του. Σταδιακά ωστόσο το κορμί του “γεμίζει”. Και όσο συμβαίνει αυτό χωρίς να χάνει την ελαστικότητά του και την ταχύτητά του, τόσο πιο όμορφα μοιάζουν τα πράγματα.

Ο Κατερινιώτης φόργουορντ/σέντερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Ελληνικού μπάσκετ. Παίζοντας πίσω από τον πιο έτοιμο Γιώργο Παπαγιάννη στις μικρές Εθνικές , αλλά και έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση για καλές εμφανίσεις από μικρή ηλικία ήταν λογικό στην αρχή να ψάχνεται. Το καλό όμως είναι ότι δεν “χάθηκε”. Δεν άφησε όλη αυτή την πίεση να τον αποπροσανατολίσει. Δούλεψε σκληρά και βρέθηκε σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της ΑΕΚ, η οποία φρόντισε εξ αρχής να δουλέψει μαζί του και να τον ρίξει στα “βαθιά” όταν θα είναι έτοιμος.

Είναι δεδομένο ότι ο Τσαλμπούρης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να θεωρηθεί έτοιμος παίκτης. Όσο όμως παίρνει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής θα βελτιώνεται. Και όσο βελτιώνεται, τόσο περισσότερο θα μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ΑΕΚ, αλλά και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Μέχρι όμως να γίνει αυτό χρειάζεται... υπομονή. Από όλους...

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ