ΑΕΚ

Το πάθημα και το μάθημα της Προύσας

Το πάθημα και το μάθημα της Προύσας

Οι μονάδες είναι καλύτερες από πέρσι, το αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και για το σύνολο. Το Sport24.gr σχολιάζει όσα (δεν) έκανε η ΑΕΚ στο νικηφόρο φιλικό με την Μπάνβιτ, εστιάζοντας σε δύο πρόσωπα: τον Μάικλ Ντίξον και τον Τζος Όουενς.

Τι μπορεί να κρατήσει και τι να πετάξει κάποιος από τη φιλική νίκη της ΑΕΚ επί της Μπάνβιτ ; Πρώτο στοιχείο για πέταμα: το τελικό σκορ. Ουδόλως απασχολεί και ενδιαφέρει. Δεύτερο στοιχείο: η ευκολία με την οποία η τουρκική ομάδα μετέτρεψε το -11 (90-79) σε -2 (90-88) μέσα σε περίπου ένα λεπτό.

Η ασυνέπεια που έδειξαν οι "κιτρινόμαυροι" στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα είναι αυτή που προκαλεί τα περισσότερα ερωτηματικά, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει δικαιολογημένη, αν κρίνουμε από το γεγονός πως ο Γιούρι Ζντοβτς δουλεύει μόλις μια εβδομάδα με όλα τα κομμάτια του παζλ στη διάθεσή του.

Ο προπονητής της "Ένωσης" ευτύχησε να δει τον Μάικλ Ντίξον να επιβεβαιώνει την ταυτότητα του "ηγέτη", που του έχει μπει ευθύς εξαρχής, την ώρα που το δίδυμο των Μίλαν Μιλόσεβιτς (στο "3") και Ντούσαν Σάκοτα (στο "4") κάνει καλά τη δουλειά του στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Υποσημείωση σε αυτό βέβαια τα αργά τους πόδια, που θα αποδειχθούν πρόβλημα απέναντι σε πιο γρήγορους παίκτες στο "3" και το "4" στη διάρκεια της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, οι ρόλοι μοιάζουν να είναι δοσμένοι από τον Γιούρι Ζντοβτς εδώ και καιρό. Φαινόταν πως η ΑΕΚ (παρά τις όποιες αδυναμίες/δυσκολίες είχε) είναι καλά προπονημένη -στον βαθμό του δυνατού. Αυτό που απομένει είναι η εμφάνιση της απαραίτητης ομοιογένειας, κάτι που πάντως αναμένεται να αργήσει λίγο ακόμη, αφού μόλις πριν από πέντε ημέρες εντάχθηκαν στην προετοιμασία τα τρία τελευταία κομμάτια του παζλ (βλ. Μάικλ Ντίξον, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Νίκολα Ιβάνοβιτς).

Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει ένας παίκτης που γεννά ερωτηματικά με τις εμφανίσεις του στα φιλικά: ο λόγος για τον Τζος Όουενς, ο οποίος δεν παρουσιάζεται σταθερός. Μα πάνω απ όλα δεν δείχνει ικανός να επωμιστεί το βάρος του βασικού σέντερ των "κιτρινόμαυρων", αφού από τη μία είναι ασυνεπής στο να τελειώνει τις φάσεις στην επίθεση, από την άλλη δεν αποτελεί αμυντικό... φόβητρο.

Η ουσία είναι πως το "ξανθό σκυλί" θα επιδιώξει άμεσα να βρει τρόπο να τον ενεργοποιήσει περισσότερο, με σκοπό να οχυρωθεί στο "5". Εκεί όπου δηλαδή η ΑΕΚ δείχνει να εκκινεί πιο πίσω σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο πρώην σέντερ της Βενέτσια καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει στο παρκέ τους λόγους που έπεισαν τους "κιτρινόμαυρους" να τον φέρουν στην Basket League, δίνοντάς του τη φανέλα του βασικού σέντερ.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνουμε μάλλον λίγη ακόμη υπομονή έως ότου σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για τον Νίκολα Ιβάνοβιτς. Έναν παίκτη με καλό βιογραφικό (για την ηλικία του) και πολλά θετικά σχόλια να τον συνοδεύουν. Κι αυτό επισημαίνεται γιατί μπορεί να αποδειχθεί ο πρώτος επιλαχών για να... χάσει τη θέση του στη δωδεκάδα της ΑΕΚ στην Basket League από τον Έντιν Άτιτς, που δείχνει έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υπολογίζεται τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

Το φιλικό που ακολουθεί (24/9, 18:00) με την Ουσάκ Σπορτίφ δεν θα έχει ενδεχομένως τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά θα δώσει στον Γιούρι Ζντοβτς μια ακόμη αφορμή προκειμένου να προβληματιστεί, να σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξει και να εντείνει τα ιδιαίτερα μαθήματα προς τους νεοαποκτηθέντες.

Σε δέκα μέρες ξεκινά άλλωστε η νέα αγωνιστική περίοδος. Ενδεχομένως όχι με κάποιο πολύ δυνατό τεστ, όπως το περσινό με τον Άρη στο Nick Galis Hall. Φέτος όμως η ΑΕΚ δεν θα έχει την ίδια περίοδο χάριτος, ούτε μπορεί να δώσει ξανά τόσα δικαιώματα σε αντιπάλους και "εχθρούς".

Photo Credis: AEK BC

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ