ΑΕΚ

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μάικλ Ντίξον

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μάικλ Ντίξον

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον αθλητικό βίο του Μάικλ Ντίξον από τα αζήτητα της Ιταλίας έως την 34άρα με τη Γαλατάσαραϊ. Ποιος τον έπεισε να παίξει για την ΑΕΚ; Πότε έγινε η πρώτη επαφή; Πως μπορεί να μείνει ελεύθερος;

Ο Μάικλ Ντίξον δεν χρειάστηκε περισσότερες από δέκα ημέρες προκειμένου να συστηθεί στον κόσμο της ΑΕΚ. Φρόντισε με το "καλημέρα" να παρουσιάσει το πλούσιο επιθετικό του ταλέντο. Απέναντι στη Γαλατάσαραϊ μάλιστα έκανε όργια, ολοκληρώνοντας το φιλικό με 34 πόντους (6/10 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 4/4 βολές)! Μαζί έβαλε το καλάθι που έκρινε την αναμέτρηση, στα 3.9'' για το τέλος .

Όπως καταλαβαίνετε, η "τρέλα" που έπιασε τους φίλους της "Ένωσης" σχετικά με τον νέο ηγέτη της ομάδας τους δεν ήταν τυχαία. Ούτε φυσικά αδικαιολόγητη, αφού οι "κιτρινόμαυροι" φαίνεται πως βρήκαν έναν παίκτη, πραγματική λίρα εκατό!

Το Sport24.gr έψαξε το (πρόσφατο) παρελθόν του, παρουσιάζοντας όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες έως ότου φτάσουμε στο βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου και το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ.

Για αρχή θα σας πούμε ότι ο 26χρονος πλεϊμέικερ δυσκολεύτηκε έως ότου βρει την (μπασκετική) υγειά του. Βλέπετε, η πρώτη επαγγελματική του εμπειρία δεν ήταν αυτή που περίμενε. Αφού ολοκλήρωσε τις κολεγιακές του υποχρεώσεις στο Memphis (2013-'14) μετακόμισε στην Ιταλία, θέλοντας να ενταχθεί στο ρόστερ ομάδας της δεύτερης κατηγορίας. Δεν έπεισε όμως τους ανθρώπους της με αποτέλεσμα να αποχωρήσει μετά από μερικές εβδομάδες, με προορισμό τη Λιθουανία.

Η Ντζούκιγια δεν ήταν του επιπέδου του, αλλά εκείνη την ώρα αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που τον απασχολούσε. Προείχε να ξαναβρεί την ηρεμία του και να μπορέσει να παρουσιάσει μέρος του ταλέντου του. Όπως κι έγινε, με αποτέλεσμα να κερδίσει γρήγορα το επόμενο συμβόλαιό του, ξανά στη Λιθουανία, αυτή τη φορά στην Πιένο Ζβάιγκζντες. Κι από εκεί έπεισε τους ανθρώπους της Νίμπουρκ να του προσφέρουν διετές συμβόλαιο συνεργασίας (το 2015) με σκοπό να "χτίσουν" πάνω του την περιφερειακή τους γραμμή.

Η άνοδός του ήταν διαρκής, με τους 14.4 πόντους, τα 2.7 ριμπάουντ και τις 4.6 ασίστ που είχε κατά μέσο όρο στην VTB League να κάνουν αρκετό "θόρυβο" για να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Μεταξύ αυτών κι η ΑΕΚ, η οποία ήταν υποχρεωμένη να ψάξει στην αγορά για έναν γκαρντ που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μάικλ Ντίξον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν τώρα αναρωτιέστε γιατί ένας τόσο "καυτός" παίκτης έσπευσε να υπογράψει σε ομάδα μόλις στις 21 Ιουνίου, αντί να περιμένει ακόμη περισσότερο, θα σας πούμε ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να βρει μια ομάδα που θα του δώσει αυτά που ψάχνει (σκαλοπάτι στην καριέρα του συν ηγετικό ρόλο).

Η "Ένωση" έπρεπε βέβαια πρώτα να ικανοποιήσει τα "θέλω" της Νίμπουρκ, η οποία είχε φροντίσει να βάλει buy out στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον παίκτη ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για την ομάδα του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος πλήρωσε το ποσό που προβλεπόταν στη συμφωνία του 26χρονου πλεϊμέικερ με την τσεχική ομάδα, ντύνοντάς τον στα κιτρινόμαυρα.

Εν τω μεταξύ βέβαια, είχε γίνει κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Είχε αποκτήσει γεωργιανό διαβατήριο! Βλέπετε, ο Ηλίας Ζούρος (ομοσπονδιακός της Γεωργίας) τον είχε ξεχωρίσει πολύ καιρό πριν, κάνοντας εισήγηση στην εγχώρια ομοσπονδία να του δώσει το κοινοτικό διαβατήριο που έψαχνε, χρησιμοποιώντας τον παράλληλα στη θέση του νατουραλιζέ που χρειαζόταν στη δωδεκάδα της για τα προκριματικά του Eurobasket. Η δικαίωση ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες (16.6 πόντοι με 55.2% στα τρίποντα, 4.2 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι), με αποτέλεσμα να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση.

Κάπως έτσι, προέκυψε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, με την οποία δεσμεύεται για τα επόμενα δύο χρόνια (1+1), με το buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του να αφορά σε ενδεχόμενη πρόταση το καλοκαίρι. Για τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου δεν υπάρχει προβλεπόμενο ποσό για να αποχωρήσει, με τον όποιον ενδιαφερόμενο να καλείται να συζητήσει απευθείας με την ΑΕΚ για να τον κάνει δικό του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ