ΑΕΚ

Το μπάτζετ της νέας σεζόν κρίνει το "Ναι" του Μπάνκι στην ΑΕΚ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκα Μπάνκι αναμένεται το Σάββατο (30/6) στην Αθήνα για να μιλήσει με την ΑΕΚ, με το μπάτζετ και τους στόχους της ομάδας να αναμένεται να κρίνουν αν θα υπάρξει συμφωνία.

Ο Λούκα Μπάνκι είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για την θέση του προπονητή και αναμένεται το Σάββατο (30/6) στην χώρα μας. Οι δύο πλευρές έχουν κάνει ήδη τις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις και υπάρχει σημείο επαφής, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Ιταλός τεχνικός δέχθηκε να έρθει στην χώρα μας για διαπραγματεύσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει "τελειώσει" το θέμα.

Ο Μπάνκι είναι ένας τεχνικός με φιλοδοξίες. Ερχόμενος στην Ελλάδα θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις τις οποίες καλείται να καλύψει η ΑΕΚ αν θέλει να έχει στον δυναμικό της έναν τεχνικό της δικής του εμβέλειας.

Βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις θα παίξει το ύψος του μπάτζετ που θα θελήσει να έχει η "Ένωση" την επόμενη σεζόν. Ένα μπάτζετ για το οποίο οι αρχικές σκέψεις ήταν να μειωθεί μετά τα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων. Δεν πρέπει να ξεχνάει εξάλλου ο κόσμος ότι η ΑΕΚ την σεζόν που πέρασε κατέκτησε δύο τρόπαια έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ της επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου, οπότε έγινε σαφές ότι την διαφορά δεν κάνουν τα λεφτά, αλλά οι σωστές επιλογές.

Ο Μπάνκι σαφώς και γνωρίζει τις πρώτες σκέψεις της ΑΕΚ. Επειδή όμως θέλει να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα θεωρείται σίγουρο ότι θα συζητήσει θέματα οικονομικής φύσης και φιλοδοξιών της ομάδας. Η "Ένωση" από την πλευρά της αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της αξιοποίησης των νεαρών παικτών της ομάδας, οι οποίοι την σεζόν που ολοκληρώθηκε πήραν ελάχιστες ευκαιρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάνκι πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό είχε ασχοληθεί για περίπου 10 χρόνια με ομάδες Νέων στην Λιβόρνο (1987-1997), ενώ υπήρξε βοηθός προπονητή στην εθνική εφήβων της Ιταλίας (1995, 1996) και πρώτος προπονητής στην εθνική νέων της χώρας του το 2001.

Όπως και να έχει, σε λίγα 24ωρα η ΑΕΚ θα γνωρίζει αν ο Μπάνκι θα είναι ο άνθρωπος που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας την σεζόν 2018/19. Οι πρώτες ενδείξεις μοιάζουν θετικές, ωστόσο μέχρι να υπάρξει συμφωνία τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ