ΑΕΚ

Το "ξύπνημα" του Ιβάνοβιτς

Το "ξύπνημα" του Ιβάνοβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς δεν ήρθε στην ΑΕΚ για να παίζει 5λεπτα. Ήρθε για να κάνει την διαφορά. Και στον αγώνα με τον Κόροιβο κατάφερε για πρώτη φορά να δείξει μέρος της κλάσης του.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Κόροιβο για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League έκρυβε κινδύνους για την “Ένωση”. Με την υπόθεση με το θανατηφόρο τροχαίο που ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον να έχει φέρει αναταραχή στην ομάδα και τον τραυματισμό του Κώστα Βασιλειάδη να έχει μικρύνει το ροτέισον, δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά. Τελικά ωστόσο η γκέλα αποφεύχθηκε. Και ο κυριότερος λόγος για αυτό ήταν ο Νίκολα Ιβάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος γκαρντ έχει περάσει πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν. Έχοντας χάσει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα της χώρας του στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, ο Ιβάνοβιτς ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα αργήσει (κι άλλο) να ενσωματωθεί στην ΑΕΚ. Λίγο μετά την επιστροφή του στην δράση δε, τραυματίστηκε στον αστράγαλο, έμεινε άλλες 20 μέρες εκτός αγώνων και έχασε τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε βρει, ενώ έδειξε σαφώς επηρεασμένος από το νέο τραυματισμό του όταν ξαναπάτησε παρκέ.

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ιβάνοβιτς έψαχνε ένα καλό παιχνίδι για να συνέλθει. Με τις υποχρεώσεις της ομάδας να είναι συνεχείς όμως και τους περισσότερους αγώνες της ΑΕΚ να εξελίσσονται ντέρμπι, δεν υπήρχε η πολυτέλεια να δωθεί μεγάλος χρόνος συμμετοχής στον πρώην παίκτη της Μέγκα Λεκς όταν την ίδια στιγμή στην ίδια θέση με αυτόν υπήρχαν ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και ο Μάικλ Ντίξον. Η περιπέτεια του δεύτερου ωστόσο ειχε ως συνέπεια να κληθεί ο Ιβάνοβιτ να βγει μπροστά στον αγώνα με τον Κόροιβο. Και η αλήθεια είναι ότι ανταποκρίθηκε μία χαρά στις αυξημένες απαιτήσεις, έχοντας 19 πόντους (ρεκόρ πόντων με την φανέλα της ΑΕΚ) με 3/7 τρίποντα και 10/10 βολές, αλλά και ένα κρίσιμο προσωπικό σερί 7-0 όταν ο Κόροιβος άρχισε να φαίνεται απειλητικός, στη νίκη της ομάδας του με 89-75 . Αυτός μάλιστα, είναι ο παίκτης στον οποίο οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι, κάνοντας μία σημαντική επένδυση.

Ήρθε για να γίνει ηγέτης, όχι συμπληρωματικός

Το "ξύπνημα" του Ιβάνοβιτς


Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να μην το ξέρει, αλλά ο Νίκολα Ιβάνοβιτς δεν είναι ένας απλώς καλός παίκτης. Στο Μαυροβούνιο – και γενικά στις χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας – έλεγαν εδώ και χρόνια ότι θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο παίκτη, σε βαθμό που κάποιοι υποστήριζαν ότι είναι ο επόμενος Μίλος Τεόντοσιτς! Θα έλεγε κάποιος ότι αυτή η δήλωση είναι αρκετά βαριά. Είναι όμως ενδεικτική των απαιτήσεων που υπάρχουν από αυτόν.

Ο Ιβάνοβιτς είναι ένας παίκτης με περισσότερες παραστάσεις από τον μέσο 22χρονο. Έχοντας σημαντικό ρόλο στην Μπούτουσνοστ από τα 17 του χρόνια και κερδίζοντας θέση βασικού στα 19 του χρόνια, ο Μαυροβούνιος γκαρντ μπήκε από νωρίς στα βαθιά και δεν φοβήθηκε. Την περσινή σεζόν δε (2015/16), ήταν ο ηγέτης της νεανικής Μέγκα Λεκς, μίας ομάδας που έστειλε δύο παίκτες στο ΝΒΑ (Τίμοθε Λουάου και Ίβιτσα Ζούμπατς) και είδε άλλον έναν να γίνεται ντραφτ στο Νο35 (Ράντε Ζάγκορατς), έχοντας 13.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα, στην πορεία του Σερβικού συλλόγου μέχρι τον Τελικό της διοργάνωσης. Όπως γίνεται σαφές λοιπόν, δεν ήρθε για να είναι συμπληρωματικός και να παίζει σκόρπια 5λεπτα σε κάθε παιχνίδι. Ήρθε για να κάνει την διαφορά.

Ο Ιβάνοβιτς έχει και το ταλέντο αλλά και την προσωπικότητα για να γίνει ένας κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ. Και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει, ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην περίπτωση του Ντίξον. Το μόνο που χρειάζεται από εδώ και πέρα είναι να έχει την υγεία του, προκειμενου να μπορέσει να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος στην συνέχεια.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ