ΑΕΚ

Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ΑΕΚ;

Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ΑΕΚ;

Εφτά παίκτες αποχώρησαν από την ΑΕΚ φέτος, με το Sport24.gr να εξετάζει τα πεπραγμένα τους από τη στιγμή που είπαν "αντίο" στην "Ένωση" για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που έχουν μετατρέψει τις αλλαγές παικτών σε... συνήθεια, αφού κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου συνολικά εφτά παίκτες έχουν δει την πόρτα της εξόδου. Οι έξι αποχώρησαν οριστικά από την "Ένωση", με τους Ντράγκαν Σάκοτα και Γιούρι Ζντοβτς να βρίσκουν τους αντικαταστάτες τους, ενώ ένας (Φιλ Σκραμπ) δόθηκε δανεικός στη Φρανκφούρτη με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής, να βελτιωθεί και το καλοκαίρι να επιστρέψει για τον δεύτερο -και τελευταίο- χρόνο του συμβολαίου του.

Μ' αυτά και μ' αυτά η ΑΕΚ συνεχίζει να παλεύει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της regular season, που θα της δώσει ένα μικρό προβάδισμα για να τερματίσει πίσω από τους δύο "αιωνίους", σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση στα πλέι οφ και να φτάσει μέχρι τους αγώνες που θα δώσουν τον τίτλο. Τα δεδομένα μπορεί να μην είναι με το μέρος της, πλην όμως οι "κίτρινοι" θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να τα καταφέρουν.

Από εκεί και πέρα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εφτά παίκτες που είδαν την πόρτα της εξόδου από το ΟΑΚΑ, για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τη στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων τους, με τους περισσότερους να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια μιλάμε για ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στην ΑΕΚ.

Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ΑΕΚ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κρις Ουόρεν (έμεινε 112 ημέρες) : Αυτός κι αν νιώθει άνετα στην Τουρκία, εκεί όπου έκανε πράγματα και θαύματα την τελευταία διετία με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ. Οι εμφανίσεις του στην TBL έπεισαν την ΑΕΚ να τον υπογράψει για ένα χρόνο, πλην όμως αποχώρησε γρήγορα αφού οι "κιτρινόμαυροι" ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ντι Τζέι Κούπερ. Ο "κοντορεβυθούλης" με την περίεργη κόμμωση δεν πτοήθηκε όμως, αφού βρήκε -με συνοπτικές διαδικασίες- συμβόλαιο στη γειτονική χώρα, όπου αγωνίζεται στη Γεσιλγκιρεσούν (σ.σ.: είναι συμπαίκτης με τον Τόνι Κρόκερ, πρώην παίκτη της Κηφισιάς). Όσο για τα κατορθώματά του; Έχει 11.5 πόντους (με 51.6% στα δίποντα, 37.8% στα τρίποντα και 83.3% στις βολές), 1.5 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ κατά μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν πως του ταιριάζει το τουρκικό πρωτάθλημα.

Όου Ντι Ανοσίκε (έμεινε 52 ημέρες): Το καλοκαίρι υπέγραψε στη Λαμποράλ Κούτσα, έφυγε μετά από έναν μήνα με προορισμό την ΑΕΚ, αλλά ούτε εκεί "στέριωσε". Πλέον ευελπιστεί να βρει την... ησυχία του στην Ιταλία, με τα χρώματα της Μπρίντιζι. Στη Lega Basket άλλωστε "έχτισε" το όνομά του τα τελευταία χρόνια, κι αυτό επιχειρεί να κάνει με τους "μπλε". Με 7.2 πόντους (με 61.5% στα δίποντα, 57.9% στις βολές) και 8.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, τα καταφέρνει σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Ντι Τζέι Κούπερ (έμεινε 66 ημέρες): Ο αριστερόχειρας πλεϊμέικερ έφυγε από την ΑΕΚ δύο μόλις μήνες μετά την απόκτησή του. Στις 21.11.2015 η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του από την Κράσνι Όκτιαμπρ, για να έρθει η ενημέρωση περί της πώλησής του στη Μονακό στις 25.1.2016. Η γαλλική ομάδα πλήρωσε αδρά την "Ένωση" για την απόκτηση της ελευθέρας του παίκτη, ο οποίος μετρά 9.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 7.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε LNB και Κύπελλο Γαλλίας.

Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ΑΕΚ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάλκολμ Άρμστεντ (έμεινε 40 ημέρες) : Ο βραχύσωμος γκαρντ αποχώρησε μετά από περίπου ένα μήνα παρουσίας στη χώρα μας, για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπουγιουκσεχίρ με στόχο να την διατηρήσει στην TBL. Κι η αλήθεια είναι πως κάνει ό,τι μπορεί, αν κι οι αριθμοί του δεν είναι ιδιαίτερα καλοί. Στα εφτά (7) παιχνίδια που έχει φορέσει μέχρι στιγμής τη φανέλα της τουρκικής ομάδας, μετρά 8 πόντους με 40.4% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 78.5% στις βολές, 4.7 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Φιλ Σκραμπ (έμεινε 158 ημέρες): Δεν βρήκε χώρο και χρόνο στην περιφερειακή γραμμή της "Ένωσης", με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός τον Ιανουάριο στην Φρανκφούρτη για να πάρει εμπειρίες και να βελτιωθεί. Δεσμεύεται άλλωστε με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, οπότε στην ΑΕΚ θέλουν να τον δουν να ανεβαίνει επίπεδο και να έχει μεγαλύτερο ρόλο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη γερμανική ομάδα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις αφού μετρά 10.2 πόντους (με 42.9% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 76.2% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο, δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να επιστρέψει το καλοκαίρι στην "Ένωση", έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρει.

Ντιόντε Κρίστμας (έμεινε 33 ημέρες): Αποχώρησε από την ΑΕΚ πριν από ένα μήνα (στις 9.2.2016), αλλά από τότε δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η απογοητευτική του παρουσία σε Χαποέλ Χολόν και την ΑΕΚ άλλωστε δεν αφήνει πολλά περιθώρια, με τον ίδιο να ευελπιστεί πως θα καταφέρει να κλείσει κάπου αλλού τη χρονιά ώστε να επανέλθει σταδιακά στο υψηλό επίπεδο.

Ντάνιελ Όρτον: Πριν από μερικές ημέρες, υπέγραψε στο Μεξικό για λογαριασμό της Φουέρτσα Ρέτζια Μοντερέι. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμη όμως με τη φανέλα της μεξικανικής ομάδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ