ΑΕΚ

Τελεσίγραφο στην ΑΕΚ από την ΕΟΚ

Τελεσίγραφο στην ΑΕΚ από την ΕΟΚ
Αγγελόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΟΚ με επιστολή της στην ΚΑΕ ΑΕΚ την καλεί ως τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) να υπογράψει στο Champions League της FIBA και να αποσύρει την συμμετοχή της από το Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δείχνει να επιμένει στη θέση της για την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ότι αυτή θα είναι στο Eurocup και όχι στο Champions League της FIBA όπως ανέφερε και σε ανακοίνωσή της. Ωστόσο σύμφωνα με την επιστολή της ΕΟΚ καλείται ως τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) να αντιστρέψει τη θέση της.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ τη στιγμή αυτή αποτελεί τη μοναδική από τις τρεις ελληνικές ομάδες που επέλεξε να συμμετάσχει στο Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σε αντίθεση δηλαδή με τη στάση που κράτησαν εξ αρχής οι ΚΑΕ Άρης και ΚΑΕ ΠΑΟΚ που τάχθηκαν υπέρ του νεοσύστατου πρωταθλήματος υπό τη σκέπη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ απέστειλε το έγγραφο στην ΚΑΕ ΑΕΚ, ως προέκταση της επιστολής της FIBA προς τις Ομοσπονδίες για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους οι ομάδες που έχουνε επιλέξει να συμμετάσχουν στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου αντί του Champions League.

Σύμφωνα με το έγγραφο της επιστολής της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλεί τη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ να ανατρέψει τη θέση της που στηρίζει τις τελευταίες μέρες. Να αποφασίσει να αρνηθεί να συμμετάσχει στο Eurocup και να συμμετάσχει στο Champions League της FIBA. Κι αυτό ώστε να μην γίνουν πράξη οι συνέπειες με τις οποίες απειλείται.

Η βασικότερη εξ αυτών είναι αυτή της αποβολής της από το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποφασίσει η γενική συνέλευση της λίγκας που μέχρι στιγμής θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει τοποθετηθεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η μίνι προετοιμασία του Γιούρι Ζντοβτς για το τρίτο παιχνίδι της σειράς του Α΄ γύρου των playoffs με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (25/4) μετά το ρεπό της Κυριακής. Ο Σλοβένος τεχνικός ποντάρει στην ανεβασμένη ψυχολογία των παικτών του μετά την ισοφάριση σε 1-1 το απόγευμα του Σαββάτου στο PAOK Sports Arena ενώ είδε τον Μαλίκ Χέρστον να ανεβάζει ρυθμούς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ