ΑΕΚ

Τα... Πάντερ όλα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κέβιν Πάντερ ήρθε στην ΑΕΚ για να της δώσει αυτό που έλειπε στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν: Το περιφερειακό σουτ. Και με ένα τέτοιο την έστειλε στους 8 του Basketball Champions League.

Την στιγμή που ο Κέβιν Πάντερ σηκώθηκε για το τρίποντο που έμελλε να δώσει την πρόκριση στην ΑΕΚ κόντρα στη Νίμπουρκ λογικά δεν περνούσε τίποτα από το μυαλό του. Αυτή είναι η λογική ενός σουτέρ: Πρώτα σουτάρει και μετά σκέφτεται. Για αυτό εξάλλου και αποκτήθηκε.

Η ΑΕΚ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Κέλσι Μπάρλοου σχεδόν 3 μήνες. Της προτάθηκαν 10αδες παίκτες, με άλλους να απορρίπτονται για οικονομικούς λόγους και άλλους επειδή δεν ταίριαζαν στο πλάνο της. Μέχρι που στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Κέβιν Πάντερ, ενός παίκτη που η ΑΕΚ τον είχε μάθει καλά πλέον, αφού τον είχε βρει απέναντί της στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League, αλλά και πέρυσι στο πρωτάθλημα όταν αγωνιζόταν στο Λαύριο.

Τα... Πάντερ όλα
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Στην “Ένωση” δεν έδωσαν αμέσως το “ΟΚ”. Πρώτα έβαλαν τα δεδομένα κάτω, σκέφτηκαν αν ταιριάζει σε αυτό που είχαν στο μυαλό τους, ρώτησαν μέχρι και στο Λαύριο για αυτόν πριν πάρουν την απόφαση να τον φέρουν στην Ελλάδα. Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόκτησή του δεν θα μπορούσαν να αισθάνονται πιο δικαιωμένοι για την απόφασή τους.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Κέβιν Πάντερ δεν ήταν μεταγραφή... αεροδρομίου και ας ήρθε στην ΑΕΚ ως ο πρώτος σκόρερ του Basketball Champions League. To όνομά του δεν ήταν “βαρύ”. Η ΑΕΚ όμως δεν χρειαζόταν ένα ακόμα βαρύ όνομα. Χρειαζόταν έναν παίκτη για να “κολλήσει” στο ρόστερ και να δώσει πράγματα που έλειπαν. Χρειαζόταν έναν ακόμα χειριστή της μπάλας με φονικό σουτ για να ανοίγει διαδρόμους για τους υπόλοιπους και να μπορεί να εκτελέσει και ο ίδιος έπειτα από ντρίμπλα. Όλα αυτά δηλαδή που μπορεί να κάνει ο Πάντερ.

Ο Αμερικανός έδειξε αμέσως τις προθέσεις του, σημειώνοντας 10 πόντους στο ντεμπούτο του κόντρα στο Ρέθυμνο. Μερικές ημέρες αργότερα ήταν καθοριστικός στη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν όμως στην σειρά με τη Νίμπουρκ που... απασφάλισε, έχοντας αρχικά 18 πόντους στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, πριν πάει στην Τσεχία να σημειώσει το μεγαλύτερο σουτ της σεζόν για την ΑΕΚ.

Το βασικό για τον Πάντερ δεν ήταν όμως ότι έβαλε το σουτ. Το βασικό ήταν ότι δεν δίστασε να πάρει το σουτ, σε αντίθεση με τον παίκτη που αντικατέστησε, τον Κέλσι Μπάρλοου, ο οποίος σχεδόν 50 μέρες νωρίτερα είχε κάνει... άκυρο πήδημα όταν βρέθηκε σε παρόμοια θέση σε έναν αγώνα με την Στρασμπούρ. Ο Πάντερ δεν υπήρχε περίπτωση όμως να διστάσει. Δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έχανε αυτή την ευκαιρία να προσφέρει στην ΑΕΚ αυτό για το οποίο αποκτήθηκε: Το περιφερειακό σουτ.

Λένε ότι οι πραγματικοί σκόρερ και σουτέρ έχουν “κοντή μνήμη”. Δεν σκέφτονται ποτέ τα σουτ που έχασαν, παρά μόνο το επόμενο σουτ, όντες σίγουροι ότι θα ευστοχήσουν. Αυτό είναι το στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν και το έχει σε... πλεόνασμα ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος ήρθε για να “κουμπώσει” στην περιφέρεια της ΑΕΚ και να δώσει το κάτι διαφορετικό. Να αλλάξει τα δεδομένα. Και τα άλλαξε. Αυτό όμως δεν συνέβη επειδή σημείωσε το μεγαλύτερο σουτ της σεζόν. Συνέβη επειδή δεν φοβήθηκε να το πάρει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ