ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ άλλαξε γραμμή πλεύσης και στράφηκε στο γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ για να το μετατρέψει σε έδρα της. Μία κίνηση που έχει λογική και – το κυριότερο – λιγότερα εμπόδια από τις άλλες περιπτώσεις που εξέτασε. Το Sport24.gr πήγε στον χώρο, έκανε αυτοψία και παρουσιάζει τα δεδομένα.

Η υπόθεση για το γήπεδο στο Γαλάτσι κούρασε. Το ποδηλατοδρόμιο κόντεψε να φέρει... επανάσταση . Το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ωστόσο μοιάζει να είναι το ιδανικό μέρος για να στεγάσει τα όνειρα της μπασκετικής ΑΕΚ . Για πάρα πολλούς λόγους.

Στην “Ένωση” ασχολήθηκαν επισταμένως με το θέμα. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι έψαξαν σε όλη την Αττική μέχρι να βρουν επιτέλους τον χώρο που θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις τους. Και τότε “έπεσε στο τραπέζι” η σκέψη για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ. Ένα γήπεδο που ανήκει στα έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και έκτοτε “ρημάζει”, όπως και τα περισσότερα Ολυμπιακά ακίνητα, αφού η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που έγινε στον χώρο ήταν το “Athens Champions Cup” το 2007. Αν και, σε αντίθεση με άλλα γήπεδα, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται. Απλώς υπάρχει μία... λεπτομέρεια: Δεν αξιοποιείται από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αλλά από την διοίκηση του ΟΑΚΑ.

15-23 ευρώ αρκούν για να παίξεις τένις στο γήπεδο!

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή χρειάζεται να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις. Στον χώρο του ΟΑΚΑ λοιπόν υπάρχουν συνολικά 16 γήπεδα τένις. Τα 9 αυτά αξιοποιούνται ήδη, αφού έχουν δημιουργηθεί ακαδημίες, ενώ υπάρχουν και οι σχετικοί σύλλογοι. Το κεντρικό γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ (το οποίο ενδιαφέρει την ΑΕΚ) δεν αξιοποιείται από ακαδημίες. Χρησιμοποιείται όμως από την Διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία και δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να αγωνιστεί ή να προπονηθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τηλεφωνήσει στα γραφεία του γηπέδου ή να μεταβεί στον χώρο και να ζητήσει να νοικιάσει το γήπεδο για να παίξει κάποια στιγμή μεταξύ 8:00 και 22:00! Το αντίτιμο είναι 15 ευρώ την ώρα (για τα μη μέλη) και 12 ευρώ την ώρα για τα μέλη (τα οποία ξεπερνούν τα 140). Αν, δε, κάποιος θέλει να αγωνιστεί όταν νυχτώσει, τότε χρεώνεται με επιπλέον 8 ευρώ επειδή ανάβουν οι προβολείς. Κοινώς, με 23 ευρώ μπορεί κάποιος να μπει κανονικά στον χώρο με την ρακέτα του και να παίξει! Εδώ βέβαια χρειάζεται να αναφερθεί ξανά η λεπτομέρεια που αναφέρθηκε και προηγουμένως: Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν έχει κανέναν λόγο η ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η οποία και έχει αποχωρήσει εδώ και μερικά χρόνια από τις εγκαταστάσεις. Όλες οι συνεννοήσεις γίνονται με το προσωπικό του ΟΑΚΑ.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά διορθώνονται

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Το γεγονός ότι ο χώρος χρησιμοποιείται δεν σημαίνει ότι όλα είναι και ιδανικά. Τα προβλήματα δεν λείπουν, αφού υπάρχουν σημάδια εγκατάλειψης. Η θέρμανση είναι ανύπαρκτη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου – κάτι που είναι κανόνας σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ έτσι κι αλλιώς, ακόμα και στο γήπεδο μπάσκετ – ενώ στους εσωτερικούς χώρους δημιουργείται πρόβλημα όταν βρέχει, αφού... στάζουν τα ταβάνια και επιστρατεύονται κουβάδες.

Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται στον χώρο, αλλά και οι προπονητές που εργάζονται στα γήπεδα προπόνησης, κάνουν βέβαια ό,τι μπορούν, ωστόσο δεν έχουν αρκετή βοήθεια. Και αυτό είναι που κάνει τον χώρο επιζήμιο για το κράτος, αφού πρόκειται για μία τεράστια έκταση που στοιχίζει πολλά και φέρνει πίσω ελάχιστα έσοδα.

Στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης και κατά πόσο μπορεί πράγματι να μεταβληθεί σε μπασκετικό γήπεδο, η απάντηση είναι ότι εσωτερικά κάτι τέτοιο μπορεί να υποστηριχθεί. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, τα αποδυτήρια θέλουν δουλειά αλλά φτιάχνονται, ενώ η μετατροπή του γηπέδου τένις σε γήπεδο μπάσκετ δεν είναι τόσο δύσκολη. Οι εξέδρες βέβαια χρειάζονται δουλειά, αφού τα περισσότερα καθίσματα έχουν αλλοιωθεί και ξεβάψει με το πέρασμα των χρόνων και τις συνεχείς βροχές. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο μπορεί πράγματι να μετατραπεί το γήπεδο σε κλειστό με την προσθήκη ενός θόλου, κάτι για το οποίο χρειάζεται η αντίστοιχη μελέτη από κάποιον μηχανικό. Σε περίπτωση που δεν γίνεται απλώς να προστεθεί ένας θόλος, τότε ίσως χρειαστεί ανακατασκευή της υπάρχουσας σκεπής και αντικατάστασή της, κάτι που σίγουρα θα πάρει χρόνο.

Το υπερταμείο αξιοποίησης και οι πιθανές αντιδράσεις

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Εδώ και πολλά χρόνια το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ είναι επιζήμιο για το κράτος, όπως και τα περισσότερα Ολυμπιακά ακίνητα. Αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται να περάσει στο υπερταμείο αξιοποίησης, προκειμένου να παραχωρηθεί κάποια στιγμή με ένα σοβαρό αντίτιμο. Ένα αντίτιμο που μάλλον είναι διατεθειμένη να καταβάλλει η ΑΕΚ, διαφορετικά δεν θα ζητούσε ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έκανε αυτοψία του χώρου παρέα με τον Ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Με λίγα λόγια, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

1. Η εγκατάσταση είναι εδώ και χρόνια προβληματική.

2. Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δεν την αξιοποιεί, ενώ καλά-καλά δεν έχει καν τα γραφεία της στον χώρο.

3. Το κεντρικό γήπεδο τένις αξιοποιείται από την διοίκηση του ΟΑΚΑ ή οποία νοικιάζει τον χώρο σε ιδιώτες για να παίξουν εκεί.

4. Η ΑΕΚ θέλει τον χώρο και είναι διατεθειμένη να τον αξιοποιήσει.

5. Το κράτος θέλει να παραχωρήσει το ακίνητο – στο σωστό αντίτιμο – προκειμένου να σταματήσει να πλήττεται οικονομικά.

6. Το γήπεδο φαίνεται να επιδέχεται μετατροπών προκειμένου να μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ 8-10 χιλιάδων θέσεων.

Στην ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ενθουσιαστούν μέχρι να έχουν κάτι χειροπιαστό. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που συνεχίζουν να τηρούν σιγήν ιχθύος επί του θέματος, χωρίς να επιβεβαιώνουν τίποτα, αφού έχει “καεί η γούνα” τους πολλές φορές στο παρελθόν και δεν θέλουν να εκτεθούν.

Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ μοιάζει, στα χαρτιά, πράγματι ως η ιδανική λύση για την ΑΕΚ. Μένει τώρα να φανεί αν η κοινή βούληση της “Ένωσης” και της Πολιτείας θα είναι αρκετά προκειμένου η ΑΕΚ να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ