ΑΕΚ

Τα δεδομένα για ΑΕΚ και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ

Τα δεδομένα για ΑΕΚ και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ποδηλατοδρόμιο θα κατασκευαστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ. Ποια τμήματα της ομάδας θα φιλοξενήσει και ποιος ο όρος που έχει θέσει η Πολιτεία.

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι επαφές της μπασκετικής ΑΕΚ με την Πολιτεία για τη δημιουργία ενός νέου κλειστού. Όπως σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τα δύο σενάρια που υπήρχαν ήταν η μεταστέγαση του τμήματος είτε στο ποδηλατοδρόμιο είτε στο κεντρικό γήπεδο τένις.

Αρχικά, η επιλογή των κιτρινόμαυρων ήταν το ποδηλατοδρόμιο και τελικά εκεί θα καταλήξει αφού τα όποια εμπόδια υπήρχαν οδεύουν στο να ξεπεραστούν.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ σε σχέση με το γήπεδο τένις είναι ότι έχει... οροφή. Αυτή η "λεπτομέρεια" είναι εξόχως σημαντική, αφού η τοποθέτηση οροφής στο κεντρικό κορτ της Ολυμπιακής Εγκατάστασης θα εκτόξευε το πιθανό κόστος του έργου πάνω από τα 10-12 εκατ. ευρώ. Το άλλο πλεονέκτημα του ποδηλατοδρομίου είναι η δυνατότητα να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο γήπεδα μπάσκετ στον χώρο, με το δεύτερο να είναι αρκετά μικρότερο και να διεξάγονται εκεί οι προπονήσεις και αγώνες των μικρότερων τμημάτων, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω στο γιατί είναι σημαντικό.

Όλο αυτό το διάστημα οι διοικούντες την ΑΕΚ επέμειναν και τελικά θα δικαιωθούν αφού παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πλάνο.

ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει από τη διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ; Όπως ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην COSMOTE TV: "Προβλέπουμε δύο ακόμα γήπεδα για να βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ, ψηφιακή βιβλιοθήκη, κινηματογράφο και άλλα πράγματα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr στο χώρο που υπάρχει το ποδηλατοδρόμιο θα κατασκευαστούν τουλάχιστον δύο μεγάλες σάλες. Η πρώτη θα είναι χωρητικότητας 6.000 θέσεων που θα μπορεί να αυξάνεται μέχρι και τις 7.000.

Η δεύτερη θα είναι μικρότερη (1.500-2000 θέσεις) και θα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί για τις ακαδημίες των κιτρινόμαυρων αλλά και για τα ερασιτεχνικά τμήματα της ομάδας; Ποια είναι τα τμήματα που θα μπορούν να βρουν στέγη; Τα τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών, αλλά και χάντμπολ ανδρών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο από αυτά θα το πράξουν), ενώ θα φτιαχτεί ακόμα ένα προπονητήριο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δώσει νέα πνοή και στα τρία ομαδικά τμήματα της ΑΕΚ τα οποία αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Η ομάδα βόλεϊ ανδρών παίζει στο Μετς, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ στο σχολικό κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και η ομάδα χάντμπολ ανδρών στην αίθουσα Κασιμάτη στο ΟΑΚΑ.

Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τι κρατά την ΑΕΚ μακριά από την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν είναι δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τη βασική δέσμευση που πήρε προς την Πολιτεία και πρέπει να την τηρήσει είναι η κατασκευή μιας εγκατάστασης στην οποία θα μετεγκατασταθεί η πίστα της ποδηλασίας.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα δημιουργήσει μία εγκατάσταση στην οποία και θα μεταφερθεί η πίστα που υπάρχει τώρα στο ποδηλατοδρόμιο και θα την παραχωρήσει στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Έτσι, η ΕΟΠ θα αποκτήσει και ένα ποδηλατοδρόμιο με σαφέστατα μικρότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με το ΟΑΚΑ.

Ουσιαστικά, οι κιτρινόμαυροι θα ανακατασκευάσουν το ποδηλατοδρόμιο και θα κατασκευάσουν μία άλλη εγκατάσταση για την ποδηλασία. Ένα πρότζεκτ με μικρότερο κόστος σε σχέση με το να κατασκεύαζαν οροφή στο κεντρικό γήπεδο του τένις. Ο χρόνος για να δημιουργηθεί το γήπεδο δεν θα είναι μεγάλος, καθώς σύμφωνα με το πρότζεκτ, θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες πριν δοθεί προς χρήση.

Το δεύτερο έχει να κάνει με κάτι που πάλι αποκάλυψε ο Μάκης Αγγελόπουλος. "Όταν καταλήξει η Πολιτεία και προκηρύξει διαγωνισμούς θα δηλώσουμε παρών. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το κόστος, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο και τι θα μπορούμε να δημιουργήσουμε" είπε μεταξύ άλλων. Τι σημαίνει αυτό; Στην ΑΕΚ περιμένουν τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών και την προκήρυξη του διαγωνισμού από την πλευρά της Πολιτείας που θα τους ανοίξει το δρόμο για να κάνουν δικό τους το ποδηλατοδρόμιο.

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ "ATHENS ALIVE"

Την ίδια ένα άλλο μεγάλο πρότζεκτ βρίσκεται στα σκαριά στο ΟΑΚΑ και δεν είναι άλλο από το "Athens Alive" που τρέχουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το κονσόρτσιουμ που έχει δημιουργηθεί για αυτό. Τόσο η πλευρά της ΑΕΚ όσο και εκείνη του κονσόρτιουμ είναι απόλυτα ενήμεροι για τις σχετικές εξελίξεις και το ένα πρότζεκτ δεν επηρεάζει το άλλο.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η ΕΟΠ θα αποκτήσει το δικό της σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το "Athens Alive" αφού φεύγει από το κάδρο μία Ομοσπονδία που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Όπως είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ είναι και το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα και εκεί προπονούνται όλοι οι Έλληνες ποδηλάτες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ