ΑΕΚ

"Σύμμαχος" της ΑΕΚ η Μάλαγα

"Σύμμαχος" της ΑΕΚ η Μάλαγα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επιμένει στην αρχική της απόφαση να αγωνιστεί στο Eurocup, η... εκκρεμότητα με τα δελτία που δεν εκδίδει η ΕΟΚ παραμένει ωστόσο η "Ένωση" βρήκε "σύμμαχο" στην Ισπανία!

Η πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 16 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ο μεταγραφικός σχεδιασμός της "Ένωσης" υλοποιήθηκε εγκαίρως ενώ ο πήχης παραμένει ψηλά για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ενόψει της συμμετοχής της στην Basket League και το Eurocup.

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά το εφετινό καλοκαίρι ωστόσο δεν μπορεί να εκδώσει δελτία στους νεοαποκτηθέντες παίκτες κι ενώ απομένουν 10 μέρες για την έναρξη της προετοιμασίας της! Η Ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έκδοσή τους , επομένως είναι λογικό να επικρατεί εκνευρισμός και προβληματισμός σχετικά με τη συγκεκριμένη... εκκρεμότητα.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν επιλέξει να αγωνιστούν στο Eurocup, γνωρίζουν ήδη τους αντιπάλους τους και το πρόγραμμα που θα πορευτούν ωστόσο οι ομάδες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση δέχονται πιέσεις από τις Ομοσπονδίες των χωρών τους, ως αποτέλεσμα της κόντρας FIBA - Euroleague.

Η αρχή έγινε με τις τέσσερις ιταλικές ομάδες (σ.σ. Σάσαρι, Τρέντο, Καντού, Ρέτζιο Εμίλια) που απέσυραν τη συμμετοχή τους, μολονότι συμμετείχαν κανονικά στον καταρτισμό των ομίλων της regular season που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Μάλιστα η Ρέτζιο Εμίλια επρόκειτο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον Α' όμιλο του θεσμού ωστόσο αντικαταστάθηκε από τη λιθουανική Λιετκαμπέλις.

Προ ολίγων ημερών έγινε γνωστή η επιστολή του νεοεκλεγέντα προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα προς τις έξι ισπανικές ομάδες (Μπιλμπάο, Γκραν Κανάρια, Φουενλαμπράδα, Μούρθια, Μάλαγα, Βαλένθια) που δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup.

Ο βετεράνος φόργουορντ, όντας σε πλήρη συνεννόηση με τη FIBA, αλλά και με το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας, διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι θα υποστούν όλες τις νόμιμες κυρώσεις σε περίπτωση που επιμείνουν στη συμμετοχή τους στο Eurocup χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση της FEB!

Σήμερα (6/8), λοιπόν, δημοσίευμα της έγκυρης Diario Sur που εδρεύει στην Ανδαλουσία αναφέρει ότι η Μάλαγα δεν είναι διατεθειμένη να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Eurocup , παρά τις πιέσεις που δέχεται! Η ομάδα του Τζουάν Πλάθα είναι αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή της, έχοντας μάλιστα τη στήριξη των ισπανικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euroleague! Της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Λαμποράλ Κούτσα.

Θυμίζουμε πως ανάλογη κίνηση έγινε στο Ισραήλ, εκεί όπου η Μακάμπι Τελ Αβίβ απείλησε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, αν η Χαπόελ Ιερουσαλήμ τιμωρηθεί με αποβολή της για τη συμμετοχή της στο Eurocup.

Στις τάξεις της ΑΕΚ τηρούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις εξελίξεις και την επίσημη ενημέρωση της FIBA, όντες σε ετοιμότητα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ