ΑΕΚ

Στην κόντρα η ΑΕΚ με FIBA παρά την απειλή αποβολής

Στην κόντρα η ΑΕΚ με FIBA παρά την απειλή αποβολής
Αγγελόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει ακόμη κάνει γνωστή την απόφασή της σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα συμμετάσχει. Όλα δείχνουν πως τελικά θα επιλέξει το Eurocup παρά την απειλή της FIBA για αποβολή της από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ μπορεί να αντιμετωπίζει τον σοβαρό κίνδυνο αποβολής της από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην περίπτωση που επιλέξει στο Eurocup και όχι στο νεοσύστατο Champions League της FIBA ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της Μάκης Αγγελόπουλος δείχνει να έχει πάρει την απόφασή του και να μην κάνει πίσω. Τον κίνδυνο αποβολής επιβεβαίωσε στο Sport24.gr και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και που δεν ισχύει για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που θα συμμετάσχουν στη νέα κλειστή Euroleague.

H FIBA φέρεται να ζητάει την άμεση διαγραφή της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα, αυτό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2016-2017, στην περίπτωση που επιλέξει να συμμετάσχει στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μία απειλή πάντως που ισχύει και για κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα που ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Στην "Ένωση" ωστόσο θεωρούν και ειδικότερα ο ισχυρός της άνδρας Μάκης Αγγελόπουλος πως μέσα από την παρουσία στο Eurocup είναι δυνατή η εξασφάλιση συμμετοχής στη Euroleague της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 μέσω της κατάκτησής του.

Τα όσα διεμήνυσε η FIBA στην ΕΟΚ αλλά και τον ΕΣΑΚΕ ήρθε να τα επιβεβαιώσει στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. "Στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν συμμετάσχει στο Champions League της FIBA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κινδυνεύει με αποβολή της από το επόμενο πρωτάθλημα (σ.σ. από την επόμενη Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2016-2017). Κάτι που δεν ισχύει με τους Άρη και ΠΑΟΚ που έχουνε υπογράψει την παρουσία τους στο Champions League και συμμετέχουν ενεργά με τους κ.κ. Νίκο Λάσκαρη και Μπάνε Πρέλεβιτς στις διεργασίες. Κίνδυνο δεν αντιμετωπίζουν επίσης οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που θα συμμετάσχουν στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στηριζόμενοι στις συμβάσεις που ήδη είχανε υπογράψει".

Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της ΕΟΚ φρόντισε να διευκρινίσει πως: "Με μία ανάλογη τιμωρία απειλούνται και οι ομάδες των άλλων χωρών που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και όχι το Champions League της FIBA". Μάλιστα για το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού στη Γενεύη για το νεοσύστατο Champions League.

Την ίδια ώρα στις τάξεις της ΚΑΕ ΑΕΚ αν και επιμένουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ακόμη κάποια υπογραφή. Με τον τρόπο αυτό θέλουνε να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και κατ΄ επέκταση άρα δεν είναι τελειωμένο ή επίσημο το οτιδήποτε. Ακόμη υπάρχει η απορία γιατί οι "απειλές" και η ενόχληση από τη FIBA η οποία πάντως δεν έχει φτάσει ακόμη στην ΚΑΕ ΑΕΚ δεν αφορά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό παρά μόνο αυτή. Μία απορία την οποία λύνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μέσα από τη τοποθέτησή του παραπάνω στο Sport24.gr για το λόγο που οι δυο "αιώνιοι" δεν κινδυνεύουν.

Σχετικά δε με την προ ημερών ανακοίνωση της Euroleague όπου συμπεριέλαβε την ΑΕΚ μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σύμφωνα και με τα όσα υποστηρίζουν στις τάξεις της ΚΑΕ ΑΕΚ έγινε χωρίς να έχει υπάρξει η σχετική υπογραφή. Πλέον μένει να φανεί τις επόμενες ώρες το τι θα συμβεί με την όλη υπόθεση. Ουσιαστικά ποια θα είναι η τελική απόφαση που θα λάβει η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ και ο ισχυρός της άνδρας Μάκης Αγγελόπουλος. Ο βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας της τελευταίας διετίας που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πιθανότερο είναι να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ώρες. Ακόμη και αύριο Παρασκευή (15/4).

Επί του παρόντος ωστόσο και από όσα έχουνε διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες η επιλογή του Eurocup δείχνει να έχει πάντα το προβάδισμα στην επιλογή της "Ένωσης" και του Μάκη Αγγελόπουλου. Μία επιμονή που πάει κόντρα στις όποιες επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Από τη FIBA μετά τις απειλές των τελευταίων ημερών περί αποβολής της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα αν τελικά επιλέξει να συμμετάσχει στο Eurocup. Και όχι μόνο αυτό αλλά και ότι υπάρχει η διάθεση από πλευράς του μεγαλομετόχου της ακόμη και μίας μετωπικής κόντρας για δικαίωση της απόφασης αν τελικώς αυτή δεν θα είναι η παρουσία της στο Champions League.

Μία στάση που φρόντισε να δείξει ακόμη και στις επαφές των τελευταίων ημερών. Αυτές με τους βασικούς ομιλητές της άλλης πλευράς. Τον Γιώργο Βασιλακόπουλο όσον αφορά την περίπτωση του Champions League της FIBA και τον Τζόρντι Μπερτομέου όσον αφορά το Eurocup και στο βάθος είναι η συμμετοχή στη Euroleague. Για αυτό μάλιστα και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος ανεξαρτήτου του αποτελέσματος της φετινής χρονιάς μετά την ολοκλήρωση και των playoffs κι έχοντας διδαχθεί από τη τελευταία διετία είναι αποφασισμένος να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και με την ΑΕΚ να έχει ένα μπάτζετ ικανό να συμμετάσχει στη Euroleague να πείσει τους ιθύνοντές της ότι αξίζει να έχει μία θέση.

Κι όσο για τη λογική της απόφασης της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και όχι στο Champions League της FIBA έχει βασικά να κάνει για δύο λόγους. Ο Νο1 αφορά τη δυνατότητα εξασφάλισης συμμετοχής της στη Euroleague και ο Νο2 ότι στη διοίκηση της "Ένωσης" θεωρούν πως το επίπεδο των ομάδων είναι πιο υψηλό και ανταγωνιστικό βάση των χρημάτων που θα έχουνε δαπανηθεί από το καλοκαίρι όταν και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ