ΑΕΚ

Σαρικόπουλος: "Πέρσι φοβηθήκαμε..."

Σαρικόπουλος: "Πέρσι φοβηθήκαμε..."
INTIME SPORTS

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για όσα φέρνει η επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί της Αναντολού Εφές, αλλά και τα... χρωστούμενα που υπάρχουν απέναντι στον Άρη, εν όψει του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος (7/10).

Από κομπάρσο σε πρωταγωνιστή εξελίχθηκε η ΑΕΚ μέσα σε λίγες ημέρες. Το Σάββατο (28/9) η Ένωση γνώρισε βαριά ήττα από την Φρανκφούρτη, αλλά δύο ημέρες μετά... ισοπέδωσε την Αναντολού Εφές. Το τελικό +29 (85-56) της "κιτρινόμαυρης" επικράτησης μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για το εύρος της νίκης της ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας πως " μπορεί σε ένα βαθμό το μέγεθος της διαφοράς να είναι πλασματικό, αλλά σε ένα βαθμό αποτυπώνει τη δουλειά που κάναμε στην άμυνα, την ενέργεια που βγάλαμε και την αποφασιστικότητα που είχαμε", για να αποσαφηνίσει πως " αυτό που κρατάμε είναι η καλή εμφάνιση και η απόδοσή μας στο πίσω μέρος του παρκέ".

Με τον Ντάνιελ Όρτον στην εξέδρα λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και το δίδυμο των Μαρκ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα "παρκαρισμένο" στον πάγκο λόγω τραυματισμού, θα περίμενε κανείς πως οι παίκτες της ΑΕΚ θα είχαν θέμα ομοιογένειας και αντοχών. Όχι όμως. " Συσπειρωμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς", είπε εν συνεχεία ο 25χρονος σέντερ, πριν επισημάνει κάτι ακόμα: " Αντιδράσαμε σωστά, αυτό μετράει. Όλα τα παιδιά είναι σημαντικά. Απλά οι απουσίες μας βοήθησαν να δεθούμε ακόμη περισσότεροι όσοι είμαστε πίσω".

Από εδώ και πέρα βέβαια αυτό που μετράει είναι τι θα γίνει σε μία εβδομάδα (7/10) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Απέναντί στην Ένωση θα βρεθεί ο Άρης, με τον οποίο υπάρχουν χρωστούμενα από τα περσινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. " Μας άφησε πικρή γεύση η περσινή σειρά με τον Άρη. Το Κύπελλο είναι άλλη ιστορία όμως, γιατί πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδι. Θα περιμένουμε να δούμε ποια παιδιά θα είναι ετοιμοπόλεμα στο παιχνίδι που έρχεται για να καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Έχουμε πάντως θετική ενέργεια αυτή τη στιγμή", σχολίασε ο διεθνής παίκτης πριν θυμηθεί κάτι ακόμη απ όσα έγιναν στο φινάλε της περσινής σεζόν:

" Πέρσι σε ένα βαθμό φοβηθήκαμε. Ειδικά από τη στιγμή που κερδίσαμε εύκολα στο ΟΑΚΑ και μετά είδαμε τον κόσμο του Άρη να "ξυπνά" την ομάδα του. Βλέπαμε πως το ματς ήταν δικό μας, βιαστήκαμε όμως να το πάρουμε και να το τελειώσουμε".

Από πλευράς πίεσης τι συμβαίνει όμως; Ο Ζήσης Σαρικόπουλος εξηγεί: " Θα έλεγα πως φέτος η πίεση είναι μεγαλύτερη. Παίζουμε στην Ευρώπη, αποδείξαμε κάποια πράγματα πέρσι. Θέλουμε να μπούμε στην τετράδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάμε καλά στην Ευρώπη. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει απαιτήσεις και αυτό δημιουργεί πίεση. Αυτά είναι τα καλά και τα κακά όταν παίζεις σε μία τόσο μεγάλη ομάδα", ενώ καταλήγει βγάζοντας εκτός κουβέντας κάτι πιο μακρινό από τον προημιτελικό με τον Άρη: " Κοιτάμε πολύ κοντινούς στόχους, δεν πάμε πιο μακριά από το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη. Αυτό προέχει...".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ