ΑΕΚ

Σάκοτα: "Μην μας ξεγράφετε"

ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΑΚΟΤΑ
ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΑΚΟΤΑ EUROKINISSI

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο Sport24.gr για την συγκλονιστική νίκη-πρόκριση επί της Μπαϊρόιτ, αποθέωσε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και έστειλε το μήνυμά του: “Μην μας ξεγράφετε”.

Τα συναισθήματα χαράς στην ΑΕΚ είναι πιο έντονα από ποτέ. Κόντρα στην Μπαϊρόιτ η ΑΕΚ χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς, επέστρεψε από το -14 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Basketball Champions League . Το μήνυμα όλων; “Μην μας ξεγράφετε” όπως επανέλαβε ο Ντούσαν Σάκοτα πολλές φορές.

Με τους σφυγμούς να έχουν πέσει λίγο, αλλά να παραμένουν υψηλοί αφού η εξέλιξη του αγώνα με την Μπαϊρόιτ “λύγισε” και τους πιο δυνατούς, ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση, αλλά και για το δικό του σουτ που έμελλε να δώσει τη νίκη. Αν και η αλήθεια είναι ότι προτίμησε να σταθεί περισσότερα σε ένα σουτ που έγινε λίγο νωρίτερα: Αυτό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου με το οποίο η ΑΕΚ μείωσε σε 80-81 με 40 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα, στήνοντας το σκηνικό για το τρίποντο του ίδιου λίγο αργότερα.

Δεν χρειάζονται όμως περισσότερα λόγια. Ο λόγος στον Ντούσαν Σάκοτα, τον άνθρωπο που την τελευταία τριετία τα έχει ζήσει... όλα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Έχεις καταλάβει τι κάνατε; Πώς γυρίσατε το ματς;

(Γέλια) “ Είχαμε χαρακτήρα. Το πιστεύαμε. Έχω πει πολλές φορές φέτος ότι έχουμε χαρακτήρα. Σίγουρα έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος και είναι γνωστό ότι έχουμε προβλήματα στο να βρούμε χημεία. Όλα αυτά είναι γνωστά, αλλά καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν δείξαμε χαρακτήρα όποτε βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι αντιδράσαμε και κόντρα στην Μπαϊρόιτ και πήραμε την πρόκριση και πλέον συνεχίζουμε”.

Τελικά μήπως ταιριάζει στην ΑΕΚ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο;

Όποτε είμαστε με την πλάτη στον τοίχο αντιδράμε. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά από συνεχόμενες ήττες και κερδίσαμε. Με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου και με την Εστουδιάντες στην Ισπανία το ίδιο. Σήμερα (σ.σ χθες) το ίδιο. Αυτά είναι όλα δύσκολα ματς. Ίσως ο κόσμος να μην ξέρει την Μπαϊρόιτ, αλλά είναι μία σοβαρή ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ”.

Θεωρείς καρμικό το ότι έβαλες εσύ το νικητήριο καλάθι; Σαν να έπρεπε να τελειώσει έτσι αυτός ο αγώνας έπειτα από όσα έχεις ζήσει από τότε που επέστρεψες στην ομάδα;

Σίγουρα όσες φορές και να πεις ότι δεν έχει σημασία ποιος βάζει το σουτ στο τέλος χαίρεσαι όταν είσαι εσύ αυτός που βάζει το νικητήριο καλάθι. Θα ήθελα όμως να εστιάσω στον Παναγιώτη (Βασιλόπουλο).

Είχα 9 μέρες να κάνω προπόνηση και στο τέλος του αγώνα δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου και του είπα αν μπορεί να παίξει άμυνα στα 2 τελευταία λεπτά και μπαίνει μέσα και βάζει εκείνο το τρίποντο και μετά παίζει εκείνη την άμυνα, ενώ βρίσκεται μόλις 2 εβδομάδες στην ομάδα. Αυτό δείχνει έναν απερίγραπτο χαρακτήρα που έχει αυτό το παιδί”.

Νιώθεις ότι επιτέλους σας χαμογέλασε και λίγο η τύχη μετά από χρόνια, βλέποντας τα άλλα αποτελέσματα να έρχονται όπως τα θέλατε; Γιατί συνήθως όλα τα αποτελέσματα ερχόντουσαν...κόντρα

Εγώ είμαι πάντα της άποψης ότι η αξία φέρνει την τύχη. Θεωρώ ότι στο παρελθόν ίσως δεν το αξίζαμε για αυτό δεν μας ευνόησε και η τύχη. Τώρα που το αξίζαμε και δείξαμε ότι έχουμε καρδιά, δώσαμε και την ψυχή μας και θυσιάσαμε ο ένας το σώμα του για χάρη του άλλου, τώρα μας ευνόησε και η τύχη”.

Η χρονιά έχει δρόμο, αλλά όσο κλισέ και αν ακούγεται πρέπει να ρωτήσω τα συναισθήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής φέτος η ΑΕΚ βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου, έχει κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τώρα ήρθε αυτή η πρόκριση.

Είναι τρομερά τα συναισθήματα. Πήραμε μεγάλη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου και μάλιστα κόντρα στην ίσως πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, τον Παναθηναϊκό. Και απέναντί μας θα βρούμε τον τελικό μία ακόμα από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, τον Ολυμπιακό. Τώρα ήρθε αυτή η μεγάλη πρόκριση. Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Συνεχίζουμε να προχωράμε”.

Σάκοτα: "Μην μας ξεγράφετε"

Φώναξες στο τέλος ένας “μη μας ξεγράφετε” μπαίνοντας στα αποδυτήρια. Ήταν ένα ξέσπασμα για όσα έχουν γίνει μέσα στην σεζόν;

Αυτό λέμε συνέχεια. Μην μας ξεγράφετε ακόμα. Το πιστεύουμε, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε κάθε μέρα. Είμαστε ενωμένοι και θα δώσουμε τα πάντα, ό,τι έχουμε για χάρη αυτής της ομάδας και ό,τι είναι να γίνει στο τέλος θα γίνει”.

Τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ από εδώ και πέρα με αυτή την ψυχολογία που έχετε φτιάξει;

Να περιμένετε μαχητικότητα, να περιμένετε να μας δείτε να προσπαθούμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και ο ένας για τον άλλο. Ξέρουμε ότι πολλές φορές αυτό δεν φαίνεται στο παρκέ, αλλά πιστέψτε μας, εμείς το θέλουμε περισσότερο από όλους.

Δεν τίθεται θέμα έλλειψης θέλησης ή κάτι τέτοιο. Απλώς προσπαθούμε να βρούμε την χημεία μας. Κάθε χρόνο η ομάδα αλλάζει δραστικά και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι αν δεν έχεις έναν βασικό κορμό να φτιάξεις μία ομάδα”.

Αντί επιλόγου. Μία ατάκα για τον κόσμο; Κόντρα στην Μπαϊρόιτ δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά αυτοι που ήρθαν είχαν παλμό.

Τους καλούμε να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν. Μπορεί κόντρα στην Μπαϊρόιτ να ήταν λίγοι, αλλά στο τέλος έκαναν μία ατμόσφαιρα λες και ηταν 20.000 και μας έδωσαν το κάτι παραπάνω σε ένα διάστημα που δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα για αυτό και ήρθε η νίκη. Τους έχουμε ανάγκη”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ