ΑΕΚ

Σάκοτα και Όρτον "καθάρισαν" για την ΑΕΚ, 89-88 το Ρέθυμνο

Σάκοτα και Όρτον "καθάρισαν" για την ΑΕΚ, 89-88 το Ρέθυμνο
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 89-88 επί του Ρεθύμνου στο πλαίσιο του "Π. Οικονομάκης" χάρη σε φόλοου του Όρτον δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την ανατροπή της ΑΕΚ στο τέλος και στη μεγάλη ευστοχία των δύο ομάδων έξω από τη γραμμή του τριπόντου, οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 89-88 επί του Ρεθύμνου στο πλαίσιο του "Π. Οικονομάκης".

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Σάκοτα. Ο φόργουορντ των κιτρινόμαυρων έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι στην τέταρτη περίοδο και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή από το -17. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Όρτον ο οποίος έκανε και το καθοριστικό φόλοου στο τέλος χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Στην αντίπερα όχθη σε αντίθεση με το ματς κόντρα στους Skyliners οι παίκτες του Σκουρτόπουλου είχαν καλύτερη εικόνα, ευστόχησαν σε πολλά σουτ, αλλά στο τέλος επέτρεψαν στην ΑΕΚ να επιστρέψει και να πάρει τελικά τη νίκη. Από το Ρέθυμνο κορυφαίος ήταν ο Κλουφ με 19 πόντους.

Το "Π. Οικονομάκης" συνεχίζεται το Σάββατο (26/9) με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τους Skyliners.

Το ματς:

Η ΑΕΚ είχε τα ηνία του αγώνα στην πρώτη περίοδο, αλλά το Ρέθυμνο χάρη κυρίως στην ευστοχία του στα τρίποντα δεν την άφηνε να ξεφύγει στο σκορ. Οι άμυνες των δύο ομάδων απουσίαζαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου με τους κιτρινόμαυρους να ξεφεύγουν με πέντε (19-14, 22-17) αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν πάντοτε τις απαντήσεις. Τελικά με ένα τρίποντο του Καμπερίδη το σκορ της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε στο 25-25.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 15. Κάπου εκεί οι παίκτες του Σκουρτόπουλου έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και τους Κλουφ και Σάφτενααρ σε καλή ημέρα κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά η οποία με δύο βολές του Ολλανδού γκαρντ έφτασε στους 10 πόντους (35-45) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή για τους τυπικά φιλοξενούμενους με τους Γιαννόπουλο και Χάροου να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση και τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 17 πόντους. Κάπου εκεί ξεκίνησε το ρεσιτάλ του Σάκοτα ο οποίος με ατομικές προσπάθειες κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά στους 11 με τη λήξη της τρίτης περιόδου (59-70).

Σάκοτα και Όρτον "καθάρισαν" για την ΑΕΚ, 89-88 το Ρέθυμνο
INTIME SPORTS

Πολλές μάχες έδωσε ο Όρτον τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ

Ότι βλέπαμε για 30 λεπτά ανατράπηκε στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Σάκοτα πυροβολούσε και ο Όρτον κυριάρχησε μέσα στις ρακέτες με αποτέλεσμα η διαφορά να αρχίσει να εξανεμίζεται. Με τον Ουόρεν να βοηθά και αυτός η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση (79-79) περίπου 2.30 πριν το τέλος με τους κιτρινόμαυρους να τρέχουν ένα επί μέρους 20-9 σε περίπου 6.30 λεπτά.

Στη συνέχεια είδαμε πολλά μεγάλα καλάθια και από τις δύο ομάδες με πρωταγωνιστές του Ουόρεν και Γιαννόπουλο για τις δύο ομάδες. Με κλέψιμο του Κάρτερ πάνω στον Ματαλών που συνοδεύτηκε με κάρφωμα, ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου και ένα καλάθι από τον Ουόρεν το σκορ διαμορφώθηκε στο 85-84 με 43'' να απομένουν για το τέλος.

Ο Χάροου απάντησε άμεσα, για να έρθουν δύο βολές από τον Σάκοτα και ένα δύσκολο καλάθι από τον Γιαννόπουλο για να φέρουν και πάλι το Ρέθυμνο μπροστά με 87-88. Με 10'' να απομένουν για το τέλος ο Ουόρεν επιχείρησε τη διείσδυση από τα αριστερά, ήταν άστοχος, αλλά ο Όρτον με φόλοου έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ γράφοντας το τελικός 89-88.

ΑΕΚ - Ρέθυμνο 89-88

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 10-20, 24-25, 30-18

AEK (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 3 (1), Κάρτερ 11 (1), Σκραμπ 5 (1), Ουόρεν 8, Χέρστον 3, Σάκοτα 27 (5), Κατσίβελης 5 (1), Σαρικόπουλος 2, Mιλόσεβιτς 5 (1), Όρτον 20 (7 ριμπ).

Ρέθυμνο (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 19 (3), Σχίζας, Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 16 (1), Γιαννόπουλος 16 (4 τρ. – 7 ριμπ.), Χάροου 15 (2), Καμπερίδης 3 (1), Κορόλεφ 11 (2 τρ. – 8 ριμπ.), Ματαλών, Κουκ 6.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ