ΑΕΚ

Σάκοτα: "Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ"

Σάκοτα: "Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ"

Η ΑΕΚ επιστρέφει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια και οι Ντράγκαν και Ντούσαν Σάκοτα μίλησαν για την αυριανή (14/10, 19:00) πρεμιέρα στο Eurocup κόντρα στην Κράσνι Όκτιαμπρ.

Για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια και το τελευταίο της παιχνίδι στην Ευρώπη κόντρα στη Σολέ (27/11/2007), η ΑΕΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αρχής γενομένης από την αυριανή (14/10, 19:00) αναμέτρηση με τη ρώσικη Κράσνι Όκτιαμπρ στην πρεμιέρα του Eurocup 2015-16.

Η ΑΕΚ συμμετέχει σε έναν δύσκολο όμιλο , αφού θα βρει απέναντί της τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν πέρσι στην Euroleague (Γαλατάσαραϊ, Νίζνι , Νεπτούνας με τις δυο πρώτες να φτάνουν ως το TOP-16!), την πρώην κάτοχο του τίτλου Χάποελ και την ιδιαίτερα δυνατή Κράσνι ωστόσο είναι αποφασισμένη να τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις του Group F και να προκριθεί στο LAST-32 της διοργάνωσης.

Το επιβεβαίωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα, μιλώντας για την αναμέτρηση με την Κράσνι Όκτιαμπρ. Ο κόουτς της ΑΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το Eurocup είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διοργάνωση. Όλοι οι αντίπαλοί μας στον όμιλο είναι ισχυροί. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις του γκρουπ. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρόστερ, πιο δυνατό σε σχέση με πέρσι κι εν τέλει, τα καταφέραμε. Η Κράσνι Όκτιαμπρ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα όμως πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της "Ένωσης", Ντούσαν Σάκοτα, επισήμανε: "Είναι μια ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ. Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελεταία φορά που η «Βασίλισσα» συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι με την Κράσνι είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μας στον όμιλο. Θα έλεγα πως είναι ένα παιχνίδι-κλειδί που αν κερδίσουμε, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι ένας όμιλος επιπέδου Euroleague. Όλες οι ομάδες, με εξαίρεση την Χάποελ και την Κράσνι απέδειξαν την αξία τους στην περσινή διοργάνωση. Οι αντίπαλοί μας έχουν μεγάλα μπάτζετ και δυνατά ρόστερ. Δεν είμαστε το φαβορί, όμως είναι καθήκον μας να κερδίσουμε τον αγώνα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ