ΑΕΚ

Σάκοτα: "Είμαστε η ομάδα με τους λιγότερους γκαρντ στην Ευρώπη"

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε μετά τη νίκη επί του Άρη ότι η ΑΕΚ ακόμα έχει προβλήματα χημείας και πως ψάχνει έναν γκαρντ για να έρθει ισορροπία στο ρόστερ.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε κόντρα στον Άρη, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 73-64 . Μετά τον αγώνα ωστόσο το αντικείμενο συζήτησης ήταν για ακόμα μία φορά το θέμα της ενίσχυσης της ΑΕΚ στην περιφέρεια, αφού η αναζήτηση για εναν γκαρντ συνεχίζεται.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ξεκάθαρος για ακόμα μία φορά, τονίζοντας πάντως ότι το θέμα της ενίσχυσης της ΑΕΚ είναι ανεξάρτητο από το αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League: " H ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε γκαρντ για λόγους χημείας. Δεν ηταν στόχος μου να παιζουμε με δυο γκαρντ συνεχεια. Δεν μπορουμε να βγαλουμε το παιχνιδι ευκολα. Μας πιεζουν ολοι τον Γκριν. Σήμερα ο Γκριν έπαιξε 30 λεπτά και ο Ξανθόπουλος 27 λεπτά. Είναι ένα θέμα αυτό.

Είμαστε η ομάδα με τους λιγότερους γκαρντ από όλους στην Ευρώπη. Ελπίζω να λυθεί γρήγορα το θέμα και να τελειώσει αυτές τις μέρες. Έχουμε μιλήσει με κάποιους παίκτες που μοιάζουν να είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν ψάχνουμε παίκτη που να βάζει 20 πόντους.. Απλώς θέλουμε έναν γκαρντ που να δημιουργεί κίνδυνο από την θέση. Το θέμα της ενίσχυσης είναι πάντως ανεξάρτητο από το αν θα περάσουμε στην επόμενη φάση στο Champions League. Η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους, έχουμε τον τελικό κυπέλλου και το πρωτάθλημα μπροστά μας".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την πλευρά του δήλωσε: " Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους όσοι είχαν την ιδέα να μετουσιωθεί μία μεγάλη αθλητική στιγμή, σε ταινία, για να καταλάβουν όλοι ότι όταν έχεις όνειρα, μπορούν να πραγματοποιηθούν. Συγχαρητήρια και σε όσους το έκαναν πράξη το 1968.

Στο παιχνίδι προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το ματς. Ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ανοίξει την διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε πράγματα για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην ΑΕΚ. Αν ελέγχαμε τα αμυντικά ριμπάουντ, θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα στο τέλος. Είναι φυσιολογικό, γιατί δεν έχουμε πολλούς παίκτες, όπως έχει η ΑΕΚ. Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Αν ευστοχούσαμε στα ελεύθερα σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη τύχη. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φανούμε πιο έτοιμοι για τα επόμενα ματς"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ