ΑΕΚ

Σάκοτα: "Εφικτός στόχος το Final Four στο Champions League"

MEDIA DAY ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στο Sport24.gr για την φετινή ΑΕΚ, δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι θα είναι όνειρο για αυτόν να κλείσει την καριέρα του στην “Ένωση”.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ, αυτός είναι ο Ντούσαν Σάκοτα. Όντας προϊόν των ακαδημιών της ομάδας και πλέον ο αρχηγός της, ο έμπειρος φόργουορντ είναι αυτός που συνήθως έχει την αποστολή να βάλει τους νέους παίκτες στο κλίμα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα έχει ζήσει τις ένδοξες μέρες της ΑΕΚ. Την έχει δει στην κορυφή. Και εκεί θέλει να την ξαναδεί, μην διστάζοντας να βάζει μεγάλους στόχους για την ομάδα, επειδή, όπως λέει χαρακτηριστικά “ στην ΑΕΚ υπήρχαν και υπάρχουν πάντα υψηλές απαιτήσεις”.

Να κάνουμε το βήμα παραπάνω”

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Δεδομένου ότι ο Ντούσαν Σάκοτα δεν συνηθίζει να... μασάει τα λόγια του, η συζήτηση πήγε αμέσως στις απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος, οι οποίες είναι πιο πολλές από κάθε άλλη φορά: “ Αυτό είναι αλήθεια. Έτσι είναι. Και έτσι πρέπει πάντα να είναι. Στην ΑΕΚ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα υψηλές απαιτήσεις. Έτσι έγινε και την χρονιά που ανεβήκαμε από την Α2. Όταν παίζεις σε μία ομάδα που έχει συνηθίσει να βρίσκεται στην κορυφή και έχει ένα πλήθος φιλάθλων πίσω της και μία τεράστια ιστορία, όποιος έρχεται εδώ πρέπει να μαθαίνει ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Αυτό όμως βοηθάει να μην χαλαρώνεις, να είσαι πάντα συγκεντρωμένος και νομίζω ότι φέτος έχουμε τα παιδιά, το υλικό και τον χαρακτήρα να φτάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι της ΑΕΚ φέτος; “ Όπως λέμε πάντα, ο στόχος είναι το βήμα παραπάνω. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω. Φέτος αυτό το βήμα θα είναι να πάμε σε έναν τελικό στο Κύπελλο Ελλάδος ή στο Final Four του Basketball Champions League. Θεωρώ ότι είναι εφικτό αυτό. Πιστεύω ότι πέρυσι κάναμε καλή δουλειά στο Champions League, αλλά σταθήκαμε άτυχοι, επειδή στην φάση των 16, πέσαμε πάνω στη Μονακό, η οποία εκείνη την χρονική περίοδο ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης κι ενώ παλέψαμε πολύ, δεν τα καταφέραμε στο τέλος.

Νομίζω ότι φέτος έχουμε την υποχρέωση να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη και γιατί όχι στο Final Four. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πέρυσι το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού στα plaoffs και το γεγονός ότι κερδίσαμε με 3-0 στον Άρη στον μικρό τελικό. Δεν πρέπει όμως να σταματάμε εκεί, αλλά να κοιτάμε πάντα ψηλότερους στόχους.

Πιο αθλητική η ομάδα φέτος”

Σάκοτα: "Εφικτός στόχος το Final Four στο Champions League"
EUROKINISSI

Την περσινή σεζόν είχε τεθεί αρκετές φορές θέμα σκληράδας στην ΑΕΚ, ενώ ήταν σαφές πως η ομάδα είχε ανάγκη από μία “ένεση” αθλητικών προσόντων. Αυτά τα δύο προβλήματα ωστόσο μοιάζει να λύθηκαν φετος σύμφωνα με τον αρχηγό της ΑΕΚ: “ Οι προπονητές ανέλυσαν όλα τα παιχνίδια της περσινής σεζόν και βλέποντας το τωρινό ρόστερ γίνεται σαφές ότι θα είμαστε μία πιο αθλητική ομάδα. Αυτό είναι κάτι που το χρειαζόμασταν, ενώ γενικά το σύγχρονο μπάσκετ παίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Πλέον όλοι παίζουν πιο γρήγορα, το παιχνίδι στηρίζεται περισσότερο στα αθλητικά προσόντα και θεωρώ ότι κάθε ομάδα που έχει φιλοδοξίες θα πρέπει να ακολουθεί αυτό το μοντέλο και νομίζω ότι αυτό κάναμε κι εμείς”.

Θα δούμε λοιπόν την ΑΕΚ να παίζει μπασκετικό “ξύλο” φέτος και να είναι πιο σκληρή; “ Σίγουρα. Το ρόστερ μας είναι γεμάτο και έχουμε πολύ ταλέντο ως ομάδα. Αυτό που θα ήθελα εγώ περισσότερο, πέρα και από τα αποτελέσματα, είναι να παίζουμε και ωραίο μπάσκετ, που θα χαίρεται να το βλέπει ο κόσμος, γιατί η ουσία στο κάτω-κάτω αυτή είναι”.

Όνειρο να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Θέλουν στήριξη τα νέα παιδιά”

Σάκοτα: "Εφικτός στόχος το Final Four στο Champions League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το καλοκαίρι ο Σάκοτα υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με την “Ένωση”. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι 34 χρονών όταν ολοκληρωθεί αυτό το συμβόλαιο. Και, όπως φαίνεται, η σκέψη να αποσυρθεί κάποια στιγμή με την φανέλα της ΑΕΚ υπάρχει πάντα στο μυαλό του: “ Αυτό θα ήταν ένα πολύ ωραίο τέλος. Είναι ωραίο να κλείνεις την καριέρα σου εκεί που ξεκίνησες. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή και θεωρώ ότι αυτό θα ήταν πολύ όμορφο για εμένα. Εγώ το είχα πει όταν είχα επιστρέψει το 2014 ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι υπέγραψα νέο συμβόλαιο. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που α είμαι ακόμα τρία χρόνια μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Και όπως πάντα, από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα θα δίνω ό,τι μπορώ για αυτή την ομάδα”.

Ο Σάκοτα μάλιστα είναι και ο συνδετικός κρίκος με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 2002, η οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο στηριζόμενη σε Έλληνες παίκτες, τους οποίους είχε αποκτήσει σε μικρή ηλικία. Τότε βέβαια ήταν απλώς ένας έφηβος. Τώρα, όντας ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας, βλέπει την “Ένωση” να έχει κάνει ένα αντίστοιχο “παιδομάζωμα” με αυτό που είχε κάνει στα τέλη της δεκαετίας του 90' και τονίζει ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί για τους “κιτρινόμαυρους”,δίνοντας τον ιδανικό επίλογο στην συνέντευξη:

Είναι ένα θέμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι έχουμε μία απίστευτη ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πακέτο παικτών που θα μπορέσει να συγκριθεί με αυτούς τους χρυσούς παίκτες εκείνης της περιόδου, όπως ο Ζήσης, ο Μπουρούσης, ο Χατζής, ο Ντικούδης και ο Κακιούζης. Όλοι αυτοί ήρθαν μικροί στην ομάδα και αναδείχθηκαν εδώ και πιστεύω ότι έχουμε μία καλή ευκαιρία, γιατί τα νέα παιδιά που έχουν έρθει έχουν πολύ ταλέντο, είναι σοβαρά και έχουν εμφανιστεί πολύ βελτιωμένα. Δούλεψαν το καλοκαίρι και φαίνεται και είναι έτοιμα για μία ευκαιρία. Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει πάνω σε αυτά τα παιδιά γιατί είναι το μέλλον”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ