ΑΕΚ

Ψάχνοντας ομάδα για τον Άτιτς

Ψάχνοντας ομάδα για τον Άτιτς

Το μπέρδεμα που έγινε με την υπόθεση του Έντιν Άτιτς αναγκάζει την ΑΕΚ να ψάξει στην αγορά για ομάδα να τον παραχωρήσει δανεικό. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν με την περίπτωση του ταλαντούχου φόργουορντ.

Δεν φαίνεται να είναι τελικά γραπτό για τον Έντιν Άτιτς να αγωνιστεί φέτος με την φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι. Οι κανονισμοί της FIBA που αναφέρουν ότι πρέπει ένας παίκτης να είναι δηλωμένος στο Πρωτάθλημα της χώρας του για να αγωνιστεί στο Basketball Champions League έβαλαν “φρένο” στην συμμετοχή του Βόσνιου φόργουορντ στον χθεσινό (18/10) αγώνα με τον Σζολνλόκι . Και μαζί πρόσθεσαν έναν “πονοκέφαλο” στην “Ένωση”.

Στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Βόσνιου φόργουορντ . Για αυτό εξάλλου και αποφάσισαν τελικά να τον διατηρήσουν στις τάξεις της ομάδας, έστω και μόνο για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες , παρά τις αρκετές προτάσεις που είχαν στα χέρια τους για να τον παραχωρήσουν δανεικό. Που ήταν και το αρχικό πλάνο δηλαδή, μέχρι ο Άτιτς να καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην ομάδα χάρη στην παρουσία του στην προετοιμασία της ομάδας. Ένα μήνα μετά από αυτή την απόφαση ωστόσο οι “Κιτρινόμαυροι” είναι αναγκασμένοι να ψάξουν από την αρχή για ομάδα για τον Βόσνιο. Και τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι τόσο εύκολα όσο πριν από μερικές εβδομάδες, αφού πλέον με όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα να έχουν ξεκινήσει, οι περισσότερες ομάδες έχουν κλείσει τα ρόστερ τους.

Στην ΑΕΚ ξέρουν ωστόσο ότι δεν γίνεται να αφήσουν την υπόθεση έτσι, επιθυμώντας να βρουν μία λύση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι και βιαστικά όμως, αφού οι “Κιτρινόμαυροι” θέλουν πάνω από όλα να βρεθεί ο Άτιτς σε ένα σωστό περιβάλλον αλλά και με εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να μπορέσει να εξελιχθεί. Ιδανικά δε, αυτό το περιβάλλον θα βρισκόταν εντός Ελλάδος, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του. Και μία ματιά στα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων της Stoiximan.gr Basket League αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι – στα χαρτιά – υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες που έχουν χώρο στο ρόστερ τους για την προσθήκη ενός ακόμα κοινοτικού παίκτη: Η Δόξα Λευκάδας, η Κύμη Seajets και ο... Παναθηναϊκός. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Άτιτς δεν μπορεί να πάει στους “πράσινους”, μένουν μόνο οι δύο νεοφώτιστοι, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι προς το παρόν.

Στην “Ένωση” πάντως θα ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να παραχωρήσουν τον Βόσνιο εκτός Ελλάδος αν χρειαστεί, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής. Δύσκολα πάντως θα τον παραχωρούσαν εκ νέου στην Σπαρς Σεράγεβο (ομάδα που αναδείχθηκε, αγοράστηκε πέρυσι και παρέμεινε δανεικός για την σεζόν 2015/16), αφού θα προτιμούσαν να βρεθεί ο διεθνής φόργουορντ σε ένα πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει πάντως, πρέπει να θεωρείται βέβαια ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι “Κιτρινόμαυροι” θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βρουν ομάδα για να παραχωρήσουν δανεικό τον Άτιτς, αλλά και τον Γιανίκ Άιρτον Φράνκε, ο οποίος αποκτήθηκε πριν μερικές ημέρες με τριετές συμβόλαιο και βρίσκεται σε ίδια μοίρα με τον Βόσνιο φόργουορντ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ