ΑΕΚ

Πρώτη φορά πλήρης έπειτα από 4 μήνες η ΑΕΚ!

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στον σημερινό (11/5) αγώνα με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ αναμένεται - εκτός απροόπτου - να έχει για πρώτη φορά την καλύτερη δυνατή 12αδα με όλους τους παίκτες “ετοιμοπόλεμους” έπειτα από 4 μήνες!

Ήταν 14 Ιανουαρίου και τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη όταν η ΑΕΚ παρατάχθηκε πλήρης για τελευταία φορά την φετινή σεζόν. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, πολλοί τραυματισμοί και ακόμα περισσότερες ατυχίες. Πλέον όμως, εκτός απροόπτου, η ΑΕΚ θα παραταχθεί (επιτέλους) πλήρης σε παιχνίδι!

Η είδηση ότι οι Μπραντ Νιούλεϊ (διάστραμμα) και Μάικλ Ντίξον (μέση) έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και πλέον είναι ετοιμοπόλεμοι ενόψει του σημερινού (11/5) πρώτου αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), σηματοδοτεί μία νέα μέρα για την “Ένωση”, αφού για πρώτη φορά θα έχει όλα της τα “όπλα” στην διάθεσή της. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι το ίδιο συνέβη και στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στον Άρη, στην επιστροφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Βόσνιος τότε είχε μπει στην 12αδα για ψυχολογικούς λόγους έπειτα από απουσία τριών μηνών και δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Μοιάζει ώρες-ώρες απίστευτο ότι χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες για να δει επιτέλους η ΑΕΚ όλους τους παίκτες της ετοιμοπόλεμους. Βέβαια, ακόμα και αυτό το 4 μήνες είναι πλασματικό, αφού στην πραγματικότητα η “Ένωση” είχε “καταφέρει” να κατέβει με πλήρη σύνθεση μόλις για δύο παιχνίδια τότε (κόντρα στον Άρη για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο) πριν τραυματιστεί εκ νύου ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από τις 26 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαιτίας ενός διαστρέμματος!

Ίσως βέβαια το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί για πρώτη φορά με πλήρη σύνθεση από τότε που στην ομάδα ήρθαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Μπραντ Νιούλεϊ. Κοινώς, πρακτικά, ο αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί την... “πρεμιέρα” αυτού του ρόστερ για την ΑΕΚ. Δεδομένης βέβαια της δυσκολίας της αναμέτρησης, ίσως αυτό το γεγονός να μη μπορούσε να συμβεί καλύτερη στιγμή για τους “Κιτρινόμαυρους”, που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτή την σειρά.

Είναι αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψει

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Αν οι αγώνες της κανονικής περιόδου αποτελούν οιωνό για το τι θα ακολουθήσει στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, τότε η ΑΕΚ αναμένεται να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η “Ένωση” είχε δυσκολέψει αφάνταστα τους “πράσινους” και στους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου, πριν πέσει “μαχόμενη” με 77-68 την 10η αγωνιστική ως τυπικά φιλοξενούμενη εξαιτίας του κρεσέντου του Μπουρούση στην τέταρτη περίοδο και με 87-106 έπειτα από δύο παρατάσεις την 23η αγωνιστική.

Οι “Κιτρινόμαυροι” ξέρουν ότι είναι το αουτσάιντερ. Θα προσπαθήσουν όμως να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό τόσο στο σημερινό παιχνίδι όσο και στην σειρά, προσπαθώντας να παίξουν το δικό τους μπάσκετ. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει επίσημο αγώνα εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να “κατεβάσει” το τέμπο του παιχνιδιού και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να τρέξει. Στην επίθεση, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα μεγάλα κορμιά που έχει σε κάθε θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετά συχνά τους Δημήτρη Μαυροειδή, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Μίλαν Μιλόσεβιτς να παίζουν με πλάτη στο καλάθι, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να κάνουν σποραδικά και οι περιφερειακοί Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Ρόκο Λένι Ούκιτς. Πάνω από όλα ωστόσο στην “Ένωση” ξέρουν ότι το παιχνίδι θα κριθεί στον ρυθμό που θα επιβληθεί στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως οι δυσκολίες για να κάνει η ΑΕΚ την ολική ανατροπή σε αυτή την σειρά είναι πολλές. Καλά-καλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει καν έναν εκ των Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό από τότε που ανέβηκε από την Α2. Οι “Κιτρινόμαυροι” ωστόσο ελπίζουν ότι αυτό θα αλλάξει σε αυτή την σειρά με τον Παναθηναϊκό, έστω και όχι απαραίτητα στο πρώτο παιχνίδι. Κάθε χρόνο εξάλλου φτάνουν και πιο κοντά. Ίσως αυτή η σειρά με τον Παναθηναϊκό να είναι και η “τυχερή”.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ