ΑΕΚ

Προσωρινό "στοπ" στην ΑΕΚ από την ΕΟΚ

Προσωρινό "στοπ" στην ΑΕΚ από την ΕΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά το φετινό καλοκαίρι, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να εκδώσει δελτία στους νεοαποκτηθέντες αθλητές. Εν αναμονή της ενημέρωσης από τη FIBA βρίσκεται η ΕΟΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αν μη τι άλλο, η ΑΕΚ κινήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο το φετινό καλοκαίρι στις μεταγραφές. Τόσο γιατί έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τα περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα όσο και γιατί προέβη σε κινήσεις που υποδηλώνουν φιλοδοξίες για διάκριση στην Ευρώπη και ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ανταγωνιστικότητας εντός των ελληνικών συνόρων.

Με περίπου είκοσι ημέρες να μένουν για την έναρξη της προετοιμασίας πάντως, στην ΑΕΚ δεν μπορούν να εκδώσουν ακόμη συμβόλαια στους παίκτες που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr- η ΕΟΚ δεν προχωρά τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου οι αθλητές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μία κίνηση που έρχεται ως συνέχεια στο γεγονός πως η "Ένωση" επέλεξε να αγωνιστεί στο Eurocup (κι όχι στο FIBA Champions League) αρνούμενη να ταχθεί στη μεριά της ΕΟΚ και της FIBA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γι αυτόν τον λόγο, στην ελληνική ομοσπονδία βρίσκονται σε φάση... αναμονής, έχοντας ενημερώσει την πλευρά της ΑΕΚ πως μέχρι νεωτέρας δεν δύνανται να εκδώσουν τα δελτία.

Κι αυτό γιατί περιμένουν εντός των επόμενων ημερών (σ.σ.: πιθανότατα την Πέμπτη) επίσημη ενημέρωση από τη FIBA, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν η παγκόσμια ομοσπονδία αποφασίσει να τραβήξει κι άλλο το σκοινί απαγορεύοντας στην ΕΟΚ να εκδώσει δελτία, οι παίκτες που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αρκετά "ζεστή" για τους διοικούντες την ΑΕΚ, οι οποίοι αναμένουν να μάθουν περισσότερα κι εν συνεχεία να κινηθούν ανάλογα. Πρόκειται πάντως για ακόμη ένα "επεισόδιο" στη διαμάχη της FIBA με την Euroleague, με την ΑΕΚ και την ΕΟΚ να αποτελούν ουσιαστικά απλά... πιόνια σε αυτά που εξελίσσονται εδώ και μερικούς μήνες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ