ΑΕΚ

Κρούση Μακάμπι Τελ Αβίβ σε Μαυροκεφαλίδη

Κρούση Μακάμπι Τελ Αβίβ σε Μαυροκεφαλίδη
INTIME SPORTS

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με τη φανέλα της ΑΕΚ ειδικά στο Eurocup τράβηξαν την προσοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία πριν από δύο εβδομάδες του κατέθεσε επίσημη πρόταση αλλά το φλερτ δεν προχώρησε. Το Sport24.gr έχει το γιατί.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Eurocup κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr δεν άφησε αδιάφορους τους ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ που του κατέθεσαν πρόταση αλλά ως εκεί.

Ο 31χρονος διεθνής φόργουορντ/σέντερ κάνει εντυπωσιακά πράγματα στις δύο διοργανώσεις, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η "Ένωση" βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο κι "αγκαλιά" με την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurocup. Στους LAST-32.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο Μαυροκεφαλίδης αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στο Eurocup, στην Α΄ φάση των ομίλων, ως επιστέγασμα της συμβολής του στις νίκες της ΑΕΚ στη διοργάνωση. Οι αριθμοί του εξάλλου μιλάνε από μόνοι τους. Ειδικά το ranking του όπου έχει 33,3 ως αποτέλεσμα του ότι μετά την 7η αγωνιστική σκοράρει κατά μέσο όρο με 25 πόντους, με 84,5% στις βολές, 55,2% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, μαζεύει 9,9 ριμπάουντ, δίνει 2,6 ασίστ και κάνει 1,4 κλέψιμο. Όλα αυτά είναι λογικό να προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού, με μία εξ αυτών να το προχωράει μάλιστα, καταθέτοντας στον παίκτη επίσημη πρόταση συνεργασίας, πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η ομάδα που "χτύπησε την πόρτα" του 31χρονου διεθνή φόργουορντ/σέντερ, θέλοντας να τον εντάξει στο δυναμικό της. Μία κίνηση που έγινε επί των ημερών του Γκάι Γκούντες ακόμη, η "ομάδα του λαού" ενδιαφέρθηκε έντονα για την απόκτησή του, με στόχο να τον πάρει άμεσα στο Τελ Αβίβ Σκοπός της να ενισχυθεί στη φροντ λάιν της εν όψει των υπόλοιπων αγωνιστικών της Euroleague στο κυνήγι της πρόκρισής της στο ΤΟΡ 16 και όχι να αποκλειστεί και να πάει στο Eurocup.

Από την πλευρά του ο "Λου" άκουσε όσα είχαν να του πουν οι άνθρωποι των Ισραηλινών, πλην όμως αρνήθηκε ευγενικά οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση. Ο λόγος; Ο βασικός έχει να κάνει το ότι είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ, με τον ηγετικό ρόλο που έχει και τη δυναμική της ομάδας, κάτι που αντικατοπτρίζεται με την εικόνα του στο παρκέ. Όπως και το ότι έχει όρο πως το διετούς χρονικής διάρκειας συμβόλαιό του μπορεί να "σπάσει" μόνο το καλοκαίρι. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Η παρουσία εξάλλου του Μάκη Αγγελόπουλου στον προεδρικό θώκο της "Ένωσης" σε συνδυασμό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει φέτος ο Μαυροκεφαλίδης δεν του δίνουνε περιθώρια να... σκεφτεί κάτι άλλο, πλην της ΑΕΚ. Ακόμη κι αν πρόκειται για την προοπτική να φορέσει μια από τις πιο ιστορικές φανέλες του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ακόμη και το καλοκαίρι.

Κι όσο για τα νούμερά του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ; Είναι πρώτος της σκόρερ μετά την 8η αγωνιστική της με μέσο όρο 16,75 πόντους και 134 συνολικά, 7,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 0,5 κοψίματα όντας ο ηγέτης της ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα. Για την ιστορία πάντως ο Μαυροκεφαλίδης έγινε εκ νέου "μασκοφόρος" για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα κόντρα στον Άρη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου. Η πρώτη ήταν μία εβδομάδα στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά (21/11) και αφού την αποχωρίστηκε κόντρα στην Γαλατασαράι για το Eurocup την περασμένη Τετάρτη (25/11) μετά από ένα χτύπημα που δέχτηκε αναγκάστηκε να την φορέσει ξανά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ