ΑΕΚ

Ποδηλατοδρόμιο ή τένις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ποδηλατοδρόμιο ή τένις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να ψάχνει την καλύτερη δυνατή απάντηση για το πού θα στεγάσει το νέο γήπεδο μπάσκετ περιμένοντας την απάντηση της Πολιτείας, με το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ και το ποηλατοδρόμιο να παραμένουν να είναι οι δύο προκρίνουσες λύσεις.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος δεν βγάζει τον Μάκη Αγγελόπουλο από τους στόχους του: Θέλει να φτιάξει το νέο μπασκετικό "σπίτι" της ΑΕΚ και θέλει να το φτιάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το είχε ξεκαθαρίσει εξάλλου και στην συνέντευξη που είχε δώσει στο Sport24.gr ότι υπάρχει αυτό στο μυαλό του, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει να γίνει στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ .

Η αναφορά του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ δεν έγινε τυχαία. Κι αυτό γιατί στην "Ένωση" εξακολουθούν να είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο το νέο γήπεδο να στεγαστεί σε οποιοδήποτε διαθέσιμο χώρο από τα Ολυμπιακά έργα που μαράζουν. Κοινώς, μπορεί το γήπεδο του τένις να ήταν αυτό που φάνηκε να προκρίνεται αρχικά, ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" εξακολουθούν να ρίχνουν ματιές και στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, το οποίο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ είναι ότι έχει... οροφή, κάτι που δεν ισχύει για το γήπεδο τένις. Και αυτή η "λεπτομέρεια" είναι εξόχως σημαντική, αφού η τοποθέτηση οροφής στο γήπεδο τένις θα εκτόξευε το πιθανό κόστος του έργου πάνω από τα 10-12 εκατ. ευρώ. Το άλλο πλεονέκτημα του ποδηλατοδρόμιου είναι η δυνατότητα να δημιουργηθούν δύο γήπεδα μπάσκετ στον χώρο, με το δεύτερο να είναι αρκετά μικρότερο και να διεξάγονται εκεί οι προπονήσεις και ίσως κάποιοι αγώνες των μικρότερων τμημάτων.

Την ίδια στιγμή πάντως που το ποδηλατοδρόμιο έχει αυτά τα σαφή πλεονεκτήματα, το γήπεδο του τένις εξακολουθεί να είναι στο μυαλό των "κιτρινόμαυρων" ως η επικρατούσα λύση. Κι αυτό γιατί οι εσωτερικοί του χώροι χρειάζονται λιγότερη δουλειά για να διαμορφωθούν από ότι αυτοί του ποδηλατοδρόμιου, ενώ το κυριότερο πλεονέκτημα ωστόσο είναι ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και δεν θα υπάρξει κίνδυνος επεισοδίων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πρότζεκτ μάνατζερ και στα δύο έργα είναι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το πρότζεκτ "Αγιά Σοφιά", του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕκ δηλαδή.

Όπως και να έχει πάντως, στην ΑΕΚ εξακολουθούν να βρίσκονται σε στάση αναμονής, ξέροντας ότι έχουν και την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Δεν ξεχνάνε όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις αντιμετώπισαν προβλήματα από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και ιδιαίτερα με αυτή της ποδηλασίας. Μέχρι λοιπόν να πάρουν την άδεια για να εκμεταλλευτούν - με μακροχρόνια μίσθωση - οποιοδήποτε από τα δύο Ολυμπιακά ακίνητα δεν πρόκειται να προβούν σε κάποια συγκεκριμένη κίνηση ή ανακοίνωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ