ΑΕΚ

Παπαντωνίου: "Ξέρω το βάρος της φανέλας"

Παπαντωνίου: "Ξέρω το βάρος της φανέλας"

Ο Νώντας Παπαντωνίου μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, εξήγησε ότι η "Ένωση" μπαίνει σε άλλο επίπεδο και παραδέχτηκε ότι ο κόσμος της ομάδας θα έχει τρομερές απαιτήσεις τη νέα σεζόν.

Ο Νώντας Παπαντωνίου έβαλε την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ κι εν συνεχεία έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με την "Ένωση" στο aekbc.gr.

Τι σημαίνει για σένα, ως Νώντα, η παραμονή σου στην ΑΕΚ;

"Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, διότι αλλάζω επίπεδο. Αγωνίστηκα σε πολλές ομάδες στο παρελθόν με διαφορετικούς στόχους. Ακόμα και η ομάδα της ΑΕΚ της περασμένης περιόδου είχε άλλους στόχους σε σχέση με την εφετινή ομάδα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μένα και θα κάνω τα πάντα για να καθιερωθώ στην ομάδα".

Θα φοράς την φανέλα της ΑΕΚ για τρίτη αγωνιστική περίοδο, μαζί με την περίοδο 2009-2010. Έχεις διαπιστώσει πόσο βαριά τελικά είναι αυτή η φανέλα;

"Δεν χρειάζεται να το διαπιστώσεις. Το ξέρεις πόσο βαριά είναι η φανέλα πριν έλθεις. Γνωρίζεις από πριν την ιστορία μιας τέτοιας ομάδας. Καταλαβαίνεις πραγματικά την έννοια να βρίσκεσαι στην ΑΕΚ, σε ένα γεμάτο γήπεδο, ιδίως σε ένα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει ΑΕΚ ακόμα και στον δρόμο όπου ο κόσμος σου μιλάει. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει ΑΕΚ ακόμα και όταν δέχεσαι τις. αποδοκιμασίες".

Παρότι η παραμονή σου δεν ήταν έκπληξη, δεδομένου, ότι ο κόουτς Σάκοτα το είχε σχεδόν προαναγγείλει μετά το τέλος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πότε αισθάνθηκες ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μείνεις;

"Μέχρι να μπουν οι υπογραφές δεν είχα τίποτα σίγουρο. Είχα κάνει μία συζήτηση με τον κόουτς και μου είπε ότι με θέλει. Ήταν πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα μου, όσο αγωνιζόμουν. Ήταν και ο κόουτς ευχαριστημένος από τις προπονήσεις και από την συμπεριφορά μου και έτσι έδινα το 150%. Με άλλες ομάδες δεν μπήκα σε συζήτηση αν και είχα προτάσεις από κάποιες μικρότερες σε δυναμική. Αν δεν συμφωνούσα με την ΑΕΚ θα κοιτούσα την περίπτωση του εξωτερικού".

Περίμενες μετά τις φωνές και το χάδι του Ντράγκαν Σάκοτα στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ ότι θα είχες αυτήν την εξέλιξη;

"Αυτό ήταν αντίδραση της στιγμής. Με την ένταση στους αγώνες είναι λογικό να υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ωστόσο, ο κόουτς αντέδρασε πολύ όμορφα. Ήταν μια ωραία στιγμή μετά από ένα λάθος μου. Με χάιδεψε στο κεφάλι και μου είπε δεν πειράζει. Έδειξε πόσο μπασκετικός είναι ο κόουτς και πόσο αντιλαμβάνεται τις δύσκολες καταστάσεις".

Πόσο ψηλά θεωρείς ότι πρέπει να βάλετε ως ΑΕΚ τον πήχη σε ότι αφορά στους στόχους της ομάδας στις τρεις διοργανώσεις την ερχόμενη περίοδο;

"Η ομάδα μπαίνει σε άλλο επίπεδο και σίγουρα θα θέλει να πρωταγωνιστήσει και στις τρεις διοργανώσεις. Τετράδα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο Eurocup είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος με δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όμως. Η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει και θα κρινόμαστε για κάθε αποτέλεσμα".

Την περασμένη περίοδο είναι γεγονός ότι αντιμετωπιστήκατε με κάποια ανοχή από τον κόσμο, λόγω των συνθηκών που επικράτησαν το περασμένο καλοκαίρι. Θεωρείς ότι φέτος δεν θα έχετε ανοχή και ότι η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη;

"Ο κόσμος της ΑΕΚ στηρίζει κυρίως στα δύσκολα. Θεωρώ ότι θα έχουν τρομερές απαιτήσεις γιατί ο πρόεδρος και ο κόουτς έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις. Αλλά και τα άσχημα αποτελέσματα είναι στο πρόγραμμα και ο κόσμος θα πρέπει να δεχθεί ακόμα και τις ήττες. Υπομονή χρειάζεται. Η ομάδα φτιάχνεται για κάτι μεγάλο".

Όλοι λένε και έτσι είναι ότι κυρίως εκτιμήθηκε από τον προπονητή η σκληρή δουλειά από μέρους σου στην προπόνηση, η συνέπεια και η αφοσίωση σου στην ομάδα. Θεωρείς ότι αυτά ήταν τα στοιχεία που σε χαρακτήρισαν κυρίως και χαίρεις της εμπιστοσύνης του προπονητή;

"Αυτά είναι τα προσωπικά μου στοιχεία ως αθλητής. Δεν έχω το ταλέντο να βάζω τριάντα πόντους σε κάθε αγώνα. Έχω αυτογνωσία και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια εκεί που υστερώ. Λατρεύω την δουλειά και την προπόνηση και υπόσχομαι ότι θα προσπαθώ συνέχεια να δίνω το 150% του εαυτού μου για το καλό της ομάδας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ