ΑΕΚ

Πάντερ: "Δεν γινόταν να απογοητεύσουμε τον κόσμο μας"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κέβιν Πάντερ μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του BCL, αποθέωσε τον κόσμο της ΑΕΚ και αναρωτήθηκε και αυτός πώς γίνεται να μην ήταν μέλος έστω της 2ης καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης

Η έλευση του Κέβιν Πάντερ στην ΑΕΚ τον Φλεβάρη άλλαξε όλη την εικόνα της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε στην “Ένωση” όλα όσα της έλειπαν μέχρι τότε: Απειλή από την περιφέρεια και έναν ακόμα παίκτη να δημιουργεί το δικό του σουτ. Κατά πολλούς ήταν το κομμάτι που έλειπε. Μόνο μην το πει αυτό κανείς στον ίδιο, αφού παραείναι ταπεινός για να το δεχθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ ήταν ήδη καλή ομάδα όταν ήρθα. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να πάρω εγώ όλα τα εύσημα, γιατί τα παιδιά ήταν ήδη ένα καλό σύνολο και είχαν καλή σεζόν πριν έρθω. Εγώ ήθελα απλώς να έρθω και να βοηθήσω” δήλωσε αρχικά στο ξεκίνημα της συνέντευξής του στο Sport24.gr ο Αμερικανός γκαρντ, πριν συμπληρώσει σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί τον θεωρούν το κλειδί της έκρηξης της ΑΕΚ λόγω και των μεγάλων σουτ που έχει πετύχει: “Δεν ξέρω αν ήμουν εγώ το κομμάτι που έλειπε. Εγώ δουλεύω συνεχώς σε όλα τα σουτ που κάνω στο παιχνίδι. Ερχόμενος εδώ, η ΑΕΚ μου ζήτησε απλώς να σκοράρω και αυτό είναι κάτι που ξέρω να κάνω”.

Μιλώντας για μεγάλα σουτ, ήταν απολύτως λογικό η κουβέντα να πάει και στο μεγάλο τρίποντο που σημείωσε κόντρα στη Νίμπουρκ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των 16, με το οποίο η “Ένωση” προκρίθηκε στα προημιτελικά. Αλήθεια, ισχύει ότι έχει δει πάνω από 100 φορές αυτή την φάση, αλλά και ότι έχει πατήσει το... repeat στο σχετικό VIDEO; “ Όχι, όχι δεν πάτησα στο repeat σε αυτό το VIDEO. Απλώς με τα social media να κυριαρχούν έχω δει αυτό το καλάθι... παντού. Δεν είχα ακριβώς επιλογή. Αρκετές φορές το έχω δει απλώς... κατά λάθος οπότε σίγουρα το έχω δει πάνω από 100 φορές, αλλά σίγουρα είναι μία στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα”.

“Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΜΠΟΥΡΚ ΗΤΑΝ... ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ”

Η σειρά με τη Νίμπουρκ ήταν αυτή που καθόρισε την ΑΕΚ. Ο Πάντερ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ψυχολογία της ομάδας εκτοξεύτηκε. “ Όταν ηττηθήκαμε εντός έδρας από τη Νίμπουρκ ήταν σαν να ξυπνήσαμε. Ηττηθήκαμε με 10 πόντους διαφορά και έκτοτε δεν ξαναχάσαμε. Νιώθω ότι αυτή η ήττα λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για εμάς επειδή βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε να κερδίσουμε με 11 πόντους στην Τσεχία, κάτι που κάναμε” τονίζει ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου για να συμπληρώσει: “ Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους με την πρόκριση επί της Στρασμπούρ και την κατάκτηση του τροπαίου. Πιστεύω ότι δείξαμε καρδιά και χαρακτήρα κόντρα στη Νίμπουρκ και από τότε όλα ήταν διαφορετικά”.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η κατάκτηση του τροπαίου. Αλήθεια υπήρξε καμία στιγμή που πίστεψε ότι η ΑΕΚ δεν θα τα καταφέρει; “ Όχι, όχι ποτέ. Σε κανένα σημείο. Από την στιγμή που φτάσαμε στο Final Four και είδαμε με ποιες ομάδες θα παίξουμε και με ποια σειρά, ξέραμε ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση και παίζαμε στην έδρα μας, οπότε δεν γινόταν να απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας”.

Ο Αμερικανός στην συνέχεια δεν μπόρεσε να μην...στάξει μέλι για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: “Είναι απίστευτοι. Οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη. Ήταν καταπληκτικοί και το γεγονός ότι προσφέραμε ένα ακόμα τρόπαιο σε αυτούς τους φιλάθλους ήταν καταπληκτικό. Χωρίς την δική τους βοήθεια δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα είχαμε καταφέρει”.

Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ

Λίγο πριν το φινάλε της συνέντευξης δεν γινόταν να μην γίνει η ερώτηση που είχαν αρκετοί στο μυαλό τους από τότε που ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Basketball Champions League: Πώς γίνεται ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και παίκτης κλειδί μίας εκ των ομάδων του Final Four να μην συμπεριληφθεί σε καμία εκ των δύο καλύτερων πεντάδων; “ Το γιατί δεν ήμουν μέλος καμίας εκ των δύο καλύτερων πεντάδων του BCL είναι πράγματι μία καλή ερώτηση” παραδέχεται ο Πάντερ με ένα μικρό παράπονο, πριν προσθέσει πάντως πως “αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Χαίρομαι απλώς που ο Ντούσαν (Σάκοτα) και ο Μάνι (Χάρις) τα κατάφεραν και εκπροσώπησαν την ΑΕΚ. Εγώ απλώς κάνω την δουλειά μου και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ. Για να είμαι ειλικρινής ένιωσα μία μικρή έκπληξη, αλλά αλήθεια δε με ενδιαφέρει. Όπως είπα, είμαι χαρούμενος που τα κατάφεραν δύο συμπαίκτες μου. Πάνω από όλα μετράει το καλό της ομάδας”.

Στον επίλογο της συνέντευξης ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε το σύνθημα της επόμενης μέρας. Μίας επόμενης μέρας που βρίσκει την ΑΕΚ να είναι υποχρεωμένη να ξεχάσει ό,τι έγινε το τριήμερο 4-6 Μαϊου και να εστιάσει στην Stoiximan.gr Basket League, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, με τον Πάντερ να τονίζει επί του θέματος: “ Δεν έχουμε επιλογή από το να το κάνουμε. Πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας ξανά σε σειρά. Αυτό που κάναμε ανήκει ήδη στο παρελθόν και οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ