ΑΕΚ

Όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με ανατροπή

Όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με ανατροπή
INTIME SPORTS

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η ΑΕΚ κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα Ελλάδας. Η συνέχεια είναι γνωστή... (picts)

Ήταν 5 Ιουνίου του 2002 όταν η ΑΕΚ νίκησε στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σαν σήμερα λοιπόν, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Α1 μπάσκετ, καθώς γύρισε τη σειρά από το 0-2 και κατάφερε στο τέλος να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Στις 22 Μαίου του 2002 ξεκίνησαν οι τελικοί της σεζόν 2001-02 με την ΑΕΚ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά να χάνει το πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός έκανε το "μπρέικ" με το καλημέρα και πήρε προβάδισμα τίτλου, μετά τη νίκη του με σκορ 82-74.

Όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με ανατροπή
INTIME SPORTS

Μάλιστα, στο δεύτερο ματς που έγινε στο ΣΕΦ (26/5/2002) ο Ολυμπιακός έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νικώντας με σκορ 85-78.

Με τον Ολυμπιακό να προηγείται με σκορ 2-0 στη σειρά των τελικών, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε... Κι όμως η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή του... αιώνα και κατάφερε σταδιακά να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση.

Όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με ανατροπή
INTIME SPORTS

Στο τρίτο παιχνίδι, με τον κόσμο στο πλευρό της επιβλήθηκε με σκορ 85-78 του Ολυμπιακού και μείωσε σε 1-2, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να παίρνει παράταση ζωής.

Ωστόσο, υποθήκη για τον τίτλο έβαλε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, όταν μέσα στο ΣΕΦ νίκησε στις λεπτομέρειες τον Ολυμπιακό με 61-60 και ισοφάρισε σε 2-2.

Στον τελικό των τελικών, στις 5/6/2002 η ΑΕΚ επιβλήθηκε με τον κόσμο στο πλευρό της έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού με 79-70. Έτσι, λοιπόν, επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας για τελευταία φορά στην ιστορία της... Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε σταδιακά η κατηφόρα με αποκορύφωμα το 2011 που η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 Ανδρών.

Όταν η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με ανατροπή
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ