ΑΕΚ

Όσο έχει... Ντίξον, δεν φοβάται κανέναν η ΑΕΚ

Όσο έχει... Ντίξον, δεν φοβάται κανέναν η ΑΕΚ

Με τον Μάικλ Ντίξον (24π.) να "μιλά" στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπάνβιτ (92-88) για το "Cevad Soydas" που διεξάγεται στην Προύσα. Γλίτωσε την αυτοκτονία στο φινάλε η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς.

Απ ότι φαίνεται, ο Μάικλ Ντίξον θα αποτελέσει το "Α" και το "Ω" της ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τι κι αν μετρά λιγότερο από μια εβδομάδα στην προετοιμασία της "Ένωσης", ο 25χρονος πλεϊμέικερ έχει πάρει ήδη την... μπαγκέτα, οδηγώντας την ΑΕΚ. Αυτό έδειξε τουλάχιστον στο φιλικό με την Μπάνβιτ, εκεί όπου η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς πήρε τη νίκη (92-88), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας του "Cevad Soydas", που διεξάγεται στην Προύσα.

Με όπλο την επιθετική οξυδέρκεια του νατουραλιζέ πόιντ γκαρντ, λοιπόν, και με συμμάχους τους Κώστα Βασιλειάδη (16π.) και Ντούσαν Σάκοτα (15π.), η ΑΕΚ επιβλήθηκε της ομάδας του Σάσο Φιλιπόφσκι, αν και λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει στο φινάλε. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο +11 (90-79) με ενάμιση λεπτό για το τέλος του αγώνα, η Μπάνβιτ έφτασε σε απόσταση βολής (90-88) στα 20'' δείχνοντας ικανή για την ανατροπή.

Τα πολλά προσωπικά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ συνετέλεσαν στη μίνι ανατροπή που έγινε, με τις 2/2 βολές του Ντούσαν Σάκοτα στα 5.9'' για το τέλος όμως, να "γράφουν" το τελικό σκορ.

Αυτό που θα μπορούσε να κρατήσει κάποιος από την εικόνα των "κιτρινόμαυρων" ήταν η σαφής βελτίωσή τους στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα κι η ασυνέπεια που έδειξαν πολλές φορές στην προσωπική άμυνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Τζέρεμι Τσάπελ (25π.) και Τζόρνταν Θίοντορ (18π.) πέτυχαν τους περισσότερους πόντους τους μέσα από φάσεις "ένας εναντίον ενός", την ώρα που ο Γκεντιμίνας Όρελικ (14π.) τελείωσε τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε πως από τα μέσα του β' δεκαλέπτου κι έπειτα, η ΑΕΚ δεν έχασε το προβάδισμα. Στην εκκίνηση του γ' δεκαλέπτου έφτασε μάλιστα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (52-41 στο 21'40'') χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μάικλ Ντίξον, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό μέχρι το 38'30'' της αναμέτρησης. Σε εκείνο το σημείο, ο Τζαουάν Ουίλιαμς (σ.σ.: εξαιρετική η παρουσία του στο μεγαλύτερο διάστημα) έχασε δύο βολές -μετά από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε- αλλά και την μπάλα στην επόμενη κατοχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες της Μπάνβιτ να μειώσει γρήγορα τη διαφορά.

Παρά το γεγονός πως έφτασε στο -2 (90-88) πάντως, η τουρκική ομάδα δεν έκανε κάτι περισσότερο, αφού ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν απόλυτα ψύχραιμος στις βολές που εκτέλεσε με 5.9'' να απομένουν για το τέλος, "γράφοντας" το τελικό σκορ (92-88).

Στον τελικό του "Cevad Soydas", η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (24/9, 18:00) την Ουσάκ Σπορτίφ.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 46-41, 70-63, 92-88.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σάκοτα 15 (2), Βασιλειάδης 16 (4), Μιλόσεβιτς 10 (6 ριμπ.), Ντίξον 24 (4), Λαρεντζάκης, Όουενς 2, Μαυροειδής 4, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 16 (3 τρίπ., 5 ριμπ.).

ΜΠΑΝΒΙΤ: Ουλουσόι, Μούριτς 9, Κούλιγκ 2, Όρελικ 14 (7 ριμπ.), Ακιέλ 4, Μουτλού 2, Βίντμαρ 11, Τσάπελ 25, Μουτάφ 3, Θίοντορ 18 (9 ασ.).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ