ΑΕΚ

Όποιος θέλει να βρει κίνητρα, τα βρίσκει

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η σειρά των μικρών Τελικών στης Stoiximan.gr Basket League μοιάζουν με αγγαρεία για όλους. Στον πρώτο αγώνα ωστόσο η ΑΕΚ έδειξε ότι υπάρχει τρόπος ακόμα και σε ένα αδιάφορο παιχνίδι να βγάλεις πολλά κέρδη.

Το να βρίσκει κανείς κίνητρο σε μία σειρά μικρών Τελικών είναι πολύ δύσκολο. Το παραδέχθηκε αυτό εξάλλου και ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μετά τη νίκη επί του Άρη στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών κόντρα στον Άρη . Όποιος όμως θέλει να βρει κίνητρο το βρίσκει, είτε απλώς το δημιουργεί.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε κόντρα στον γεμάτο προβλήματα Άρη με δύο δικά της προβλήματα, αφού τέθηκαν εκτός δράσης οι δύο πλέι-μέικερ της ομάδας, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Ντόνι ΜακΓκραθ. Κοινώς, το σκηνικό δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει, αφού η “Ένωση” προερχόταν από την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, έπαιζε ένα αδιάφορο παιχνίδι, μπροστά σε ελάχιστο κόσμο και χωρίς τους δύο κουμανταδόρους της. Τελικά ωστόσο η ΑΕΚ δεν στάθηκε απλώς στο ύψος των προσδοκιών, αλλά κέρδισε εύκολα .

Άλλο ροτέισον, άλλοι παίκτες, όμορφο μπάσκετ

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας για πρώτη φορά φέτος στην βασική πεντάδα τον 18χρονο Δημήτρη Μωραϊτη. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος όμως την ίδια στιγμή δεν είχε παίξει καν 20 λεπτά συνολικά όλη την σεζόν. Στο πλευρό του είχε για οδηγό τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος και ανέλαβε κυρίως καθήκοντα πλέι-μέικερ, για να αποφορτίσει τον “μικρό”, μέχρι αυτός να βρει πατήματα. Και τα αποτελέσματα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Παίζοντας με ένα διαφορετικό ροτέισον από ότι συνήθως λόγω των τραυματισμών, με τον μέχρι πρότινος παραγκωνισμένο Κώστα Βασιλειάδη να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε θέση σούτινγκ γκαρντ – όταν όλη την σεζόν αγωνιζόταν κυρίως ως σμολ φόργουορντ – τον Μάικλ Ντίξον και τον Λαρεντζάκη να παίζουν πόιντ γκαρντ – όταν όλη την σεζόν αγωνιζόντουσαν ως σούτινγκ γκαρντ – τους Μίλος Μιλόσεβιτς και Ντούσαν Σάκοτα να εναλλάσσονται στις δύο θέσεις των φόργουορντ και τους Δημήτρη Μαυροειδή και Τσινεμέλου Ελόνου στην θέση του σέντερ, η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι δικό της. Σκόραρε πολύ, έτρεξε, εκμεταλλεύτηκε τα μις-ματς, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα. Πράγματα που υπήρχαν στιγμές μέσα στην σεζόν – ειδικά το διάστημα Δεκέμβριος-Φεβρουάριος – που δεν γινόντουσαν παρά την τότε μεγαλύτερη πληρότητα. Και αυτό σίγουρα κάτι λέει για τη νοοτροπία όλων, που δείχνει πλέον να έχει αλλάξει.

Βγάζοντας κέρδη σε αδιάφορο παιχνίδι

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS


Είναι το τέλος της σεζόν. Στόχοι πλέον δεν υπάρχουν, με εξαίρεση το γόητρο της κατάκτησης της τρίτης θέσης που – ας μη γελιόμαστε – δεν δημιουργεί σε όλους το ίδιο κίνητρο. Κι όμως, ακόμα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί αν γίνει σωστή διαχείριση να προκύψουν κέρδη. Και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Το προφανές κέρδος για πολλούς ήταν ότι πήρε χρόνο συμμετοχής ο Μωραϊτης. Και αυτό είναι αλήθεια, αφού ο μικρός – αν και εμφανώς “ψαρωμένος”, αφού ξαφνικά βρέθηκε στην βασική πεντάδα όταν όλη την σεζόν ήταν εκτός 12αδας – στάθηκε αρκετά καλά. Δεν απέφυγε κάποια μικρά λάθη, προφανώς λόγω άγχους, αλλά όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα και είχε την στήριξη όλων. Ο 18χρονος πόιντ γκαρντ όμως δεν ήταν το μόνο κέρδος της ΑΕΚ.

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κέρδος ήταν το γεγονός ότι ο Λαρεντζάκης απέδειξε για ακόμα μία πλευρά φέτος ότι είναι πλέον το απόλυτο πασπαρτού της ΑΕΚ, παίζοντας αυτή την φορά ως πόιντ γκαρντ. Ο 24χρονος γκαρντ ήρθε σαν απλώς ένας καλός σκόρερ, αλλά η σεζόν τα έφερε έτσι ώστε εξελίχθηκε στον καλύτερο αμυντικό περιφερειακό της ομάδας, έπαιξε από πόιντ γκαρντ έως πάουερ φόργουορντ και μάρκαρε από παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς και ο Βασίλης Σπανούλης μέχρι τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ.

Κέρδος ήταν η ενέργεια που έβγαλε ο τρομερός από τότε που επέστρεψε στην δράση, Μίλος Μιλόσεβιτς. Κέρδος ήταν η σταθερότητα του – αναγεννημένου από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή ο Σωτήρης Μανωλόπουλος – Δημήτρη Μαυροειδή, που έκανε ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Κέρδος ήταν η αντίδραση του Βασιλειάδη, που βγήκε από τη ναφθαλίνη και πρόσφερε 10 πόντους. Κέρδος ήταν η ωριμότητα που έδειξε παίζοντας ως πόιντ γκαρντ ο Μάικλ Ντίξον, έχοντας 11 πόντους και 9 ασίστ.

Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της από δύο έως τέσσερα παιχνίδια, με τον στόχο της τρίτης θέσης να είναι αυτός που έχει απομείνει, όσο αδιάφορος και αν φαίνεται σε μερικούς. Και αν κρίνει κανείς από την αντίδραση όλων στον πρώτο αγώνα, οι “Κιτρινόμαυροι” δείχνουν πράγματι να έχουν κίνητρο. Μένει να φανεί τώρα αν αυτό θα είναι αρκετό για να κλείσει με χαμόγελο η σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ