ΑΕΚ

Όλοι και όλα κρίνονται στα playoffs στην ΑΕΚ

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÏÍÁÊÏ
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÏÍÁÊÏ EUROKINISSI SPORTS

Τα λόγια τελείωσαν, ήρθε η ώρα για πράξεις. Η εικόνα της ομάδας και των παικτών στα playoffs θα κρίνουν πολλά για το μέλλον όλων στην ΑΕΚ, που πλέον απαιτεί - και δεν ζητά - να αλλάξει άμεσα η κατάσταση.

Ήταν δεδομένο ότι σε κανέναν δεν άρεσε η εικόνα της ΑΕΚ τους τελευταίους 2 μήνες. Με την ομάδα να έχει μείνει εκτός των δύο κύριων στόχων της (πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και στο Final Four του Basketball Champions League) και να έχει εξασφαλίσει από τον Φλεβάρη την 3η θέση στην Stoiximan.gr Basket League, τα κίνητρα φάνηκε να χάνονται. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να... ξαναβρεθούν.

Στην "Ένωση" υπάρχει έντονος προβληματισμός από την εικόνα της ομάδας στους τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου. Όλοι αναγνώριζαν ότι υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν κίνητρα όταν οι αγώνες έμοιαζαν διαδικαστικοί. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι η ομάδα να μοιάζει αδιάφορη στο παρκέ υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και για αυτό ακριβώς και πλέον έχουν σφίξει τα λουριά.

Η πρώτη κίνηση για αυτό ήταν η αλλαγή του ύφους του κόουτς Μανωλόπουλου, ο οποίος άμα τη επιστροφή στις προπονήσεις ξεκαθάρισε ότι πλέον τα ψέματα τελείωσαν και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η δεύτερη κίνηση ήταν η απαγόρευση δηλώσεων. Όσο για την τρίτη κίνηση; Αυτή θα έρθει μετά το τέλος της σεζόν. Και θα κριθεί από την συμπεριφορά όλων στην ομάδα.

Στην ΑΕΚ θέλησαν να κάνουν σαφές ένα πράγμα στους παίκτες: Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν θα κριθούν όλοι. Η εικόνα τους στο παρκέ και η γενικότερη συμπεριφορά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά θα κρίνει και το μέλλον τους στην ομάδα. Κοινώς, κανείς δεν είναι ασφαλής, είτε έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, είτε όχι. Αν δεν πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται στην ΑΕΚ, αν δεν καταφέρει να αποδείξει ότι έχει θέση σε μία ομάδα που έχει ως στόχο να μπει κάποια στιγμή "σφήνα" σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τότε θα αποχωρήσει. Και το οικονομικό δεν θα είναι πρόβλημα.

Με την "Ένωση" να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά των playoffs, που θα προκύψει από την σειρά του Κολοσσού Ρόδου με το Ρέθυμνο, όλοι πλέον ξέρουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χαλάρωσης και αδιαφορίας. Μένει πλέον να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες υπό το νέο καθεστώς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ