ΑΕΚ

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ
INTIME SPORTS

Ο Ντι Τζέι Κούπερ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ, με το Sport24.gr να καταγράφει το χρονικό των ελέγχων που του έγιναν αλλά και το... ξενύχτι που τον πρόδωσε, ενόσω η αποστολή της ομάδας βρισκόταν στη Ρωσία για τον αγώνα με τη Νίζνι.

Ήρθε μετά βαΐων και κλάδων, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Μάκη Αγγελόπουλου (μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη) και "ντύθηκε" άμεσα τον μανδύα του ηγέτη της ΑΕΚ. Ο Ντι Τζέι Κούπερ εξελίχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τον αγαπημένο της "κιτρινόμαυρης" εξέδρας στον... αποδιοπομπαίο τράγο, λόγω της δικής του αφέλειας αλλά και της αμέλειας που υπήρξε στην περίπτωσή του από την πλευρά της ΚΑΕ ΑΕΚ. Η "Ένωση" έκανε αυτά που έπρεπε για να διασφαλίσει την επένδυσή της, σε διπλό ταμπλό, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε, καθώς ο Κούπερ δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα φερέγγυος.

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο "Ντι Τζέι Κούπερ" καταγράφοντας όσα έγιναν από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, τη φήμη που τον ακολουθούσε από πέρσι, αλλά και την... αγάπη του για τη νυχτερινή ζωή.

Όχι το καλύτερο παιδί

Η ΑΕΚ αποτελεί τον τρίτο ελληνικό σταθμό στην καριέρα του Αμερικανού πλεϊμέικερ, ο οποίος φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Στη Θεσσαλονίκη είχαν να λένε για τον παίκτη που βρήκε -σχεδόν από το πουθενά- ο Νίκος Σταυρόπουλος, φέρνοντάς τον στη συμπρωτεύουσα. Το ήρεμο του χαρακτήρα του, όπως αυτός παρουσιάστηκε στη θητεία του στον "δικέφαλο", κάτι που φαίνεται ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα του.

Κι αυτό γιατί στον Παναθηναϊκό δεν ήταν το... καλύτερο παιδί. Η γκρίνια κι η έλλειψη αυτογνωσίας σχετικά με το που βρισκόταν ήταν ενδεχομένως δύο από τα στοιχεία που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να σκεφτούν και να εξετάσουν την παραμονή του στην ομάδα, τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Κάπως έτσι κατέληξε στη Ρωσία και την Κράσνι Όκτιαμπρ, κι εν συνεχεία στην ΑΕΚ. Εκεί όπου το... χούι έκανε πάλι την εμφάνισή του. Αυτή τη φορά με άλλες μορφές.

Στα μπουζούκια μετά την ήττα

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Αμερικανός πλεϊμέικερ εντοπίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο. Μία πληροφορία που έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της ΑΕΚ και δεν άρεσε -προφανώς. Ο λόγος; Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που είχε ξεπεράσει -κατά πολύ- το ωράριο της ομάδας, με αποτέλεσμα να προσθέσει ένα ακόμη παράπτωμα στο "κιτρινόμαυρο" ιστορικό του. Αυτό όμως έμελλε να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Πέρασε τρεις (!) ελέγχους μέσα σε δέκα μέρες

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ
INTIME SPORTS

Για να εκδοθεί το δελτίο κάθε παίκτη από την ΕΟΚ, είναι απαραίτητο να περάσει από τον τυπικό έλεγχο του ΕΣΚΑΝ. Αυτή είναι η διαδικασία και δεν αλλάζει. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην βγαίνουν άμεσα (σ.σ.: όπως στην προκειμένη περίπτωση), αλλά αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο. Αν ένας παίκτης βρεθεί θετικός σε χρήση ουσιών, τότε προκύπτουν άλλες διαδικασίες.

Θέλοντας να έχουν καλυμμένα τα νότα τους στην ΑΕΚ, έκαναν κάτι ακόμη. Ιδιωτικό έλεγχο, πριν από αυτό του ΕΣΚΑΝ. Μόνο που... βιάστηκαν αφού ενημέρωσαν το ΕΣΚΑΝ πως ο παίκτης είναι διαθέσιμος για τον επίσημο έλεγχο, πριν πάρουν τα αποτελέσματα από τον δικό τους στα χέρια. Θα μπορούσε να πει κανείς "είτε τώρα είτε μετά θα τον έπιαναν". Η ουσία όμως είναι πως οι άνθρωποι της ομάδας βασίστηκαν στη διαβεβαίωση του Ντι Τζέι Κούπερ πως δεν έχει κάνει κάτι... μεμπτό.

Κι ύστερα ήρθε ο τρίτος έλεγχος! Πότε; Μετά τον αγώνα με τον Άρη, για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ήταν ο ένας εκ των δύο παικτών της ΑΕΚ που έδωσε δείγμα, για τον καθιερωμένο έλεγχο αντι-ντόπινγκ -ξανά από το ΕΣΚΑΝ. Για την ιστορία, ο δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Και τώρα τι;

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ
INTIME SPORTS

Το μείζον πλέον είναι πως ο Ντι Τζέι Κούπερ θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Μάκη Αγγελόπουλο, επιχειρώντας να του εξηγήσει τι έχει συμβεί. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ ξέρει πάντως από πρώτο χέρι την πορεία των γεγονότων, οπότε δεν περιμένει να μάθει κάτι ιδιαίτερο. Παρά μόνο την πλευρά του ίδιου του παίκτη, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη δυσπιστία από τους διοικούντες τον σύλλογο.

Κι αυτό είναι κάτι που συνηγορεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ωρών για πρόωρη λύση του συμβολαίου του παίκτη. Αν άλλωστε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας από τον Αθλητικό Δικαστή μοιάζει αδύνατο να παραμείνει στην "Ένωση". Οι ίδιοι άλλωστε -στην επίσημη ανακοίνωσή τους- τονίζουν πως ως ομάδα "δεν πρόκειται, ωστόσο - και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη - να κάνει εκπτώσεις στις αξίες και στα ιδανικά, που διέπουν διαχρονικά τον ιστορικό σύλλογο". Κάτι που απέδειξαν τόσο στην περίπτωση του Ποπς Μενσά Μπονσού, όσο και σε αυτή του Ντάνιελ Όρτον.

Μία αλλαγή, ή...

Οι τρεις έλεγχοι, τα νυχτοπερπατήματα και το μπάχαλο με Κούπερ
INTIME SPORTS

Στις διατάξεις του ΕΣΑΚΕ είναι σαφές πως κάθε ομάδα δικαιούται να κάνει τρεις αλλαγές ξένου παίκτη στο ρόστερ της στον α' γύρο, εκτός κι αν επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας. Ήτοι, στοιχείο για το οποίο δεν ευθύνεται η ίδια. Κι εκεί ενδεχομένως να "πατήσει" η ΑΕΚ για να έχει μία έξτρα επιλογή να κάνει, θέλοντας να αναπληρώσει το πιθανολογούμενο κενό του Αμερικανού πόιντ γκαρντ.

Μέσα σε όλα πάντως, οι "κιτρινόμαυροι" είναι... τυχεροί μέσα στην ατυχία τους αφού η απόφαση να επαναφέρουν στο ρόστερ τον Μάλκολμ Άρμστεντ αποτελεί σανίδα σωτηρίας εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/12, 19:00). Γιατί αν δεν τον καλούσαν να ενεργοποιήσει εκ νέου το συμβόλαιό του, τότε η ΑΕΚ θα παρατασσόταν την Κυριακή με βασικό πλεϊμέικερ τον Νώντα Παπαντωνίου, και δύο ξένους λιγότερους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ