ΑΕΚ

Ο Ζντοβτς αποφασίζει για Χέρστον

Ο Ζντοβτς αποφασίζει για Χέρστον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαλίκ Χέρστον ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη για το Σαββατιάτικο (23/4, 20:00) δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Α΄ γύρου των playoffs κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Γιούρι Ζντοβτς να αποφασίζει πριν το τζάμπολ.

Η απουσία του Μαλίκ Χέρστον ήταν αισθητή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς του Α΄ γύρου των playoffs κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο όπου η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα. Πλέον μία εβδομάδα μετά απομένει να φανεί αν αύριο (23/4, 20:00) ο Αμερικανός φόργουορντ θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Χέρστον αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν όπως φαίνεται και από τη γλώσσα των αριθμών όντας ο 4ος σκόρερ της στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επόμενο είναι ο Σλοβένος τεχνικός της "Ένωσης" να επιθυμούσε την παρουσία του στη σειρά με τον ΠΑΟΚ ή έστω μετά το πρώτο παιχνίδι της όπου ήταν σίγουρο πως θα απουσίαζε. Κάτι που είχε γίνει γνωστό από την πρώτη μέρα του τραυματισμού του.

Ο Χέρστον είχε τραυματιστεί στο τέταρτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού της κανονικής διάρκειας για την 25η αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο δεξί του γόνατο. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις ενοχλήσεις του. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεται καλύτερα, και αυτός ήταν και ο λόγος που ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη εν όψει του "τελικού" με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί με ήττα της η "Ένωση" ολοκληρώνει τις φετινές της υποχρεώσεις.

Ο Χέρστον είναι χαρακτηριστικό ότι ήθελε να παίξει ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ (78-83), αλλά στην ΑΕΚ δεν του το επέτρεψαν, καθώς φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να χειροτερέψει η κατάσταση του. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν θα γίνει αύριο στο PAOK Sports Arena. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός φόργουορντ είναι χαρακτηριστικό ότι από την ημέρα του τραυματισμού του και μετά δεν έχει μπορέσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Με δεδομένο όμως ότι τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει για την ΑΕΚ, και το γεγονός ότι χρειάζεται άμεσα την παρουσία του Χέρστον δεν αποκλείεται ο Ζντοβτς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του στο Σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή του ωστόσο στο ματς - τελικό εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται αμφίβολη με τον Σλοβένο τεχνικό να πήρε μαζί του 13 παίκτες του και απομένει να φανεί ποιον θα αποκλείσει. Τον Χέρστον ή κάποιον άλλον.

Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ δείχνουν με τη στάση τους να επιμένουν στη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και όχι στο νεοσύστατο Champions League της FIBA. Μία στάση που τηρείται ακόμη και μετά τον κίνδυνο της αποβολής από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ