ΑΕΚ

Ο Βίνσεντ Χάντερ ήρθε για να δώσει το... κάτι διαφορετικό

Ο Βίνσεντ Χάντερ ήρθε για να δώσει το... κάτι διαφορετικό
CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL OFFICIAL SITE

Ο Βίνσεντ Χάντερ... συστήθηκε στους φίλους της ΑΕΚ με την τρομερή εμφάνισή του κόντρα στην Ολίμπια, δείχνοντας έτοιμος να αναλάβει από την αρχή πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Βίνσεντ Χάντερ ήρθε στην ΑΕΚ για να της δώσει αυτό που της έλειπε: Έναν undersized center που μπορεί τουλάχιστον να κάνει τα... βασικά και απολύτως απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ. Και αυτό ακριβώς έκανε και κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Στο μόλις δεύτερο παιχνίδι που πήρε χρόνο συμμετοχής – και ουσιαστικά πρώτο παιχνίδι που είχε ρόλο – ο Χάντερ κατάφερε να δείξει άμεσα πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει στη νίκη επί της Ολίμπια . Τα γρήγορα πόδια του, η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ, η ικανότητά του να παίζει το Πικ εν Ρολ και να κινείται χωρίς την μπάλα και η προσήλωσή του στην άμυνα, όλα αυτά είναι τα πράγματα που περίμενε η ΑΕΚ από τον αθλητικό σέντερ του ρόστερ της. Αυτά που περίμενε δηλαδή από τον Τσινέμελου Ελόνου από το ξεκίνημα της σεζόν και – κακά τα ψέματα – τα πήρε ελάχιστες φορές.

Από το ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρο ότι στερείτο λύσεων πίσω από τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ο διεθνής σέντερ “τράβηξε πολύ κουπί” (και) φέτος, όντας το μοναδικό σημείο αναφοράς στην θέση, αφού ο Ελόνου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, ο Γιώργος Τσαλμπούρης (παρά τις.. εξαγγελίες για αξιοποίησή του) έμεινε στο περιθώριο πριν παραχωρηθεί δανεικός και ο Βασίλης Καββαδάς ήρθε στα τέλη Νοεμβρίου έπειτα από πολύμηνη αποχή λόγω της διαμάχης του με τον Άρη και τώρα αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο της ΑΕΚ ήταν ότι διέθετε τρία μεγάλα κορμιά στην θέση του σέντερ και κανέναν ευκίνητο ψηλό. Τώρα όμως φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Χάντερ.

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ

Ο Βίνσεντ Χάντερ ήρθε για να δώσει το... κάτι διαφορετικό
CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL OFFICIAL SITE

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού ήρθε για να δώσει μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ήρθε για να προσφέρει ταχύτητα, ενέργεια και αθλητικά προσόντα, αλλά και έναν παίκτη που κάνει κάτι που δεν κάνουν οι άλλοι σέντερ της ομάδας: Να μπορεί να κόβει δυνατά προς το καλάθι μετά το σκριν που κάνει σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, κάνοντας ένα κλικ πιο γρήγορη την ομάδα.

Οι 20 πόντοι και τα 8 ριμπάουντ που είχε ο Χάντερ κόντρα στην Ολίμπια είναι απλώς ένα δείγμα των δυνατοτήτων του. Δεν περιμένει κανείς βέβαια από αυτόν να έχει συνεχώς αυτά τα νούμερα. Περιμένει όμως μία σταθερότητα, με αριθμούς κοντά στο double-double και – κυρίως – ένα εναλλακτικό πλάνο στην θέση του σέντερ, στην οποία ήταν υποχρεωμένος ενίοτε να περνάει χρόνο ο Ντιλρόι Τζέιμς, κάνοντας... υπερωρίες όταν η ΑΕΚ χρειαζόταν να γίνει πιο γρήγορη και να παίξει πιεστική άμυνα με αλλαγές.

ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Η έλευση του Χάντερ και τα πρώτα δείγματα γραφής του αφήνουν λόγους αισιοδοξίας. Κι αυτό γιατί πλέον η ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει ότι έχει μία τριάδα σέντερ που μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις, με τους τρεις ψηλούς να καλύπτουν ο ένας τον άλλο.

Ο Βίνσεντ Χάντερ ήρθε για να δώσει το... κάτι διαφορετικό
CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBALL

Ο Μαυροειδής θα δίνει ποιότητα, παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι και καλό διάβασμα του παιχνιδιού, αφού είναι εξαιρετικός πασέρ. Ο Καββαδάς θα δίνει δύναμη, μπασκετικό ξύλο και καλή άμυνα ψηλά. Και ο Χάντερ θα δίνει ταχύτητα, καλή άμυνα σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ και έναν παίκτη που μπορεί να παίξει πάνω από την στεφάνη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ελπίδα όλων βέβαια είναι να έχει και σταθερή απόδοση, προκειμένου να βοηθήσει περισσότερο τους Μαυροειδή και Καββαδά.

Στην “Ένωση” έκανε... μπαμ από μακριά ότι χρειαζόταν κάτι διαφορετικό στην θέση του σέντερ για να κλείσει την γραμμή των ψηλών της. Χρειαζόταν έναν παίκτη που θα συμπλήρωνε το παιχνίδι των Μαυροειδή και Καββαδά. Χρειαζόταν έναν... Χάντερ, σαν αυτόν του αγώνα στην Λουμπλιάνα. Μένει να φανεί τώρα αν ο Αμερικανός σέντερ θα μπορέσει να είναι εξίσου καλός και στην συνέχεια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ