ΑΕΚ

Ο Σάκοτα, ο Ντελινινκάιτις και ο... νέος κόουτς

Ο Σάκοτα, ο Ντελινινκάιτις και ο... νέος κόουτς
INTIME SPORTS

Η βαριά ήττα από τη Γαλατάσαραϊ βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό της ΑΕΚ, με τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν να είναι μεγάλες. Μέχρι και στον... πάγκο θα δούμε νέα πρόσωπα το επόμενο διάστημα. Το Sport24.gr αναλύει.

Οι δύο σερί νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν είναι αρκετές για να κατευνάσουν τα πνεύματα στην ΑΕΚ, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας στο Eurocup. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, δεν είναι οι ήττες αλλά η εικόνα εντός παρκέ.

Η "Ένωση" δεν έχει καταφέρει να πείσει έως τώρα πως το φετινό οικοδόμημα είναι ικανό να πετύχει σπουδαία πράγματα, με τις αλλαγές των ξένων παικτών να είναι η πρώτη κίνηση που πρόκειται να γίνει . Ο Κρις Ουόρεν είναι εδώ και καιρό υπ' ατμόν, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να του δίνει επιπλέον... περίοδο χάριτος, αλλά να αποφασίζει οριστικά πλέον πως δεν μπορεί να πορευτεί για πολύ ακόμη μαζί του.

Από κοντά κι ο Όου Ντι Ανοσίκε, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Η αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, σε σημείο που μοιάζει να είναι παίκτης της... σειράς, την ώρα που πέρσι ήταν εκ των κορυφαίων ψηλών στο ιταλικό πρωτάθλημα. Όπως και να έχει το μείζον είναι πως βρίσκεται υπό κρίση.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Από εκεί και πέρα, το όνομα του Τόμας Ντελινινκάιτις έχει επιστρέψει στο προσκήνιο. Ο 33χρονος γκαρντ, που αποχώρησε από την ομάδα το καλοκαίρι αφού ο Ντράγκαν Σάκοτα αναζητούσε κάτι καλύτερο στην αγορά, αποτελεί αξιόπιστη λύση για την ΑΕΚ -για πολλούς λόγους. Αφενός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα εντός της ομάδας, αφετέρου δεν είναι ιδιαίτερα ακριβώς.

Για να προχωρήσει πάντως η όποια διαπραγμάτευση, θα πρέπει να κλείσει μια μικρή οφειλή που υπάρχει προς το πρόσωπό του από πέρσι. Η πρώτη κίνηση... επανασύνδεσης πάντως έγινε, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των "κιτρινόμαυρων" με δηλώσεις που έκανε σε λιθουανική ιστοσελίδα.

Ο Σάκοτα και ο νέος βοηθός

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, ο Ντράγκαν Σάκοτα παραμένει ισχυρός. Κι αυτό γιατί έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του Μάκη Αγγελόπουλου να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές μέχρις ότου βρει η ομάδα τον δρόμο της. Σε αυτό εντάσσεται η προσπάθεια ενίσχυσης του τεχνικού τιμ. Στην ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες εύρεσης ενός ακόμη βοηθού προπονητή, με ένα όνομα από την ελληνική αγορά να έχει ξεχωρίσει.

Πρόκειται για νεαρό και ανερχόμενο προπονητή που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έχει γίνει η πρώτη διερευνητική επαφή, αν και το... μπαλάκι δεν βρίσκεται στα δικά του χέρια, αλλά σε αυτά της ομάδας στην οποία εργάζεται αυτή την περίοδο. Κι αν εκείνη δεν δώσει το "ΟΚ", τότε τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ