ΑΕΚ

"Ο Σάκοτα δεν είναι υπηρεσιακός προπονητής"

"Ο Σάκοτα δεν είναι υπηρεσιακός προπονητής"

Ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Ντράγκαν Σακοτα τονίζοντας πως έμπειρος κόουτς "δεν είναι υπηρεσιακός".

Το "τιμόνι" της ΑΕΚ πέρασε και πάλι στα χέρια του Ντράγκαν Σάκοτα και ο Γιώργος Χήνας τόνισε πως η παρουσία του στην Ενωση είναι ανοιχτή.

"Δεν ψάχνει προπονητή η ΑΕΚ και ούτε υπάρχει και κάτι δεδομένο, δεν είναι υπηρεσιακός ο Σάκοτα. Όπως ήταν, έτσι είναι και θα συνεχίσει να είναι στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είναι ανοιχτή η παρουσία του στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει περιθώριο", ανέφερε ο Γιώργος Χήνας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12), ενώ ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν υπέγραψε από την αρχή της σεζόν ο 65χρονος κόουτς:

"Στον Σωτήρη (σ.σ. Μανωλόπουλου)) δόθηκε το λευκό χαρτί να σχεδιάσει την νέα σεζόν. Οι δύο προηγούμενοι προπονητές είχαν πολυετή συμβόλαια και κανείς δεν έφτασε στο τέλος του. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα και στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Επειδή η ομάδα έχει στόχους και δεν έχει χαθεί η χρονιά, επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος προπονητής. Έτρεξαν δύο πρότζεκτ: το αγωνιστικό και το να ετοιμαστούν κάποια παιδιά, για να αποτελέσουν τη βάση της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια. Δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη να βάλεις κάμποσα εκατομμύρια, να πάρεις ένα πρωτάθλημα, και μετά τι; Δείτε το παράδειγμα της Καρσίγιακα. Τρία χρόνια μετά το πρωτάθλημα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Παιδιά όπως ο Μωραΐτης, ο Ρογκαβόπουλος, ο Τσαλμπούρης και άλλοι αποτελούν επιλογές του Σάκοτα και ανήκουν στην αφρόκρεμα στην ηλικία τους.

"Προσωπική επιλογή του Αγγελόπουλου"

Νωρίτερα, ο τιμ μάνατζερ είχε τονίσει: "Πριν μιλήσω για τον κόουτς δώστε μου ελάχιστα δευτερόλεπτα να ευχαριστήσω τον κύριο Μανωλόπουλο. Αυτά τα δυο και κάτι χρόνια δημιούργησε μόνο φίλους και συμπάθειες και διακρίθηκε για τη δουλειά του και το ήθος του. Σίγουρα θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για την παρακαταθήκη που άφησε, τη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα γίνεται μια παρουσίαση και ένα καλωσόρισμα. Αυτό δεν γίνεται τώρα. Όλοι ξέρετε ποιος είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα και ποια η πορεία του.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως γνωρίζουμε την κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα και η επιλογή του Σάκοτα έγινε με συγκεκριμένους άξονες. Το πρώτο είναι η κρισιμότητα της κατάστασης και η έλλειψη χρόνου. Θέλαμε κάποιον να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον Σάκοτα που βρίσκεται στην οικογένεια της ομάδας. Γνωρίζουμε την κατάσταση και ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει. Και η διοίκηση είναι πικραμένη με τα αποτελέσματα γι αυτό και κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή τώρα. Από εδώ και πέρα ο κόουτς γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, με τη στήριξη της διοίκησης. Είναι προσωπική επιλογή του Μάκη Αγγελόπουλου και η μοναδική επιλογή που κρίθηκε η πιο κατάλληλη. Θα είμαστε κοντά του εντός και εκτός παρκέ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ