ΑΕΚ

Ο Λαρεντζάκης θέλει να ανέβει επίπεδο

BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Έπειτα από μία θετικότατη πρώτη σεζόν στην ΑΕΚ, που οδήγησε στην κλήση του στην Εθνική Ανδρών, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δείχνει πλέον έτοιμος να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στην “Ένωση”.

Ένας νέος Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει κάνει την εμφάνισή του στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Ένας Γιαννούλης Λαρεντζάκης που δείχνει έτοιμος να κάνει την διαφορά για την “Ένωση”.

Πριν από έναν χρόνο ο Λαρεντζάκης ήρθε από τον Κολοσσό Ρόδου και έπεσε κατευθείαν στα “βαθιά”. Από μία ομάδα που είχε βλέψεις 8αδας, βρέθηκε ξαφνικά βασικός σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δυσκολεύτηκε. Είχε μερικά – αναμενόμενα – σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Χρειάστηκε ακόμα και να αλλάξει το... DNA του και από σκόρερ να μεταβληθεί σε αμυντικό εξολοθρευτή . Στο τέλος όμως καθιερώθηκε, δείχνοντας πτυχές του ταλέντου του . Και η ανταμοιβή δεν άργησε να έρθει.

Το καλοκαίρι που πέρασε ο γκαρντ από την Κύθνο κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Ανδρών. Επί ένα μήνα βρέθηκε να προπονείται καθημερινά με παίκτες επιπέδου NBA και EuroLeague. Είδε και πήρε πράγματα που δεν ήξερε. Είδε τον κόσμο με άλλο μάτι. Και μετά ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Και, μέχρι στιγμής, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του.

Ένας άλλος παίκτης

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Είναι σύνηθες φαινόμενο μία κλήση στην εθνική ομάδα της χώρας σου να δίνει “φτερά” σε έναν παίκτη. Η αυτοπεποίθησή του φτάνει σε νέα ύψη. Καταλαβαίνει ότι όλες οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν. Αποκτά νέα κίνητρα. Αποκτάει μεγαλύτερη άνεση στο παρκέ. Το μεγαλύτερο κέρδος ωστόσο είναι άλλο: Η προπόνηση με παίκτες υψηλού επιπέδου τον ωριμάζει, τον βοηθάει να δει ακόμα και το ίδιο το άθλημα διαφορετικά. Και αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Λαρεντζάκη, ο οποίος ήρθε... μεταλλαγμένος στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Έχοντας προπονηθεί επί ένα μήνα με παίκτες επιπέδου EuroLeague και ΝΒΑ, ο πρώην παίκτης του Κολοσσού άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι. Έχει πάθει αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “το παιχνίδι έχει γίνει πιο αργό” για αυτόν. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι πλέον ο Λαρεντζάκης έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί περισσότερο το μυαλό του και λιγότερο το ένστικτο. Έχει πλέον την δυνατότητα να δει πράγματα που πριν δεν μπορούσε να τα αντιληφθεί. Πρώτα βλέπει τι εμφανίζεται μπροστά του και μετά παίρνει μία απόφαση. Και αυτό φαίνεται από μικρές λεπτομέρειες μέσα στο γήπεδο, όπου ξαφνικά μοιάζει να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος στις αποφάσεις του.

Έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του Σωτήρη Μανωλόπολου, ο Λαρεντζάκης έχει αρχίσει να κάνει πράγματα στο παρκέ που μέχρι τώρα δεν έκανε. Όταν χρησιμοποιείται σε κατάσταση Πικ εν Ρολ “διαβάζει” καλύτερα την αντίπαλη άμυνα. Έχει αλλάξει τις γωνίες πάσας του. Βλέπει καλύτερα το γήπεδο και αντιλαμβάνεται που είναι οι συμπαίκτες του. Και αυτό ακριβώς είναι που τον βοηθάει να σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία και συνέπεια από ότι πριν, με αποτέλεσμα να είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα φιλικά με 14.9 πόντους μέσο όρο.

Έτοιμος να βγει μπροστά

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Η σεζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ η ΑΕΚ περιμένει ακόμα να έρθει ο Μάνι Χάρις. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την “Ένωση” αλλά και για τον Λαρεντζάκη. Αυτό ωστόσο που γίνεται σαφές είναι ότι πλέον ο γκαρντ από την Κύθνο έχει την θέληση να εξελιχθεί. Θέλει να ανέβει επίπεδο και για αυτό δουλεύει καθημερινά.

Ο πήχης για την φετινή ΑΕΚ είναι πολύ ψηλός και αυτό το ξέρουν όλοι, με πρώτους τους παίκτες που βρίσκονται από πέρυσι στην ομάδα, όπως ο Λαρεντζάκης. Οι ευθύνες μεγαλώνουν, οι απαιτήσεις το ίδιο. Προς το παρόν ωστόσο ο διεθνής γκαρντ δείχνει ότι δεν αγχώνεται από όλη αυτή την πίεση. Τουναντίον, μοιάζει διατεθειμένος να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά προκειμένου να βοηθήσει κι αυτός με τον τρόπο του την “Ένωση” να πάει ακόμα ψηλότερα. Πλέον εξάλλου έχει και την εμπειρία και τις παραστάσεις για να τα καταφέρει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ