ΑΕΚ

Ο Κούπερ στην ΑΕΚ

Ο Κούπερ στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Ντι Τζέι Κούπερ βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ ώστε να αποτελέσει τον νέο "εγκέφαλο" της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα στη συνέχεια της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφήνοντας πίσω του την Κράσνι Όκτιαμπρ. Προς την έξοδο ο Μάλκολμ Άρμστεντ παρά την άφιξή του στην Αθήνα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος θέλησε να κάνει την κίνηση - ματ με την απόκτηση του Ντι Τζέι Κούπερ και τελικά τα κατάφερε να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ παρά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε στο πρόσωπό του από ομάδα της Euroleague.

Η πίεση που ασκήθηκε στο πρόσωπο του 25χρονου Αμερικανού ειδικά τα τελευταία 24ωρα μετά την πρόταση προ 20ημέρου που του είχε γίνει απέδωσε τελικά καρπούς αργά το βράδυ της Πέμπτης (19/11). Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι του Κούπερ απέναντι στην ΑΕΚ το απόγευμα της Τρίτης να ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της Κράσνι Όκτιαμπρ.

Ο Κούπερ είχε πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ρωσική ομάδα λύνοντας το συμβόλαιό του και δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ αν δεν είχε νωρίτερα συμφωνήσει. Τελικώς το έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ τον έπεισε να πει το ναι για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που σημαίνει ότι η "Ένωση" θα αποτελέσει τον τρίτο του εν Ελλάδι σταθμό μετά από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το Sport24.gr είχε αποκαλύψει από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19/11), την προσπάθεια του της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ να τον πείσει να γυρίσει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει πάρει άλλωστε προσωπικά την υπόθεση , αφού βλέπει πως ο Ντράγκαν Σάκοτα δημιουργεί μια ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω στο φετινό Eurocup. Εξ ου και η δική του πρόθεση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα "θέλω" του προπονητή του.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον 25χρονο Αμερικανό πλέι μέικερ, που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται ως κοινοτικός όντας κάτοχος διαβατηρίου από την Βοσνία, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Κάτι που φανέρωνε την επιθυμία των "κιτρινόμαυρων" να τον κάνουν δικό τους. Πρόταση που την αποδέχτηκε παρά το δέλεαρ να αγωνιστεί σε ομάδα της Euroleague, και συγκεκριμένα την Αρμάνι Μιλάνο όπως ανέφερε από το απόγευμα της Πέμπτης (19/11) το Sport24.gr, και απομένει η σχετική ανακοίνωση ώστε να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.

Με την απόκτηση του Κούπερ η ΑΕΚ ενισχύεται όσον αφορά την οργάνωσή της για τη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κι όσο για το Eurocup θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη φάση του. Κι αυτό γιατί στην Α΄ φάση του είχε αγωνιστεί με την ρωσική Κράσνι Όκτιαμπρ. Μάλιστα στο ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής και όχι του επόμενου τριημέρου. Στην 8η και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και όχι στο Σαββατιάτικο εκτός έδρας με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο.

Άρμστεντ, Σκραμπ και Ανοσίκε

Η περίπτωση της απόκτησης του Κούπερ αποτελούσε εξ αρχής βαρόμετρο για το κατά πόσο ο Μάλκολμ Άρμστεντ θα δηλωνόταν στον ΕΣΑΚΕ . Για αυτό και το τρέχον 48ωρο είχε χαρακτηριστεί καθοριστικό. Κάτι που σημαίνει ότι ανάλογα με το πως θα έτρεχαν οι εξελίξεις θα έκανε ή όχι το ντεμπούτο του το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η απόκτηση όμως του Κούπερ φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να του το στερήσει και να τον φέρει στην πόρτα της εξόδου. Όπως και τον Καναδό γκαρντ που αγωνίζεται ως κοινοτικός λόγω της κατοχής του αγγλικού του διαβατηρίου τον Φιλ Σκραμπ την θέση του οποίου θα πάρει ο Κούπερ. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι να μην λυθεί το συμβόλαιό του αλλά να δοθεί με την μορφή δανεισμού σε ομάδα της Τουρκίας ή της Ισπανίας που υπάρχουν συζητήσεις. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις για την λύση του συμβολαίου της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον Όου Ντι Ανοσίκε. Ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί ξένο σώμα και ακόμη περισσότερο από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Ακόμη ερωτηματικό αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κρις Ουόρεν που παρά τις καλές του τελευταίες εμφανίσεις είναι πολύ πιθανό με την σειρά του να αντικατασταθεί. Μετά όμως από έναν μήνα ώστε να ολοκληρωθούν και τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup όπου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κούπερ.

Στροφή σε Κηφισιά για το 7 στα 7

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αποστολή της ΑΕΚ μετά το διπλό επί της Κράσνι Όκτιαμπρ στην παράταση στην Μόσχα το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε με το που επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ τη μίνι προετοιμασία της για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Απών ήταν μόνο ο Μάλκολμ Άρμστεντ που ταλαιπωρείται από μία θλάση και δεν υπολογίζεται, ενώ η δεύτερη και τελευταία προπόνηση της ομάδας του Σάκοτα στο κυνήγι του απόλυτου 7 στα 7 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ