ΑΕΚ

Ο… Iron Man Καλαμπόκης!

Ο… Iron Man Καλαμπόκης!

Στα 37 του χρόνια, ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί και στα 31 επίσημα ματς της ΑΕΚ φέτος! Παρεμπιπτόντως, χθες (21/2) έκανε δυο season-highs κόντρα στην Κηφισιά.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η ΑΕΚ έψαχνε έναν γκαρντ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην περιφερειακή γραμμή λόγω των απουσιών των Μάρκ Κάρτερ, Δημήτρη Κατσίβελη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιάννη Καλαμπόκη.

"Παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015 - 2016 θα είναι ο Γιάννης Καλαμπόκης" ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης " ΚΑΕ στις 2 Οκτωβρίου για την απόκτηση του πολύπειρου γκαρντ, ο οποίος ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στο Ρέθυμνο (8.2 πόντοι, 1.6 ασίστ μ.ό.) ενώ συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι.

Έτσι, αθόρυβα, λοιπόν επισημοποιήθηκε η επιστροφή του Γιάννη Καλαμπόκη στην ΑΕΚ μετά από τη σεζόν 2005-06. Χωρίς τυμπανοκρουσίες… Το όνομά του δεν μπήκε στην εξίσωση με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήλθε από τον Παναθηναϊκό, τον δις πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, Δημήτρη Κατσίβελη, ή τον διεθνή με τον Καναδά των 10 NBAers , Φίλιπ Σκραμπ.

Ο… Iron Man Καλαμπόκης!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού πριν υπογράψει στην ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν

31/31 σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ, Eurocup και Κύπελλο!

Κι όμως, ο Καλαμπόκης, ο οποίος κλείνει τα 38 στις 15 Αυγούστου, συνιστά την σταθερή αξία της εφετινής ΑΕΚ! Κατ' αρχάς, είναι ο μοναδικός παίκτης από το ρόστερ της "Ένωσης" που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και στα 31 επίσημα παιχνίδια! Στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στο Παλέ, στα 20 ματς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στα 10 παιχνίδια της regular season στο Eurocup, εκεί όπου η ΑΕΚ διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκρισή της στο Last-32 της διοργάνωσης!

Σταθερή αξία παρά τις αλλαγές στα γκαρντ

Η περιφερειακή γραμμή της ΑΕΚ έχει υποστεί ουκ ολίγες αλλαγές από την αρχή της σεζόν. Τα αρχικά πλάνα του Ντράγκαν Σάκοτα προέβλεπαν την παρουσία των Κρις Ουόρεν, Μαρκ Κάρτερ, Φίλιπ Σκραμπ, Δημήτρη Κατσίβελη, Νώντα Παπαντωνίου και Γιάννη Καλαμπόκη σε ό,τι αφορά τα γκαρντ πρώτης γραμμής (σ.σ. στο ρόστερ υπήρχαν και οι νεαροί Έντιν Άτιτς, Δημήτρης Μωραΐτης).

Από τους παραπάνω, ο Ουόρεν αποχώρησε για την Γεσιλγκιρεσούν στην Τουρκία, ο Σκραμπ δόθηκε δανεικός στην Φρανκφούρτη, ο Κατσίβελης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, την ώρα που οι Μάλκολμ Άρμστεντ, Ντι Τζέι Κούπερ, Ντιόντε Κρίστμας ήλθαν κι… έφυγαν από την ΑΕΚ που εσχάτως υπολογίζει σε άλλες δυο λύσεις στα γκαρντ. Τους Ταουρίν Γκριν και Τζέι Κόβαν Μπράουν. Παρά τις πολλές αλλαγές-διορθωτικές κινήσεις, ο 37χρονος Γιάννης Καλαμπόκης μένει στο παρκέ για 18'58" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχοντας 6.9 πόντους, 1.5 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ.

Ο… Iron Man Καλαμπόκης!

Στα 37 του χρόνια, ο έμπειρος γκαρντ μετράει 6.9 πόντους, 1.5 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ σε 20 αγώνες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Το νέο milestone στην Α1

Στο χθεσινό (21/2) παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, ο έμπειρος γκαρντ ανέβηκε στην 31η θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους αγώνες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Για την ακρίβεια, έφτασε τις 312 συμμετοχές στην Α1 και άφησε πίσω του τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 με τη Λιβαδειά. Οι 20 από αυτές τις 312 συμμετοχές του Καλαμπόκη αφορούν την εφετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ ο Μιλόσεβιτς και ο Μαυροκεφαλίδης είναι οι μοναδικοί παίκτες της ΑΕΚ που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μαζί με τον έμπειρο γκαρντ. Ακολουθεί ο Μαρκ Κάρτερ με 19 συμμετοχές και οι Παπαντωνίου, Σάκοτα, Χέρστον με 18.

Ο… Iron Man Καλαμπόκης!

Στο πλευρό του Σπύρου Παντελιάδη σε αγώνα της ΑΕΚ στο Γαλάτσι, τη σεζόν 2005-06

Τα season-highs κόντρα στην Κηφισιά

Η ΑΕΚ ζορίστηκε απέναντι στην Κηφισιά όμως ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας των βορείων προαστίων κι έτσι θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Άρη στο Nick Galis Hall (28/2, 17:00), που ενδεχομένως να κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατάταξη. Κόντρα στην Κηφισιά, λοιπόν, ο Καλαμπόκης έκανε δυο season-highs. Σημείωσε 13 πόντους με 2/3 δίπ., 3/5 τρίπ. και ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα, όπου είχε 12 πόντους με 3/3 δίπ., 2/3 τρίπ. Επίσης, οι 15 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης ranking αποτελούν προσωπικό ρεκόρ για φέτος, ξεπερνώντας τους 13 βαθμούς που συγκέντρωσε στα ματς με το Ρέθυμνο (εντός), Κόροιβο (εντός) και Απόλλωνα Πάτρας (εκτός)!

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ