ΑΕΚ

Ο Γκρίφιν είναι κάτι... διαφορετικό

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν είναι ένας παίκτης που ταιριάζει... γάντι στην φιλοσοφία του Λούκα Μπάνκι, συνδυάζοντας δημιουργία και εκτέλεση. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν εμφανίστηκε ξαφνικά στην ζωή της ΑΕΚ. Η “Ένωση” κινήθηκε αθόρυβα στην περίπτωσή του και ανακοίνωσε την απόκτησή του , προσθέτοντας στο ρόστερ της έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που δεν είχε, αλλά έψαχνε πέρυσι. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι η φετινή ΑΕΚ δεν θα έχει σχέση με την περσινή.

Προχωρώντας στην απόκτηση του Γκρίφιν, η “Ένωση” έκανε πράξη την πρώτη επιθυμία του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος ήθελε να έχει έναν παίκτη με ικανότητα στο σκοράρισμα στην θέση του πόιντ γκαρντ. Αυτό είναι κάτι που αποτέλεσε κανόνα σε όλη την πορεία του, αφού αρέσκεται στο να έχει στο παρκέ τουλάχιστον δύο περιφερειακούς με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Ο Γκρίφιν λοιπόν είναι ο πρώτος. Μένει να βρεθεί ο δεύτερος.

ΣΚΟΡΕΡ ΜΕΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΕ

Ο Γκρίφιν δεν μοιάζει με κανέναν από τους γκαρντ που είχε πέρυσι η ΑΕΚ. Δεν έχει την ικανότητα στο περιφερειακό σουτ του Κέβιν Πάντερ ή την εμπειρία του Μάικ Γκριν. Είναι όμως ένα κράμα αυτών των δύο, δίνοντας την δυνατότητα στον Μπάνκι να τον χρησιμοποιήσει με διάφορους τρόπους, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι δηλαδή ο Άρης Λυκογιάννης στον Κολοσσό.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου Αμερικανού γκαρντ παραμένει η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Ο 27χρονος γκαρντ έχει την ικανότητα να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, ωστόσο αυτό που απέδειξε στο πρώτο μισό της σεζόν 2017/18 όταν φόρεσε την φανέλα του Κολοσσού (πριν δηλαδή πάρει μεταγραφή στην Ζενίτ), είναι ότι μπορεί με ευκολία να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να πάει μέχρι το καλάθι. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού έδειξε ότι ότι δεν φοβόταν την επαφή, δημιουργώντας φθορά στους αντιπάλους του. Αξιοσημείωτο ακόμα είναι ότι έχει την δυνατότητα να ποστάρει τους κοντύτερους συμπαίκτες του.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΕΚ

Ο Γκρίφιν είναι πόιντ γκαρντ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στις δύο θέσεις των γκαρντ, κάτι που έκανε και στον Κολοσσό πέρυσι, όταν ο Άρης Λυκογιάννης τον χρησιμοποιούσε παρέα με τον Τι Τζέι Μπρέι για να έχει και έναν δεύτερο οργανωτή στο πλευρό του. Έτσι ακριβώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει και ο Λούκα Μπάνκι στην ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αναζήτηση ενός ακόμα πόιντ γκαρντ και ενός σούτινγκ γκαρντ.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με λίγα λόγια: Η ΑΕΚ πρόσθεσε στο ρόστερ της έναν παίκτη με ικανότητα στην δημιουργία και την εκτέλεση, κάτι που από το περσινό ρόστερ με εξαίρεση ανά διαστήματα τους Γκριν και Λαρεντζάκη δεν μπορούσε να τα κάνει κάποιος άλλος, αφού οι Πάντερ και Χάρις ήταν κυρίως εκτελεστές και ο Ξανθόπουλος δημιουργός. Φέτος αυτό θα αλλάξει όμως. Και η αρχή έγινε με τον Γκρίφιν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ