ΑΕΚ

Ο αγώνας της ΑΕΚ -για τη Ευρώπη- συνεχίζεται

Ο αγώνας της ΑΕΚ -για τη Ευρώπη- συνεχίζεται

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος συναντήθηκε στη Βαρκελώνη με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου. Τι προέκυψε σε αυτό το ραντεβού;

Ο λόγος που μετέβη στη Βαρκελώνη ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος για να συναντηθεί με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου ήταν πολύ συγκεκριμένος. Ήθελε να ενημερώσει και δια ζώσης για το ενδιαφέρον της Ένωσης να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και να ρωτήσει επί των πιθανοτήτων του "Δικεφάλου" να πάρει μια από τις τέσσερις wild cards για τη Euroleague της σεζόν 2015-16.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτήν την ενημέρωση, ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Ευρώπης για τις wild cards της Euroleague ( δεδομένα θέλει μια η Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ στη λίστα με τους υποψήφιους είναι οργανισμοί από την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Γαλλία), που έχουν να κάνουν με πολλές παραμέτρους, όπως αποτελέσματα των ομάδων την τελευταία πενταετία, προσέλευση κόσμου, τηλεοπτικά δικαιώματα και φυσικά, οικονομική κατάσταση. Δεδομένο είναι πως από τη νέα χρονιά θα ισχύσει το Financial Fair Play και βάσει αυτού, το μίνιμουμ μπάτζετ των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην ελίτ των διοργανώσεων, θα είναι τα 4.000.000 ευρώ . Συν τοις άλλοις, όποια ομάδα θα πάρει wild card, θα δώσει από 1.000.000 ευρώ -ως fee.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως η ΑΕΚ παραμένει μεταξύ των φαβορί για να πάρει wild card στο Eurocup, αλλά ο δρόμος έως την παράδοση αυτού του προνομίου, παραμένει μακρύς και οι επαφές θα συνεχιστούν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ