ΑΕΚ

Ντίξον και... Άγιος ο Θεός!

Ντίξον και... Άγιος ο Θεός!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τον Μάικλ Ντίξον (34π.) να κάνει όργια στο παρκέ του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε της Γαλατάσαραϊ (96-95) στην πρόβα τζενεράλε που έδωσε μπροστά στο κοινό της, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Πέρσι υπήρχε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, φέτος υπάρχει ο Μάικλ Ντίξον! Ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ ήταν όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ, στο νικηφόρο φιλικό απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (96-95) στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 34 πόντους, έχοντας 6/10 δίποντα, 6/9 τρίποντα και 4/4 βολές, αλλά επίσης το ότι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με το λέι απ που έβαλε στα 3.9'' για το τέλος.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι με το +15 (28-13) της α' περιόδου να είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Οι απουσίες των Τζάστιν Ντέντμον και Άλεξ Τάιους, όπως επίσης η κούραση από τα συνεχόμενα φιλικά και το ταξίδι από τη Μόσχα, ήταν μια δικαιολογία για την τουρκική ομάδα, αλλά η γενικότερη παρουσία της στο α' μισό ήταν κάκιστη.

Κάτι που αποτυπώθηκε στην άνεση με την οποία σκόραραν οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς, τόσο εντός όσο κι εκτός της γραμμής των 6μ75. Οι γκαρντ της Γαλατάσαραϊ προσπαθούσαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, αλλά όσο οι ψηλοί δεν έκοβαν ούτε με βαλέ, τόσο εντεινόταν το πρόβλημα στο "βαμμένο". Σταδιακά πάντως, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα, την ώρα που οι "κιτρινόμαυροι" άρχισαν να μένουν από δυνάμεις.

Το +19 (52-33) της ανάπαυλας έδινε βέβαια μια σχετική άνεση στην ΑΕΚ, η οποία όμως σταδιακά άρχισε να παρουσιάζει κενά στη δική της άμυνα. Ο Τζος Όουενς με τον Δημήτρη Μαυροειδή είχαν προβλήματα από τους Ντίον Τόμσον και Τίμπορ Πλάις, με τον Ρας Σμιθ να ανεβάζει -παράλληλα- κατακόρυφα την απόδοσή του. Από την άλλη όμως, υπήρχε ο Μάικλ Ντίξον. Κι αυτά που έκανε -είναι αλήθεια ότι- ήταν... εντυπωσιακά!

Ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ της "Ένωσης" πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, σκοράροντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Είτε με λέι απ, είτε με στατικό σουτ, είτε μετά από ντρίμπλα. Όπως κι αν εκτελούσε, έβρισκε τον στόχο, διατηρώντας την ομάδα του σταθερά μπροστά στο σκορ. Ακόμη κι όταν ο Γκοκσενίν Κοκσάλ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με 11.2'' να μένουν για το τέλος, βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους (94-95), ο Μάικλ Ντίξον ήταν αυτός που θα έλεγε την τελευταία λέξη.

Ο Γιούρι Ζντοβτς κάλεσε τάιμ άουτ, σχεδίασε το σύστημα που ήθελε να παίξουν οι παίκτες του, με αιχμή του δόρατος τον νατουραλιζέ πόιντ γκαρντ. Τι κι αν η άμυνα της Γαλατάσαραϊ ήταν ασφυκτική; Εκείνος βρήκε τον τρόπο να "τρυπώσει" στη ρακέτα και με δεξί λέι απ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ΑΕΚ (96-95). Ο Ρας Σμιθ πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση του αγώνα, προσπάθησε να... μιμηθεί τον Μάικλ Ντίξον, αλλά κουτούλησε στους ψηλούς της "Ένωσης", με αποτέλεσμα να βγάλει την μπάλα εκτός παρκέ, με τους "κιτρινόμαυρους" να παίρνουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 52-33, 75-61, 96-95.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9 (2), Σάκοτα 12 (2), Βασιλειάδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 14 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Ντίξον 34 (6), Λαρεντζάκης 4, Όουενς 4, Άτιτς 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 5, Τσαλμπούρης 5 (1).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Σμιθ 29 (2), Χατσίγιεβα, Πρέλντζιτς 12 (2), Κορκμάζ 8 (1), Τόμσον 11, Αράρ 2, Πλάις 12 (7 ριμπ.), Ντέι 9 (1), Γκιουλέρ, Ντίμπλερ 3, Κοκσάλ 9 (1)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ