ΑΕΚ

Ντικούδης, ο "γιος" του Αρλάουκας

Ντικούδης, ο "γιος" του Αρλάουκας

Η ACB θυμήθηκε το πέρασμα του Δήμου Ντικούδη από τη Βαλένθια κι εξιστορεί την ατάκα του Τζο Αρλάουκας για τον βετεράνο φόργουορντ, ο οποίος αποκάλυψε ότι θέλει να επιστρέψει από κάποιο πόστο στο μπάσκετ.

Το 2003 κι αφού κατέκτησε το Σαπόρτα, το πρωτάθλημα Ελλάδας και δυο Κύπελλα με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Δήμος Ντικούδης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια.

Ήταν το πρώτο πέρασμα του βετεράνου φόργουορντ από το Pabellón Fuente de San Luis, με δεδομένο ότι φόρεσε ξανά τη φανέλα της Παμέσα τη σεζόν 2005-06 και στις αρχές του 2008, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ACB θυμήθηκε το πέρασμα του Ντικούδη από τη Βαλένθια κι αφού παρέθεσε το βιογραφικό του, φιλοξένησε την ατάκα του Τζο Αρλάουκας με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην ΑΕΚ (1998-99).

"Προς το τέλος της καριέρας μου συνάντησα έναν πολύ καλό νεαρό παίκτη στην Ελλάδα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ίδια θέση με εμένα. Του είπα από την πρώτη στιγμή: «Κοίτα, φίλε, θέλω να κάνεις προπονήσεις πάντα μαζί μου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Θα σου διδάξω όλα όσα μπορώ!»". ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

Εν συνεχεία ο Ντικούδης κλήθηκε να σχολιάσει το πέρασμά του από τη Βαλένθια: "Απόλαυσα το διάστημα που βρέθηκα στην Ισπανία και τη Βαλένθια! Η πόλη είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις, με σπουδαία κουλτούρα. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλικοί και με βοήθησαν σε ό,τι κι αν χρειάστηκα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το Pabellón Fuente de San Luis, ένα υπέροχο μέρος για να παίζεις μπάσκετ. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ελλάδα για να παίξω μπάσκετ και η εμπειρία ήταν μοναδική. Η ACB είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική λίγκα και, κυρίως, οργανωμένη".

Παράλληλα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αποκάλυψε πως θέλει να επιστρέψει από κάποιο πόστο στο μπάσκετ. "Πλέον η ζωή μου είναι εντελώς διαφορετική. Θα μπορούσες να πεις πως είμαι πιο χαλαρός, από τη στιγμή που δεν έχω καθημερινές προπονήσεις ή συνεχόμενα ταξίδια. Δούλεψα στην ΑΕΚ την περσινή σεζόν, όμως όχι πια. Ψάχνω τον τρόπο να επιστρέψω ξανά στο μπάσκετ όμως αυτή τη στιγμή είμαι πολύ απασχολημένος με την οικογένειά μου. Μεγαλώνω δυο παιδιά με τη γυναίκα μου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ