ΑΕΚ

Νιούλεϊ ο εκλεκτός στην ΑΕΚ

Νιούλεϊ ο εκλεκτός στην ΑΕΚ

Ο Αυστραλός Μπραντ Νιούλεϊ είναι ο παίκτης που αποφάσισε η ΑΕΚ ότι θέλει να είναι ο αντικαταστάτης του Τζαουάντ Ουίλιαμς. Διαβάστε τις λεπτομέρειες, αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις.

Ο Μπραντ Νιούλεϊ (1.99 μέτρα, 32 χρονών) είναι τελικά ο εκλεκτός του Γιούρι Ζντοβτς για την θέση του σμολ φοργουορντ, με τον Αυστραλό να κερδίζει στο νήμα τους άλλους υποψήφιους στην προσπάθεια της ΑΕΚ να βρει τον αντικαταστάτη του Τζαουάντ Ουίλιαμς, που οδεύει προς τη Ρέτζιο Εμίλια .

Ο Νιούλεϊ αγωνίζεται αυτή την περίοδο στο Πρωτάθλημα της Ωκεανίας με την φανέλα των Σϊντνεϊ Κινγκς, έχοντας 17.5 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ μέσο όρο. Πρόκειται φυσικά για τον Νιούλεϊ που πριν μερικά χρόνια πέρασε ξανά από την χώρα μας, φορώντας διαδοχικά τις φανέλες του Πανιωνίου και του Πανελλήνιου, πριν στην συνέχεια αγωνιστεί στα Πρωταθλήματα της Τουρκίας, της Ισπανίας και της Λιθουανίας.

Ο Αυστραλός γκαρντ/φόργουορντ είναι ένας παίκτης με την ικανότητα να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, από το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ μέχρι την δημιουργία, ενώ εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός αθλητής.

Η περίπτωση του Νιούλεϊ προκρίθηκε έναντι των άλλων περιπτώσεων κυρίως λόγω του γεγονότος ότι έχει εμπειρία από το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Για να ολοκληρωθεί ωστόσο η απόκτησή του θα πρέπει η ομάδα του να μην καταφέρει να προκριθεί στα πλέι-οφ, κάτι που θα κριθεί σήμερα (10/2). Αν τελικά οι Κινγκς προκριθούν στα πλέι-οφ και "χαλάσει" το θέμα του Νιούλεϊ, τότε η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Τόνι Μίτσελ, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Μακάμπι Χάιφα και προτάθηκε στην "Ένωση", αλλά και ο Ντέιβιντ Μος της Ιταλικής Μπρέσια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ