ΑΕΚ

Να γυρίσει τον διακόπτη

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ήττα από τον Άρη δεν στοίχισε βαθμολογικά στην ΑΕΚ. Ο τρόπος όμως που ήρθε, αλλά και η εικόνα της ομάδας έδειξε ότι χρειάζεται άμεσα ένα ηλεκτροσόκ, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.

Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτό είναι κάτι που σκέφτηκαν αρκετοί βλέποντας την ΑΕΚ να χάνει μία διαφορά 13 πόντων πριν τελικά ηττηθεί με 81-77 από τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League . Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Η “Ένωση” φάνηκε να παρουσιάζει πάλι παιδικές ασθένειες σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Τις εμφάνισε στους 4 αγώνες με τους δύο “αιωνίους”, τις εμφάνισε στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο “Αλεξάνδρειο” κόντρα στον Άρη, τις εμφάνισε με τη Μονακό στο Basketball Champions League. Σε αντίθεση πάντως με όλους τους προηγούμενους αγώνες μέσα στην σεζόν, η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη πρέπει να κριθεί σε εντελώς διαφορετική βάση. Γιατί, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που αναφέρθηκαν, ο αγώνας με τον Άρη ούτε έκρινε κάτι, ούτε ήταν τόσο σημαντικός για το γόητρο. Πριν ξεκινήσει τουλάχιστον, γιατί όταν ολοκληρώθηκε – και με την ΑΕΚ να έχει καταρρεύσει στο δευτερο ημίχρονο – ξαφνικά απέκτησε άλλο χαρακτήρα.

Ο αγώνας με τον Άρη ήταν το... δέντρο, όχι το δάσος

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM


Αν κάποιος σταθεί απλώς στον αγώνα με τον Άρη τότε θα δει απλώς το... “δέντρο”. Ναι, η ήττα - και κυρίως ο τρόπος που ήρθε – ήταν κακή. Ναι, ήταν ακόμα ένα χαμένο ντέρμπι και μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που ακόμα ψάχνεται. Όποιος όμως έχει παρακολουθήσει την ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα δεν παραξενεύτηκε τόσο.

Η “Ένωση” είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα ψάχνεται μετά την προαγωγή του Σωτήρη Μανωλόπουλου σε θέση πρώτου προπονητή. Πρακτικά κάνει μία μίνι-προετοιμασία μέσα στην σεζόν προκειμένου να είναι έτοιμη στα playoffs. Τα πόδια και τα χέρια κάποιων είναι βαριά, κάτι που φάνηκε και στους αγώνες που προηγήθηκαν αυτού με τον Άρη. Κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου για την 25η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League η “Ένωση” κέρδισε μόλις με 1 πόντο εντός έδρας, ενώ μία αγωνιστική νωρίτερα ζορίστηκε πάρα πολύ πριν κερδίσει στο τέλος την – εδώ και καιρό υποβιβασμένη – Δόξα Λευκάδας εκτός έδρας.

Είναι αλήθεια ότι η ένταση στις προπονήσεις έχει ανέβει. Την ίδια στιγμή όμως δεν γίνεται να μην αναφερθεί πως είναι πλέον σαφές ότι υπήρχε και μία δυσκολία για τους παίκτες να βρουν κίνητρα όλον αυτόν τον καιρό, γεγονός που οφείλεται στο ότι η ΑΕΚ έχει “κλειδώσει” την 3η θέση σχεδόν από τον Φλεβάρη. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι οι δύο μεγάλοι φετινοί στόχοι (πρόκριση τον Τελικό Κυπέλλου και πορεία μέχρι το Final Four του Basketball Champions League) έχουν επίσης χαθεί από τις αρχές Μαρτίου, αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΚ δίνει εδώ και περίπου ένα μήνα αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και αυτό, μοιραία, οδήγησε σε αυτή την κακή εικόνα της ομάδας στο παρκέ.

Τα κεφάλια μέσα

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM


Η Κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε, οι αγώνες χωρίς ενδιαφέρον πέρασαν. Πλέον όμως ξεκινούν τα playoffs, με την ΑΕΚ να περιμένει ήδη τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο, έχοντας περίπου δύο εβδομάδες μπροστά της για να αλλάξει τρόπο σκέψης. Το θέμα βέβαια είναι πόσο εύκολο είναι πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο και οι παίκτες να “γυρίσουν τον διακόπτη”. Δεν υπάρχει όμως πλέον και επιλογή.

Όταν η “Ένωση” επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Να πιέζει μέχρι... θανάτου στην άμυνα και να παίζει στοχευμένο μπάσκετ στην επίθεση. Θα είναι εξάλλου και πλήρης, αφού με την επιστροφή του Μίλαν Μιλόσεβιτς – ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη αν και ήταν στην 12αδα, αλλά θα είναι έτοιμος στα playoffs – θα έχει, επιτέλους, όλα τα όπλα της διαθέσιμα.

Η εικόνα της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα δεν ήταν καλή. Η ήττα στον Άρη δεν άρεσε σε κανέναν. Αν όμως οι “Κιτρινόμαυροι” αποδείξουν στην συνέχεια ότι μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν, κανείς δεν θα τα θυμάται όλα αυτά. Μένει τώρα να φανεί αν θα μπορέσουν πράγματι να το κάνουν.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ