ΑΕΚ

Μιλόσεβιτς: "Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα συγκεντρωμένος"

Μιλόσεβιτς: "Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα συγκεντρωμένος"

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς μιλάει στο Sport24.gr για το 5-0 της ΑΕΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, θυμάται το παιχνίδι "Λουκάς εναντίον όλων" και εξηγεί ότι το ματς με τη Νεπτούνας είναι μικρός τελικός.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας στο ΟΑΚΑ , με τον Ντράγκαν Σάκοτα να παραδέχεται στη συνέχεια πως "σίγουρα η νίκη έχει σημασία όμως δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι ".

Η "Ένωση" συνεχίζει αήττητη τις υποχρεώσεις της στην Basket League με ρεκόρ 5-0 ωστόσο δεν έπεισε με την απόδοσή της απέναντι στην Καβάλα που, παρεμπιπτόντως, παρατάχθηκε χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο λόγω θλάσης. "Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μας μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα συγκεντρωμένος!" ανέφερε σχετικά στο Sport24.gr ο Μίλαν Μιλόσεβιτς κι ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Νεπτούνας (11/11, 19:00), στη Λιθουανία.

Ο Βόσνιος φόργουορντ ήταν δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ πίσω από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 14 πόντους (7/7 βολ.) ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ σε 18'25". Εν συνεχεία έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων κόντρα στην Καβάλα και αναφέρθηκε στον "μικρό τελικό" με τη Νεπτούνας.

Ο κόουτς Σάκοτα εξήγησε μετά τη νίκη επί της Καβάλας ότι "κάποια πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα". Εν τέλει, τι δεν πήγε καλά σε αυτό το ματς;

"Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι… Η Καβάλα ήταν καλή απόψε (σ.σ. χθες), έπαιξε σαν ομάδα και κυκλοφόρησε την μπάλα. Εμείς, από την πλευρά μας, δώσαμε το δεύτερο παιχνίδι μας μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα συγκεντρωμένος! Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και πήραμε αυτοπεποίθηση για τον επόμενο αγώνα με τη Νεπτούνας".

Πάντως σε ακόμα ένα παιχνίδι εμφανίστηκαν τα συμπτώματα του κακού πρώτου ημιχρόνου. Που οφείλονται κατά τη γνώμη σου;

"Όπως σου είπα και πριν, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος κάθε φορά, από Τετάρτη σε Σάββατο ή Κυριακή. Μερικές φορές, όντως δεν είμαστε καλοί στα πρώτα 20 λεπτά όμως το πιο σημαντικό στο τέλος της ημέρας είναι να είμαστε εμείς οι νικητές".

Το 5-0 στις αρχές της σεζόν στην Basket League ήταν ένας ρεαλιστικός στόχος ή προέκυψε στην πορεία;

"Μα αυτός, ακριβώς, είναι ο στόχος μας φέτος! Να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όταν βγαίνουμε εκεί έξω, ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο για να επιβιώσουμε! Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πέντε νίκες στη σειρά".

Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να αλλάζει το τσιπάκι μέσα σε λίγες μέρες και να παραμένει ανταγωνιστικός σε δυο αγώνες μέσα στην εβδομάδα;

"Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ειδικά στο Eurocup, εκεί όπου έχουμε να παίξουμε με ομάδες επίπεδου Euroleague που διαθέτουν σπουδαίους παίκτες. Επίσης η Basket League είναι πολύ ποιοτική και καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Οι ομάδες είναι πολύ-πολύ καλές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη σε κάθε αγώνα. Είδες τι έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) με την Καβάλα, που ήταν στις τελευταίες θέσεις".

Στο μεταξύ η ΑΕΚ μετράει δυο σερί νίκες στο Eurocup με Νίζνι, Χάποελ ενώ ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τη Νεπτούνας.

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Νομίζω πως είναι ένας μικρός τελικός. Από τη στιγμή, μάλιστα που χάσαμε το παιχνίδι εδώ (σ.σ. με την Κράσνι Όκτιαμπρ)… Ήταν απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως χάσαμε. Ο Λουκάς εναντίον όλων! Πλέον θέλουμε μια εκτός έδρας νίκη για να ελπίζουμε στην πρόκριση στον επόμενο γύρο του Eurocup".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ