ΑΕΚ

Μια χρονιά γεμάτη... συγκινήσεις

Μια χρονιά γεμάτη... συγκινήσεις

Το μόνο δεδομένο στην εφετινή ΑΕΚ είναι ότι δεν επέτρεψε ποτέ στους οπαδούς της να... βαρεθούν! Η "Ένωση" κατέκτησε την τρίτη θέση στην Basket League και το Sport24.gr γράφει για μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις.

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Basket League για πρώτη φορά από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992) όμως χρειάστηκε να ζήσει απίθανες καταστάσεις μέχρι να πετύχει τον στόχο της!

Από τον σάλο που προέκυψε με τον Νίκο Δίπλαρο και της... αμέτρητες αλλαγές στο ρόστερ, ως την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Ευρώπης, τα ξεσπάσματα του Ζντοβτς και το "3on2" στο ΟΑΚΑ.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις ιδιαίτερες στιγμές της ΑΕΚ μέσα στη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί του Άρη στο ΟΑΚΑ και την απονομή των μεταλλίων για την τρίτη θέση.

Ο Δίπλαρος και η πρώτη κρίση

Στις 29/6 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου πλέι μέικερ και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, Νίκου Δίπλαρου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την "Ένωση" ως το 2020. Παρ' όλα αυτά, ο διεθνής γκαρντ εξελίχθηκε στο... πρόσωπο του καλοκαιριού, μετά τις δηλώσεις του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", όπου ανέφερε ότι: "Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου. Θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό". Εν τέλει, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την πρόωρη λύση της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών και ο Δίπλαρος παραδέχθηκε ότι: "Επιστρέφω την προκαταβολή, μόνο εγώ φταίω! Είμαι μικρός, αλλά θα μάθω". H σεζόν που ολοκληρώθηκε τον βρήκε στον Άρη, όπου μέτρησε 7 συμμετοχές στην κανονική περίοδο της Basket League.

Μια χρονιά γεμάτη... συγκινήσεις

Η αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή!

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στην εφετινή ΑΕΚ, αρχικά από τον Ντράγκαν Σάκοτα κι εν συνεχεία από τον Γιούρι Ζντοβτς έφτασαν τους 17! Σε αυτούς δεν υπολογίζεται ο Ντάνιελ Όρτον, ο οποίος είχε τη φήμη του περίεργου χαρακτήρα, κάτι που... φρόντισε να επιβεβαιώσει τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και στο τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης", στα Χανιά. Η έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον τότε ασίσταντ κόουτς του Σάκοτα, Άγγελο Κορωνιό είχε ως αποτέλεσμα την πρόωρη αποχώρησή του από την ομάδα! Ακολούθως η ΑΕΚ προχώρησε σε αλλαγές στη θέση του πλέι μέικερ (Άρμστεντ, Κούπερ, Γκριν) και στην φροντ λάιν (Όρτον, Ανοσίκε, Μαυροειδής, Έρικ) ενώ οι Φιλ Σκραμπ και Έντιν Άτιτς, που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δόθηκαν δανεικοί στην Φρανκφούρτη και στην Σπαρς Σαράγεβο, αντίστοιχα.

Related content

Ο πρόωρος αποκλεισμός στο Eurocup

Η ΑΕΚ επέστρεψε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βρήκε απέναντί της τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν στην Euroleague της σεζόν 2014-15 (Γαλατάσαραϊ, Νίζνι, Νεπτούνας), την πρώην κάτοχο του Eurocup, Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Κράσνι Όκτιαμπρ του παίκτη-προέδρου Ντμίτρι Γκερασιμένκο, ο οποίος έκανε άνω-κάτω το ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του τουρνουά! Εκείνη η ήττα από τους Ρώσους στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έμελλε να ακολουθεί την ΑΕΚ ως το τέλος της regular season κι, εν τέλει, να την καταδικάσει σε αποκλεισμό από το Last-32! Στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Νεπτούνας, η "Ένωση" επικράτησε, μεν, με 75-71, έκλεισε τις υποχρεώσεις της με ρεκόρ 5-5 όμως έμεινε εκτός συνέχειας στην ισοβαθμία με τη Χάποελ! Ήταν, ενδεχομένως η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ που αντιμετώπισε την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Γαλατάσαραϊ.

Related content

Ο Ντράγκαν Σάκοτα που έγινε GM

Το κλίμα εναντίον του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν βαρύ στα μέσα της σεζόν. Ο πρόωρος αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Eurocup, παρά τη νίκη στο φινάλε της φάσης των ομίλων επί της Νεπτούνας, σήμανε την αποχώρηση του "Σάλε" από την άκρη του πάγκου, δίνοντας αρχικά τη θέση του στον Σωτήρη Μανωλόπουλο κι εν συνεχεία, στον Γιούρι Ζντοβτς. "Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θα συνεχίσει πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Τζένεραλ Μάνατζερ (General Manager) της «Βασίλισσας», αλλά κι ως επικεφαλής του αναπτυξιακού Προγράμματος. Ο αρχικός σχεδιασμός (μετά τη συμφωνία του 2014) αφορούσε στο καλοκαίρι του 2016, αλλά οι συνθήκες επέβαλαν να συμβεί στον παρόντα χρόνο" ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ για την πρόωρη... συνταξιοδότηση του Σάκοτα από τη θέση του χεντ κόουτς.

Related content

Οι τάσεις φυγής του Ντούσαν

Την ίδια στιγμή, ο Ντούσαν Σάκοτα φερόταν αποφασισμένος να αποχωρήσει από την ομάδα, ανεξάρτητα με την εξέλιξη στο θέμα του πατέρα του. Αμέσως μετά το ματς με τη Νεπτούνας, ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε στο περιβάλλον του και εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, απογοητευμένος από τις αποδοκιμασίες του κόσμου και θεωρώντας πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν μπορούσε να παραμείνει στην "Ένωση"! Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν αισθάνεται καλά με την υπάρχουσα κατάσταση και ότι καλύτερο και για αυτόν και για την ομάδα θα ήταν να τερματίσουν πρόωρα τη συνεργασία τους. Ωστόσο μετά από την επίσκεψη κάποιων παλαιμάχων παικτών της ΑΕΚ, αλλά και επαφή με τον Μάκη Αγγελόπουλο, πείστηκε να παραμείνει ως το τέλος.

Related content

Τα ξεσπάσματα του Ζντοβτς!

Ο δεύτερος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ πήγαινε όπως θα ήθελε η ΑΕΚ, όμως στο 15ο λεπτό του αγώνα τα όποια σχέδια υπήρχαν, έμειναν επί χάρτου. Ο Τορίν Γκριν έγινε αλλαγή και άκουσε τα... σχολιανά του από τον Γιούρι Ζντοβτς! Ο Αμερικανός γκαρντ κινήθηκε προς τον πάγκο, όμως ο Σλοβένος τεχνικός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία λέξη. Η ένταση του αγώνα και η στάση του Γκριν ήταν αρκετά για να εξοργίσουν τον κόουτς της ΑΕΚ που εξερράγη και λίγο έλειψε να... χτυπήσει τον παίκτη του! Ο Γκριν αποδεσμεύτηκε και ο Ζντοβτς παραδέχθηκε ότι "έπρεπε να τον είχα διώξει νωρίτερα". Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ζντοβτς είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με παίκτη της ΑΕΚ εν ώρα αγώνα. Η αρχή είχε γίνει με τον Ντι Τζέι Κούπερ στον εκτός έδρα αγώνα με τον Αρκαδικό ενώ ο Τζέι Κόβαν Μπράουν είχε δεχτεί τις έντονες φωνές του Σλοβένου κόουτς κατά τη διάρκεια που γινόταν αλλαγή, στο εντός έδρας ματς με την Κηφισιά.

Related content

Ο κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague Basketball και να αγωνιστεί στο Eurocup 2016-17 προκάλεσε τη ρήξη με την ΕΟΚ, από τη στιγμή που η Ομοσπονδία δήλωσε έτοιμη να προβεί σε όποια ενέργεια της ζητηθεί από τη FIBA ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις Εθνικές ομάδες με τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ΑΕΚ επέμεινε στην αρχική της απόφαση παρά τις πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να αλλάξει "στρατόπεδο", εξηγώντας πως: "Δεν μπορείτε να μας υποχρεώσετε να παίξουμε στην Ευρώπη αν δεν το επιθυμούμε, ούτε να μας πείτε πού θα παίξουμε. Δεν μπορείτε να μας τιμωρήσετε για προθέσεις, ή σκέψεις. Δεν μπορείτε να μας τιμωρήσετε, γιατί δεν θέλουμε να αγωνισθούμε σε διοργάνωση της δικής σας αρεσκείας!".

Related content

Στους μικρούς τελικούς χωρίς Μαυροκεφαλίδη

Λίγες ώρες πριν από το Game 1 της σειράς των μικρών τελικών με τον Άρη, έγινε γνωστό ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ταλαιπωρείται από σημαντικό πρόβλημα στο γόνατο κι έτσι ο ηγέτης της εφετινής ΑΕΚ υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει με πολιτικά τις αναμετρήσεις με τους Θεσσαλονικείς! Ο "Λου" χειρουργήθηκε την Παρασκευή (27/5) για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε ότι ο 31χρονος PF/C θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις με έξι εβδομάδες. Έτσι, δεν προλαβαίνει να ενταχθεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, η οποία θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, συμμετέχοντας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο.

Related content

Το σούπερ brawl και το 3οn2 στο ΟΑΚΑ

Το Game 2 της σειράς των μικρών τελικών της Basket League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη ήταν γεμάτο από... ιδιαίτερες καταστάσεις που κορυφώθηκαν με το "3on2" στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ! Η αρχή έγινε με την αποβολή του Τζέρελ ΜακΝιλ, ο οποίος δέχθηκε δυο τεχνικές ποινές από τον Σπύρο Γκόντα στο 17'21" κι, εν συνεχεία, την "έπεσε" στον διεθνή διαιτητή ζητώντας τον λόγο! Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά στην έναρξη της τελευταίας περιόδου αφού υπήρχε πρόβλημα με τον φωτισμό στο ΟΑΚΑ ενώ ο καυγάς των Ουότερς, Σάκοτα προκάλεσε γενική σύρραξη!

Μια χρονιά γεμάτη... συγκινήσεις
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ